banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 16:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Mar 2010, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
'vako, mozda sam vec pisao, sad me bas iritira

Net odjednom 'prestane' da radi. Znaci, kacim se laptopom na wifi u kuci, i zna tako stati, i ne mozes se konektovati da si bog. Pokusavam i mobilnim (ima wifi) i nece. Na kablu sam. Znaci modem od kablovskog mi je prikljucen u ruter, i na ruter se kaci, i samo se odjednom zaglupi. A to mi se nije desevalo dok sam bio na wadslu :s. Ima ko ideju?

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 21:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Promjeni ruter :D salim se. Jesi pokusao da update-jes firmware na ruteru mozda taj ima greskica pa dodje do zaglupljivanja.

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 22:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Ako se ne varam, na netkomovom internetu javna adresa se dobija DHCP-om i lease time je 6 sati. Dakle, svakih 6 sati se obnavlja adresa. E sad, ima rutera (ja sam takva iskustva imao s Canyonom) kojima jednostavno DHCP klijent jednostavno neće da surađuje sa DHCP serverom. Probaj ubaciti novi firmware u ruter, ili posudi od nekoga drugi i vidi da li ima ikakvih promjena.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2010, 11:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Vidim da su pustili u rad baznu stanicu u Sarajevu. Baš me zanima kakav će im biti prolaz na tržištu federacije ...

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2010, 23:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Apr 2009, 18:12
Tommy Vercetti je napisao:
'vako, mozda sam vec pisao, sad me bas iritira

Net odjednom 'prestane' da radi. Znaci, kacim se laptopom na wifi u kuci, i zna tako stati, i ne mozes se konektovati da si bog. Pokusavam i mobilnim (ima wifi) i nece. Na kablu sam. Znaci modem od kablovskog mi je prikljucen u ruter, i na ruter se kaci, i samo se odjednom zaglupi. A to mi se nije desevalo dok sam bio na wadslu :s. Ima ko ideju?

Hmm, mislim, ali nisam siguran da ti ruter i ne treba, kod čistog docsisa kao što je tu slučaj, sam modem posjeduje dhcp i radi NAT, probaj samo sa svičem.Trebao bi da dobiješ adresu iz opsega 192.168.100.x

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2010, 23:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Adresa se dobija putem DHCP-a, ali javna. Modem je u bridge modu, nije ruter.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2010, 07:19 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
vratite se na temu, ovo je otišlo off-topic

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 23:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 21&t=74726

Bilo bi dobro da sada malo hvalite WADSL. Postaće ovo veoma čitana tema za Sarajlije :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2010, 23:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Koliko sam gledao njihove cijene, Blic će tamo imati daleko najpovoljniji FLAT internet. Kod njih je još uvijek najpopularnija kombinacija sa protokom...

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2010, 00:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Sigurno je da će tamo napraviti dobar posao. U Sarajevu su gladni FLAT interneta, naročito ako se uzme u obzir ograničenja ADSL interneta od BHT. Dok oni reaguju BLIC će napraviti boom. I onda kupe jednog od lokalnih CATV operatora. Već viđeno kod nas. I ode dio kolača BHT.

BH Telecom:

ADSL 1G : pristupna brzina 1024/128 kbps , 1 GB download saobraćaja, 17KM mjesečno
ADSL 5G : pristupna brzina 2048/256 kbps, 5 GB download saobraćaja, 25KM mjesečno
Dodatni saobraćaj koji se ostvaruje iznad iznosa uračunatog u naknadu - ADSL 1G, ADSL 5G i ADSL: 1 MB=0.01 KM

A za FLAT na fer osnovi:
ADSL MAX : neograničeno korištenje na fer osnovi, pristupna brzina 512/192 kbps, 90,00KM mjesečno
- Upotreba kapaciteta na fer osnovi podrazumijeva da pretplatnik u toku obračunskog perioda ukupni propusni opseg ne koristi iznad 60% raspoloživih kapaciteta.
naravno cijene su bez PDV-a

I evo već prve reakcije na pojavu BLIC-a u Sa :)

Citiraj:
Odlučili smo da je došlo vrijeme da ponudimo flat princip na xDSL servisu (paketi Beta i Gama), te da time svima dozvolimo najveću moguću slobodu korištenja naših Internet usluga.

https://www.lol.ba/v4/News.aspx?usluga= ... 8937aba72a

FLAT = Za sve pakete namijenjene fizičkim licima, koji omogućavaju Internet pristup, maksimalna količina saobraćaja koju je moguće generisati u dolazu ili odlazu tokom jednog obračunskog perioda je 150GB.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 19:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Zna li neko je li se povecala brzina ili ne? Posto i dalje pise da je brzina 768:

Informacije o nalogu:

Tarifni paket: SOLOwadsl
Brzina (down/up): 768 kbps / 128 kbps
Vrsta korisničkog naloga: postpaid
Status naloga: aktivan

Stanje na računu: -29.25 KM

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 21:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
jellyfish je napisao:
Zna li neko je li se povecala brzina ili ne? Posto i dalje pise da je brzina 768:

Informacije o nalogu:

Tarifni paket: SOLOwadsl
Brzina (down/up): 768 kbps / 128 kbps
Vrsta korisničkog naloga: postpaid
Status naloga: aktivan

Stanje na računu: -29.25 KM

немој обраћати пажњу на то него провјери да ли ти је већа брзина. јер постоји могућност да су повећали брзину а нису измјенили те податке

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 22:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Mislim da to nisu promjenili nikome osim možda novim korinicima. Meni dok got imam deklarisanu brzinu to nije toliko važno. Ako su ti povećali brzinu download bi trebao ići oko 110 kilobajta po sekundi (probaj da skidaš sa nekog jačeg servera, recimo mikrosoftovog). Staviš da se skida npr. sp3 za XP i za par minuta imaš realne podatke o brzini.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 23:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
Meni nesto nije ok sa m$-ovoj stranici, probam uci na taj link za sp3 i dobijem ovo Firefox can't find the server at download.microsoft.com.
Probao sa IE, operom i google chromom i ista situacija.Nece ni na ovom kompu ni na laptopu ni na drugom pcu.
Internet je teol :scratch:

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 18:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Ljudi, jel' samo meni net ide ocajno zadnjih sat-dva?

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 19:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
testspeed.net

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 21:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Hm, moze biti da sam nesto shebao na kompu...
Pokazuje normalnu brzinu.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 20:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
Brzina je podignuta,na speedtest.net sam gledao prvi put mi izbacilo 1.25Mbps .... Kasnije je spustilo i stalno je oko 1.1..........ali me nervira od kako je povecana brzina ping je skocio do neba.
Iskreno....igram CS svaki dan.........i trenutno sam ogranicen,cak ni na neke banjalucke servere ne mogu da udjem..........najbolje prodjem kad se konektujem na slovenske......tu je ping kao sto je nekad bio na BiH serverima.......

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 00:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
dalmi je napisao:
Brzina je podignuta,na speedtest.net sam gledao prvi put mi izbacilo 1.25Mbps .... Kasnije je spustilo i stalno je oko 1.1..........ali me nervira od kako je povecana brzina ping je skocio do neba.
Iskreno....igram CS svaki dan.........i trenutno sam ogranicen,cak ni na neke banjalucke servere ne mogu da udjem..........najbolje prodjem kad se konektujem na slovenske......tu je ping kao sto je nekad bio na BiH serverima.......

ако хоћеш добар пинг можеш играти само на словенским и евентуално хрватским серверима.

с тиме да словенци имају јако мало сервера јер су сви купили стеам, а хрвати имају неколико сервера само што су неки од њих хостовани преко србијанског КГБ-а так ода од таквих немаш користи

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2010, 23:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
WOW ludilo nevidjeno mos mislit XDDDD
Zalio sam se blicu neki dan preko onog njihovog helpdeska,ono fazon mail,pa cekas odgovor i tako to.
Pozalim se ja njima na ovo od ranije,da je ping ocajan,da nista ne radi kako treba.
Poslao i cekao dva dana na odgovor.......kao takvo je stanje,ping je na lokalnim serverima malo nizi,prema srbijanskim i ostalim je malo vislji kao 60+......aha......i kao dopunu mi posalju link za njihov forum XDDD gde ima tema otvorena bas vezana za ping i servere.Udjem ja tamo svi se zale....i onda se javi neki njihov lik,pokaze slike sa speedtest.neta kao ping super,a radio na link prema ljubljani......ovih lokalnih snimaka nigde.
Ok,znaci uvazavaju speedtest,odem ja odradim na linkovima Sarajevo,Sanski Most i jos jedan nemam pojma koji.......ping na svima do neba......posaljem opet mail na helpdesk,i opet isti odgovor sa dopunom da speedtest nije verodostojan,kao ne mozete na to racunati....
Mislim se ja,samo da istekne ovaj ugovor ima da vas pljunem po sred face.A sve svoje musterije ima da odvucem na druge servise,ne mogu da verujem koliko su kontradiktorni i nimalo obazrivi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]