banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 03:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 21 Mar 2013, 12:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Jan 2009, 00:24
Meni je do sada stigla samo jedna plava koverta it to prosle godine, od januara mi je stiglo 8 paketa i nista mi dodatno nisu naplatili.

Vecinom su bile cipele u pitanju (nosene) i sestrin kupaci i neke kineske torbice (novo).

ALI... jedan mi je paket nestao, ima vec mjesec i pol, a nikako ni da se pojavi nazad kod pošiljaoca. Royal Mail tvrdi da je paket jos uvijek kod
nas,pa ako bi mi neko mogao proslijediti broj telefona Carinske ispostave u Banja Luci, onaj broj iz plave koverte, pa da vidim sa njima da ga
nisu negdje zagubili.

I jos nesto, primjetila sam da na 2 od 3 paketa koja mi stignu u BL platim neki dodatni iznos, dok ni na jedan paket koji mi stigne u Gradisku ne platim nista. (cipele, patike, cizme, naocale, u prosjeku 20-tak paketa godisnje)

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2013, 21:15 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
Artikl i postarina 91 KM ,naplatise mi carinjenje i ostalo 47 KM.Jadno.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 00:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
israel je napisao:
Meni je do sada stigla samo jedna plava koverta it to prosle godine, od januara mi je stiglo 8 paketa i nista mi dodatno nisu naplatili.

Vecinom su bile cipele u pitanju (nosene) i sestrin kupaci i neke kineske torbice (novo).

ALI... jedan mi je paket nestao, ima vec mjesec i pol, a nikako ni da se pojavi nazad kod pošiljaoca. Royal Mail tvrdi da je paket jos uvijek kod
nas,pa ako bi mi neko mogao proslijediti broj telefona Carinske ispostave u Banja Luci, onaj broj iz plave koverte, pa da vidim sa njima da ga
nisu negdje zagubili.

I jos nesto, primjetila sam da na 2 od 3 paketa koja mi stignu u BL platim neki dodatni iznos, dok ni na jedan paket koji mi stigne u Gradisku ne platim nista. (cipele, patike, cizme, naocale, u prosjeku 20-tak paketa godisnje)

051-324-380 :)

kako to royal mail zna, ima li tracking?

za ovo dodatno placanje? plati se 2.10KM carinska evidencija posiljke + 1KM provizija poste na uplatu. a to nema veze sa mjestom boravka, mozda se jednostavno tako desilo..

@oljaca, pa puno su ti naplatili, vise od 50% :-? meni su na nekih 120 i nesto KM htjeli naplatiti oko 46KM..

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 11:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 17:26
Kako se konvertuju marke u dolare, je li to automatski uradi Paypal?... jer su uplate u banci u KM?

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 11:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Uplata se vrši u stranoj valuti (u tvom slučaju dolar), banka vrši konverziju (i naplaćuje je)...

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 11:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Je li automatski konvertuje u dolare pošto uplatim marke na šalteru i koliko naplaćuje tu konverziju?

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 11:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Tvoj račun je u markama, konverzija se vrši prilikom transakcije. Konverzija je tipično 2% (provjeri sa bankom).

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 11:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Aha, kontam. Hvala @<Unesi_ime>. :) Jesi konačno smislio ime, ili da ti pomognem? :D

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 11:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Kada uplatiš na karticu KM-ovi ostaju, ali kada plaćaš preko PP-a onda se vrši konverzija. I zavisi od banke do banke kolika je provizija. I ne znam da li sve banke to rade, ali znam da neke prvo rade konverziju u dolar i onda u neku drugu valutu. Na primjer ako plaćaš u funtama. Prvo u KM u USD, pa onda USD u GBP. I dva puta naplate konverziju :)

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 11:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

E hvala i tebi, sad sam skontao. Ok, ± 2%, nije puno. ;)

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 17:03 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Juliette je napisao:

Da, ima..

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 17:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
Juliette je napisao:

Da, ima..

u ovom slucaju od israel?

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 17:47 
staromodan
Korisnikov avatar

ako se tvoje pitanje odnosi da li je moje "da, imaju" odgovor na slucaj od israel, onda da..prodavac iz UK odlucuju sta ce da koristi kad salje, moze obicna posiljka koja jeftinije kosta od record delivery tracker or special delivery koji trazi potpis..tako da ako se ti tipu pozalis on ce otici u posti i oni ce mu na osnovu broja rece sta je sa paketom.znaju jel paket vracen iz Bosne il ne.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 20:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

a kako ti znas da ta posiljka od israel ima tracking broj? :-?

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 21:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Na osnovu razmne pretpostavke da ako je prodavac rekao da je provjerio i da je paket još u Bosni? Jedino ako prodavac nije vidovit....

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 22:03 
staromodan
Korisnikov avatar

pa niko nece iz UK poslati robu sa first class van zemlje osim ako ne salje ljubavno pismo.. :lol: taj mora da bude bolid il prevarant il ako ti kao kupac zahtjevas da posiljka bude sto jeftinija..

israel nek zatrazi od prodavca ref.number i nek udari na royal mail sajtu taj broj i moze vidjeti gdje je paket..il nek otvori debatu ako misli da prodavac laze..

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 22:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
pa niko nece iz UK poslati robu sa first class van zemlje osim ako ne salje ljubavno pismo.. :lol: taj mora da bude bolid il prevarant il ako ti kao kupac zahtjevas da posiljka bude sto jeftinija..

israel nek zatrazi od prodavca ref.number i nek udari na royal mail sajtu taj broj i moze vidjeti gdje je paket..il nek otvori debatu ako misli da prodavac laze..

meni je dosad sve iz UK stiglo obicnom postom, bez trackinga. jako puno britanskih sajtova salje bez trackinga, tipa asos, new look, dorothy perkins etc.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 22:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Na osnovu razmne pretpostavke da ako je prodavac rekao da je provjerio i da je paket još u Bosni? Jedino ako prodavac nije vidovit....

ili ako laze, nema tracking.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 23:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Pa i meni su iz Amerike stizale stvari običnom poštom ali opet sa tracking number-om....Cijelo vrijeme sam mogao pratiti pošiljku. Mislim da sam o jednoj čak i pisao ovde....

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2013, 23:22 
staromodan
Korisnikov avatar

u posti pitaju kako ces, ti izaberes.ukoliko dorothy salje obicnom postom da bi sacuvali neku kintu onda rizikiju..samo i taj standard delivery takodje mora imati neki sistem pracenja u odnosu na tracked and faster delivery koji za bosnu kosta £22 i do 6 dana roba stize..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]