spavac je napisao:
Juliette je napisao:
ja tvrdim da se za posiljku koja nije poslana preporuceno ne moze utvrditi gdje se nalazi. uknjizili oni ili ne. ne postoji mogucnost pracenja posiljke bilo gdje. i ako uknjize, i daju mi racun, u slucaju gubitka posiljke, ne moze se izdati potraznica za njom.
inac,e tracking delivery iz uk mi se nikad nije pokazala kao brza opcija. samo bih imala mogucnost pracenja.
a za ovo sto kazes da lupe markicu i sebi uzmu pare u dzep. mislim da to nije bas tako jednostavno. za gro posiljki elektronski otkucaju cijenu, unesu podatke u kompjuter, dakle, neka vrsta biljezenja postoji, a i ako lupe markicu, valjda postoji odredjen broj markica koje su imali na pocetku dana, a koji imaju na kraju, pa se napravi razlika.. poenta je da se obicna posiljka ne moze pratiti.
1-- dao sam ti ideju kako da dobijes paket i pare, isprobaj posto tvrdis da posiljka ukoliko nije preporucen se ne moze pratiti..zezni Dorothy jer oni standard delivery ne mogu pratiti kako ti tvrdis i mirna Bosna..
2- eto vidis, prvo pises da se nista ne zna ukoliko nije preporuceno, a ovamo kazes da tete na salteru ne mogu uzeti tako lako novac jer nije sve tako jednostvno pa si nabrojala sta trebaju raditi..sama sebe pobijas..

1 - javim asosu da mi nije stigla posiljka i pitam da li imaju bilo kakvu informaciju o tome, odgovore da nemaju, jer je posiljka poslana sa standard delivery, da nema tracking broja i da joj se ne moze uci u trag. nekoliko puta su mi kasnile posiljke sa asosa, svaki put kad bih im javila tako bi odgovorili i ponudili refund ukoliko ne bi stiglo za 14 radnih dana.
uopste nije poenta zeznuti nekoga ili ne, to stvarno nema nikakve veze o ovome sto pricamo. ti mislis da recimo ako meni stigne posiljka sa tog nekog sajta, a ja kazem da nije, da oni nece vratiti novac, jer ce znati da je stiglo. e pa nije tako.
2 - ne, ne pobijam samu sebe, ti mozda nisi dobro shvatio.
nigdje u kompjuteru ne unesu ime i prezime i adresu osobe kojoj je poslana posiljka, nigdje na posiljci ne nalijepe "bar kod", ni na koji nacin ne mogu da prate obicnu posiljku. ja mogu da trazim racun i da napisu mi "obicno pismo, tezina.., cijena.. itd" i imacu dokaz da sam poslala tamo neku posiljku, ali kome, to nece pisati. to sto oni nesto upisu u kompjuter je samo evidencija prometa.
obicne posiljke nemaju bar kod i ne mogu se pratiti na bilo koji nacin.