ratkop je napisao:
Ne mozes ti traziti pare od paypala. Oni odlucuju koliko ce trajati dispute.Ti prijavis problem, paypal zaledi sredstva na njegovom racunu(imao ih on ili nemao) i razmatra slucaj,trazi odredjene stvari i onda nakon mesec odprilike donesu odluku. Ti mozes samo prijevremeno zatvoriti slucaj i traziti ubrzano rjesenje tj. da paypal donese odluku i to je to.
Nisu oni tebi pare duzni vec prodavac tako da kontaktiranje njih i zahtjevanje pare njih ne dotice i od toga nema nista
ali ako zatvori slucaj onda ne moze dobiti povrat novca. dakle, NE zatvarati slucaj. cekaj odluku paypal-a, ako si u pravu bice presudjeno u tvoju korist.
evo da ispricam jedan svoj slucaj, cisto da vam bude nauk. narucim artikal vrijednosti 45$. seller u roku od 3 dana ukloni artikal i vise ga ne mogu pratiti na ebayu na purchased history ga nema. transakcija vidljiva na paypalu, logicno. saljem mu poruke, on ne odgovara. otvorim dispute. odjednom on na tom disputu javi tracking broj. i ja cekam. artikal stigne, ali ne ono sto sam narucila. nego neka budalestina vrijednosti >1$. ja promijenim razlog za dispute od non received u not as described. paypal trazi dokaz da sam primila pogresan artikal. slika koverte na kojoj je vidljiv tracking, te artikal koji mi je stigao, ne uvazavaju kao dokaz. traze da dam izjavu ovjerenu kod notara ili u policiji da sam zrtva online prevare. naravno da nisam luda da to radim. napisem neku svoju retardiranu izjavu, potpisem se, ali kuki, ne uvazavaju.
ja nisam trebala podizati taj artikal sto je stigao. ali kad je stiglo, ja to nisam povezala s tim artiklom... tako da, budite oprezni.
bio je kinez u pitanju.
milank je napisao:
Danas mi je zvali iz DHL, obracunali su mi carinu i ostale troskove 145 KM (vrijednost paketa 300 KM), ja sam im poslao kopiju licne i racun sa PayPal-a. Sta se desava ako ne platim te troskove kada paket dodje na kucnu adresu sutra ili prekosutra?
ne znam da li mozes to uraditi, jer te je dhl vec zvao i pitao da li prihvatas carinjenje artikla, tj.rekao si im preko telefona da ces ga preuzeti. poslao si racun (ili je racun vec bio u paketu) i poslao si kopiju licne karte. cak i da mozes odbiti da ga preuzmes, to je sa tvoje strane jako ruzno, rekla bih, i nekulturno. a taj proces od zvanja do carinjenje i isporuke artikla traje valjda max 2 dana, tako da ono, mogao si im odmah reci da neces..
neku drugu posiljku, koja ne ide preko kurirske sluzbe, mislim da mozes odbiti da primis, ali ne znam kako sa dhl-om.
hajd javi sta je bilo.