banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 20:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 19 Jun 2013, 12:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2012, 11:11
Lik je upravu, pogledaj na YT klipove "ups delivery fail" ili usps ili fedex, pa vidi kako oni preko ograde i iz vozila bacaju pakete :lol:.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 16:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
Sehxor je napisao:
Ako placas preko paypala na ebayu onda moras se logovati u paypal iako ti je povezan sa ebay, ovo sto ti mislis mozda jedino ako ti je kartica direktno povezana sa ebay.

ma ima opcija da se ne mroa logovati. ali nije dodavanje kartice na ebay...

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 18:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2012, 11:11
Juliette je napisao:
Sehxor je napisao:
Ako placas preko paypala na ebayu onda moras se logovati u paypal iako ti je povezan sa ebay, ovo sto ti mislis mozda jedino ako ti je kartica direktno povezana sa ebay.

ma ima opcija da se ne mroa logovati. ali nije dodavanje kartice na ebay...

Ebay i Paypal su ista kompanija i mozes linkovati ( povezati ) paypal account sa ebay accountom i mozes placati, skoro pa da, ne moras ici na paypal, ali ne mozes placati sa karticom koju ( ako ) dodas na ebay, karticu na ebay dodajes samo ako prodajes nesto pa im ona sluzi kao garant i za placanje troskova oglasa.

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2013, 19:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
a jesi ga i zakomplikovao :D
ja pricam o ovome sto mi se pojavi prilikom placanja
Total:EUR 3.89
eBay Buyer Protection Learn more
Continue to PayPal to review payment options
Continue
Streamline your future purchases on eBay using PayPal...read more

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2013, 19:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
u srbiji tek počelo sa paypalom i već deru. srećom, kod nas nema ovakvih slučajeva.

Citiraj:
On je pre mesec dana naručio iz Kine jeftinu futrolu za mobilni telefon. Kada je futrola prošla sve takse, poskupela je trostruko.

" Preko Pejpala platio sam futrolu 0,99 dolara, tj. 85 dinara, s tim da je dostava bila besplatna. Kada je pošiljka stigla u poštu, carinici su procenili da ona vredi 850 dinara, jer su videli negde da toliko košta kod nas posle marže od 600 odsto, i naplatili su mi PDV 170 dinara plus 111 dinara troškove obaveštavanja i otvaranja paketa. Ukupno me je futrola izašla 366 dinara", objašnjava Milovanović (28).

U Carini objašnjavaju da carinarnica ima pravo da ospori prijavljenu vrednost i da je utvrdi na osnovu ostalih metoda u zavisnosti od raspoloživih podataka.

"Jedna od metoda je upoređivanje vrednosti istovetne ili slične robe uvezene u približno isto vreme na teritoriju Republike Srbije", objašnjavaju.

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2013, 19:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Још већа банана од државе него то ту...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2013, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Frisky_Dingo je napisao:
u srbiji tek počelo sa paypalom i već deru. srećom, kod nas nema ovakvih slučajeva.

Prije dvije godine sam preko Ebay-a kupio adapter od Kineza za $0.64 (postarina besplatna).

Ovdje mi naplatili carinski pregled 3 marke.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2013, 22:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Царински преглед у ствари евидентирање је 2,10 и онда ти Пошта узме још једну КОфолМарку за слање 2,10 у Бања Луку. :)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2013, 03:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
sinip je napisao:
Царински преглед у ствари евидентирање је 2,10 и онда ти Пошта узме још једну КОфолМарку за слање 2,10 у Бања Луку. :)

U svakom slucaju uzeli 3 puta vise od Kineza. :)

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2013, 07:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
E jeste zakomplikovali bez potrebe!
Ljudi su se potrudili da povezu ebay i paypal da olaksaju nama korisnicima!Jednostavno povezani nalozi,tako da kad placas smanji proceduru za par klikova!S tim da te napomenu da ako serujes komp da ne zakacis opciju zapamti,za paypal podatke!!
A refund,u summary,kod artikla imas ikonice,placeno,poslano,fidbek tvoj i fidbek njegov!E sad ako je otkazana transakcija dolar bude prekrizen,to je kad nisi platio a dogovorio si se da se obustavi!Kad je pola dolara,to je refund pola para,kad su neke dve crtice plave onda je vracen sav novac!!Ako se dobro sjecam,posto u arhivi nema tih znakova!Desavalo mi se par puta i nikad nije doslo do zajeba,mada kazu da treba puno vremena cak do 10 dana(to oni kazu na sajtu) meni je sve lijegalo u roku dan dva!Bilo je i vecih cifri ali i onih od jedan dolar!
Mozda je kod tebe ipak malo duze trebalo,jer ogradili su se sa vremenskim rokom!

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2013, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
kupuje li iko preko univerzalno.com?
da l ise kod njih plaća pouzećem? i koliko košta poštarina?

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2013, 22:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Kolege u firmi kupile par telefona preko njih... plaćanje pouzećem, poštarina 10 KM. Jedan kolega je imao grdnih problema oko popravke pod garancijom, slao im telefon 3x (svaki put o svom trošlu, naravno), poprave jednu stvar, pokvare drugu... drugom kolegi prodali SGS2 koji je loše otključan, pa se zaključao kad je odradio update...

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2013, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
sve u svemu može sve biti super, a i ne mora, znači valjalo bi pokušati možda za neki jeftiniji telefon
rođak jedan moj hoće da kupi neki dobar fensi telefončić polovan ili nov za 150-200 maraka pa gledam šta da mu uzmem

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2013, 22:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
pik.ba, Huawei Y300.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2013, 11:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
Juliette je napisao:
djesburaz je napisao:
Pozdrav svima drustvo,

roba mi nije stigla, otvoren slucaj, eskaliran, poslije nekog vremena e-bay tim odlucuje slucaj u moju korist. Dakle slucaj je zatvoren prije 6 dana u moju korist. Dobijam mejl od E-bay-a da povezem svoju e-mail adresu sa PayPal nalogom, da bi mi pare bile refundirane. Odlazim na PayPal i vidim da je ta adresa vec povezana i verifikovana. U listi transakcija nema prikazan taj refund. Zna li iko ista oko toga. Hocu li dobiti te pare nazad, i koliko treba cekati da se poslije zatvorenog slucaja pare vrate na paypal. Ovdje pitaju, koliko treba vremena da legnu sa PayPala na karticu, a meni jos nisu prikazane ni na PayPalu. zna li iko ista?

ja mislim da je to ona opcija da povezes paypal sa ebayom, znaci kad placas na ebayu da ne moras proci sve one korake ukucavanja adrese i lozinke, nego samo jedan klik confirm and pay. jesi li to uradio? hocu reci, da li ti tako funkcionise ebay?

Ništa od mog slučaja, ovi sa PayPala tvrde da nisu primili refund sa E-bay-a, a ove na E-bayu je nemoguce kontaktirati, osim da ih nazoves, sto opet kosta ko zna koliko. Sinip mi je poslao njihov mejl, ali sa tog mejla stizu copy/paste poruke kao odgovor... A ove na PayPalu boli neka stvar, kad ih pitam kako da kontaktiram E-bay, ne odgovaraju.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2013, 11:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ја овде http://gethuman.com/phone-number/eBay/ видим опцију "зови беплатно преко веба". А можеш и да платиш неку кинту Скајпу, мислим да је 10 Евра минимум и назовеш их за пар центи по сату разговора.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2013, 12:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
Ja tebe djesburaz ne kontam?
Jesi ti kontaktirao osobu koja ti je trebala izvrsiti povrat novca?Jel to bilo u okviru roka odredjenog za otvaranje slucaja u resolution centru?Cini mi se da je u pitanju 45 dana.Paket ti nije stigao,ili je artikal neispravan?Ako si sve uradio u okvirima pravila,nema sanse da te ignorise iko,ni ebay ni pejpal!
U buduce kljucni dio nek ti bude kontakt sa prodavcem,i obavezno ga upozori da je rok za isporuku pri kraju,pa 44 dan otvaranje slucaja na ebaju u rezolusn centru da imas dokaz!Sad ja mozda pametujem,ali dosad nisam imao nikakvih vecih problema koje nisam mogao rijesiti sa prodavcem!Znaci bez uplitanja ebaya i pejpala!Ne znam zasto ali strahuju od negativ fidbeka toliko da ce ti radije poslati ponovo proizvod!Imam nekih 50 kupovina,pa sigurno 5-6 je bilo da mi refundiraju novac,vecinom zbog neispravnosti uredjaja!Nijednom se nije desilo da ne stigne na adresu!

Ja damas bas serem!Procitam al kao da nisam!Oprostite!

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2013, 12:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
princo je napisao:
Ja tebe djesburaz ne kontam?
Jesi ti kontaktirao osobu koja ti je trebala izvrsiti povrat novca?Jel to bilo u okviru roka odredjenog za otvaranje slucaja u resolution centru?Cini mi se da je u pitanju 45 dana.Paket ti nije stigao,ili je artikal neispravan?Ako si sve uradio u okvirima pravila,nema sanse da te ignorise iko,ni ebay ni pejpal!
U buduce kljucni dio nek ti bude kontakt sa prodavcem,i obavezno ga upozori da je rok za isporuku pri kraju,pa 44 dan otvaranje slucaja na ebaju u rezolusn centru da imas dokaz!Sad ja mozda pametujem,ali dosad nisam imao nikakvih vecih problema koje nisam mogao rijesiti sa prodavcem!Znaci bez uplitanja ebaya i pejpala!Ne znam zasto ali strahuju od negativ fidbeka toliko da ce ti radije poslati ponovo proizvod!Imam nekih 50 kupovina,pa sigurno 5-6 je bilo da mi refundiraju novac,vecinom zbog neispravnosti uredjaja!Nijednom se nije desilo da ne stigne na adresu!

Ja damas bas serem!Procitam al kao da nisam!Oprostite!

Odradjeno sve kako si opisao, procitaj prvu recenicu mog citiranog posta iznad. Problem je sto E-bay nije prebacio pare na PayPal, ljudi na PayPalu tvrde da su pazljivo pregledali sve transakcije i da nista nije vraceno sa e-baya. Sinip, hvala za ovaj call back metodu, probacu to kasnije, da malo uvjezbam izgovor :), a ako ne bude islo, nema druge nego zrtvovati koju kintu, pa ih zovnuti.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2013, 13:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
'vako...Imamo (Maca i ja) onu NLB internet karticu....i sad nešto smo naručili to nije došlo, i mi zatražimo refund, koji nam biva odobren...i paypal nas obavjesti da je refund uspješan....u međuvremenu ono što nije došlo, je došlo, i mi želimo biti fini i dobri i platiti ono što smo dobili...I kad smo to uradili dobijemo msaž da nema dovoljno novca na računu i da se ista transakija ne može izvršiti...
I zaista provjerim ja kad ono nema onog novca koji je trebao biti refundiran...

Elem ima li i jedna mudra glava da nam pojasni gdje je završio naš refund?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2013, 14:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Posto sve sto dolazi u RS sa ebay-a prvo ide u Sarajevo...kontam da je ebay tako povezan - da znaju da je doslo do vas, da su oni prije vas ucinili dobro djelo koje ste vi kontali, tj da su uzeli seb' pare sa racuna :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]