banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 16:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 23 Mar 2013, 23:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
spavac je napisao:
@juliete
pitaj tetu u posti..mi ti pricamo iako posta nije poslana pod opcijom tracking delivery( koja tebi dozvoljava online da je pratis i malo je brza usluga u odnosu na standard delivery) da mora postojati interno proknjizavanje i moras kao kupac dobiti racun za sve sto platis..nije ni cudo da posta bude u gubitku kad tete ne daju racun, lupe markicu, ubace u korpicu a lovu sebi u dzep..

a ti koliko sam shvatio tvrdis da je artikal zabiljezen u posti samo ako na njega se naljepi specijalna posiljka sa bar kodom..

ja tvrdim da se za posiljku koja nije poslana preporuceno ne moze utvrditi gdje se nalazi. uknjizili oni ili ne. ne postoji mogucnost pracenja posiljke bilo gdje. i ako uknjize, i daju mi racun, u slucaju gubitka posiljke, ne moze se izdati potraznica za njom.
inac,e tracking delivery iz uk mi se nikad nije pokazala kao brza opcija. samo bih imala mogucnost pracenja.

a za ovo sto kazes da lupe markicu i sebi uzmu pare u dzep. mislim da to nije bas tako jednostavno. za gro posiljki elektronski otkucaju cijenu, unesu podatke u kompjuter, dakle, neka vrsta biljezenja postoji, a i ako lupe markicu, valjda postoji odredjen broj markica koje su imali na pocetku dana, a koji imaju na kraju, pa se napravi razlika.. poenta je da se obicna posiljka ne moze pratiti.

Poslednji put menjao Juliette dana 23 Mar 2013, 23:50, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2013, 23:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:
zahebali ste i dinastiju :lol:

haha, al nas pratite, znaci da smo zanimljivi hahaha :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2013, 00:01 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Juliette je napisao:
ja tvrdim da se za posiljku koja nije poslana preporuceno ne moze utvrditi gdje se nalazi. uknjizili oni ili ne. ne postoji mogucnost pracenja posiljke bilo gdje. i ako uknjize, i daju mi racun, u slucaju gubitka posiljke, ne moze se izdati potraznica za njom.
inac,e tracking delivery iz uk mi se nikad nije pokazala kao brza opcija. samo bih imala mogucnost pracenja.

a za ovo sto kazes da lupe markicu i sebi uzmu pare u dzep. mislim da to nije bas tako jednostavno. za gro posiljki elektronski otkucaju cijenu, unesu podatke u kompjuter, dakle, neka vrsta biljezenja postoji, a i ako lupe markicu, valjda postoji odredjen broj markica koje su imali na pocetku dana, a koji imaju na kraju, pa se napravi razlika.. poenta je da se obicna posiljka ne moze pratiti.

1-- dao sam ti ideju kako da dobijes paket i pare, isprobaj posto tvrdis da posiljka ukoliko nije preporucen se ne moze pratiti..zezni Dorothy jer oni standard delivery ne mogu pratiti kako ti tvrdis i mirna Bosna..

2- eto vidis, prvo pises da se nista ne zna ukoliko nije preporuceno, a ovamo kazes da tete na salteru ne mogu uzeti tako lako novac jer nije sve tako jednostvno pa si nabrojala sta trebaju raditi..sama sebe pobijas.. :D

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2013, 00:10 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
Zanima me slijedece.Kada mi nesto kupimo online udare carinu i porez a kad rodbina salje pakete onda samo 9 KM.Znam slucaj gdje covjeku roditelji iz Amerike posalju paket i do 15 kg tezine i on plati samo 9 KM.Juiete je u pravu.Obicna posiljka iz UK nema nikakav trag da je stigla u BiH u slucaju da je posta u BL ne pretvori u vrjednosnu (nalijepe bar kod). Ako je posta samo propusti ona na sebi ima samo markicu kao obicno pismo i nigdje nije zavedeno posebno.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2013, 00:14 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
oljaca je napisao:
Obicna posiljka iz UK nema nikakav trag da je stigla u BiH u slucaju da je posta u BL ne pretvori u vrjednosnu (nalijepe bar kod). Ako je posta samo propusti ona na sebi ima samo markicu kao obicno pismo i nigdje nije zavedeno posebno.

Ovo govoriš kao radnik pošte ili onako, iz iskustva?

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2013, 00:15 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
Iz iskustva.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2013, 00:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
Juliette je napisao:

1-- dao sam ti ideju kako da dobijes paket i pare, isprobaj posto tvrdis da posiljka ukoliko nije preporucen se ne moze pratiti..zezni Dorothy jer oni standard delivery ne mogu pratiti kako ti tvrdis i mirna Bosna..

2- eto vidis, prvo pises da se nista ne zna ukoliko nije preporuceno, a ovamo kazes da tete na salteru ne mogu uzeti tako lako novac jer nije sve tako jednostvno pa si nabrojala sta trebaju raditi..sama sebe pobijas.. :D

1 - javim asosu da mi nije stigla posiljka i pitam da li imaju bilo kakvu informaciju o tome, odgovore da nemaju, jer je posiljka poslana sa standard delivery, da nema tracking broja i da joj se ne moze uci u trag. nekoliko puta su mi kasnile posiljke sa asosa, svaki put kad bih im javila tako bi odgovorili i ponudili refund ukoliko ne bi stiglo za 14 radnih dana.
uopste nije poenta zeznuti nekoga ili ne, to stvarno nema nikakve veze o ovome sto pricamo. ti mislis da recimo ako meni stigne posiljka sa tog nekog sajta, a ja kazem da nije, da oni nece vratiti novac, jer ce znati da je stiglo. e pa nije tako.
2 - ne, ne pobijam samu sebe, ti mozda nisi dobro shvatio.
nigdje u kompjuteru ne unesu ime i prezime i adresu osobe kojoj je poslana posiljka, nigdje na posiljci ne nalijepe "bar kod", ni na koji nacin ne mogu da prate obicnu posiljku. ja mogu da trazim racun i da napisu mi "obicno pismo, tezina.., cijena.. itd" i imacu dokaz da sam poslala tamo neku posiljku, ali kome, to nece pisati. to sto oni nesto upisu u kompjuter je samo evidencija prometa.
obicne posiljke nemaju bar kod i ne mogu se pratiti na bilo koji nacin.

Poslednji put menjao Juliette dana 24 Mar 2013, 00:42, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2013, 00:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
oljaca je napisao:
Obicna posiljka iz UK nema nikakav trag da je stigla u BiH u slucaju da je posta u BL ne pretvori u vrjednosnu (nalijepe bar kod). Ako je posta samo propusti ona na sebi ima samo markicu kao obicno pismo i nigdje nije zavedeno posebno.

Ovo govoriš kao radnik pošte ili onako, iz iskustva?

nije bitno je li govori iz iskustva ili kao radnik poste, prosto je kao pasulj. preporucene posiljke se moraju potpisati, postoji dostavna knjiga u posti gdje su zavedene sve preporucene posiljke (kao i vrijednosne; preporucena ne mora biti vrijednosna), a za obicne posiljke se nigdje nista ne zapisuje.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2013, 03:59 
staromodan
Korisnikov avatar

strasno, ljudi u posti samo biljeze preporucene posiljke.. :lol: ono ostalo eto ide avionom u nekim vrecama, kutijama il malom kontejneru i niko nista ne zna sta se prevozi.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2013, 10:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

obicna posiljka nema bar kod i nema mogucnost pracenja bilo gdje. ni interno ni javno.
ne postoji mogucnost uvrdjivanja da li je stigla na destinaciju.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2013, 19:16 
staromodan
Korisnikov avatar

bar kod ulete hakeri iz s.koreje i nema pracenja, kad si navalila vise samo na bar kod..ti ocito imas problema sa terminima interno i online..

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2013, 12:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

danas su mi stigle dvije posiljke, postar ostavio ispod otiraca.
jedna je iz amerike, ima bar kod i broj posiljke: LJ864351390US
zanima me na koji nacin je registrovano da je meni ta posiljka stigla, ako to nigdje na nasim postama ne pise? okej, pise na sajtu usps.com kad je napustilo usa, ali nigdje ne pise da je stiglo u BIH.. na koji nacin oni to mogu utvrditi?

drugo, stigla mi je obicna posiljka iz engleske. nema bar koda. postar isto ostavio ispod otiraca. kako za to mogu da utvrde da je stiglo?

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2013, 12:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Juliette je napisao:
danas su mi stigle dvije posiljke, postar ostavio ispod otiraca.
jedna je iz amerike, ima bar kod i broj posiljke: LJ864351390US
zanima me na koji nacin je registrovano da je meni ta posiljka stigla, ako to nigdje na nasim postama ne pise? okej, pise na sajtu usps.com kad je napustilo usa, ali nigdje ne pise da je stiglo u BIH.. na koji nacin oni to mogu utvrditi?

Требало би да је неко у Пошти прибиљежио долазак исте. Са нагласком на требало би (што се по мом искуству од раније никад не деси. Онод, добијем пошиљку, одем на он-лајн праћење 7 дана касније, она још није пријављена као "стигла".

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2013, 12:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ove obicne posiljke nigdje ne zapisuju, to je poenta price.
a ove iz amerike sa ovim LJ tracking brojem nasi uopste ne skeniraju..

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2013, 17:45 
staromodan
Korisnikov avatar

pa kako je ta obicna znala gdje ce doci ako niko nista ne zapisuje.. :lol: sto se ti curo draga ne zaposlis u posti pa naucis kroz sva odjeljenja kako posta funkcionise..

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2013, 17:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kakve nebuloze pricas, ne mogu da vjerujem.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2013, 18:01 
staromodan
Korisnikov avatar

priznajem, jaca si.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2013, 04:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2013, 00:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 17:26
Ako ste završili s razglabanjem o mogućnosti praćenja pošiljki, ja bih pitao nešto kao neupućen. :D

Koliko se plaća poštarina sa ovog sajta: http://www.sportsdirect.com/ Piše da je za BiH 12 funti, je li taćno? I može li se više stvari odjednom poslati za tih 12 funti, do koje težine ili vrijednosti? :fadein:

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2013, 06:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Па обично, најлакши начин да провјериш је да "потрпаш" ствари у корпу и идеш на "чекаут" тј. плаћање. Онда би требало да ти прикаже укупан износ поштарине. Прије него што платиш, наравно. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]