banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 17:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 351 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Jun 2008, 14:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja se nadam da će ovde doći neki pravi igrači, kojima nije do zajebancije sa korisnicima.

NPR.

Južna Koreja je uvela internet u 60 stanova i kuća svojih građana i to je stepen ozbiljnosti koji su pokazali prema svojim grđanima.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 15:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
MuskoBre je napisao:

Telekom moze sutra ukinuti TEOL. Moze prestati sutra da funkcionise kao ISP. I niko mu nista ne moze. To je njihovo pravo. Ja mogu sutra otvoriti kafic, i u njemu posluzivati iskljucivo sok od borovnice. Ne moze me niko natjerati da to promjenim, ako ja to necu.

Elta ima pravo da prenosi samo 3 kanala. Kome se ne svidja, uvijek moze traziti dalje.

Ko vec ima ugovor sa Teolom, Eltom. Blicom, i nije zadovoljan, ima sva prava da trazi da se ugovor postuje kao sto je predvidjeno. To se valjda podrazumijeva.

Zamisli, ja hocu da kupim bicikl, i nadjem radnju, ali nema tog bicikla koji ja hocu, ili ako ima, ne pase mi cijena. I onda ja sutra organizujem protest pred radnjom - "Ne moze to tako!!"..To moze, al u Limburgu.

ne moze jer u privatizacionom ugovoru pise da se moraju zadrzati osnovne djelatnosti.

elta ima pravo da prenosi broj kanala koji je napisan u ugovoru ili vise, manje ne.

a sto se tice koreje, moze se procitati i ovo: Koreans take 100Mbps broadband for granted

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 15:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
lolwtf2 je napisao:
MuskoBre svatam ja tebe i sviju vas,ali problem je u tome:
STO JE MENI STALAN PROTOK I DOBRU LATENCIJU BLIC OBECAO

Ni u jednom momentu BLIC ugovorno u slučaju "WADSL-a" nije obećavao ništa više od "nesmetanog i neprekidnog pristupa internetu".
Pročitaj jedan stariji topic negdje od polovine ove strane:
viewtopic.php?f=13&t=25253&st=0&sk=t&sd=a&hilit=ned123+wadsl&start=180
To što si ti nasjeo na usmena obećanja ne znači apsolutno ništa.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 15:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
rendzer je napisao:
MuskoBre je napisao:

Telekom moze sutra ukinuti TEOL. Moze prestati sutra da funkcionise kao ISP. I niko mu nista ne moze. To je njihovo pravo. Ja mogu sutra otvoriti kafic, i u njemu posluzivati iskljucivo sok od borovnice. Ne moze me niko natjerati da to promjenim, ako ja to necu.

Elta ima pravo da prenosi samo 3 kanala. Kome se ne svidja, uvijek moze traziti dalje.

Ko vec ima ugovor sa Teolom, Eltom. Blicom, i nije zadovoljan, ima sva prava da trazi da se ugovor postuje kao sto je predvidjeno. To se valjda podrazumijeva.

Zamisli, ja hocu da kupim bicikl, i nadjem radnju, ali nema tog bicikla koji ja hocu, ili ako ima, ne pase mi cijena. I onda ja sutra organizujem protest pred radnjom - "Ne moze to tako!!"..To moze, al u Limburgu.

ne moze jer u privatizacionom ugovoru pise da se moraju zadrzati osnovne djelatnosti.

elta ima pravo da prenosi broj kanala koji je napisan u ugovoru ili vise, manje ne.

a sto se tice koreje, moze se procitati i ovo: Koreans take 100Mbps broadband for granted

Ne radi se konkretno o Teolu. To je malo specifican slucaj, jer je skoro privatizovan.

Microsoft moze sutra da prestane raditi OS. Ispostuje ljude koji imaju placenu podrsku, ispostuje ugovor,ne pravi novi OS. I ?
Moze mu se. Ne moze ga niko prisliti da nastavi raditi.

Recimo Elta. To sto si ti naveo, vazi za vec potpisane ugovore. Mogu sutra napraviti novu ponudu, sa duplo manje kanala. Ko vec ima ugovor, sa njim po starom, ko nema, po novom.

Mobis moze sutra povuci sve telefone iz paketa. Da ih nece neko tuziti suda za ljudska prava?

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 16:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Još ovaj tekst kada sam pročitao o internetu u Koreji, dođe mi da se polijem kantom benzina i zapalim na prizmelju robne kuće Kastel!

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 17:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
MuskoBre je napisao:

Ne radi se konkretno o Teolu. To je malo specifican slucaj, jer je skoro privatizovan.

Microsoft moze sutra da prestane raditi OS. Ispostuje ljude koji imaju placenu podrsku, ispostuje ugovor,ne pravi novi OS. I ?
Moze mu se. Ne moze ga niko prisliti da nastavi raditi.

Recimo Elta. To sto si ti naveo, vazi za vec potpisane ugovore. Mogu sutra napraviti novu ponudu, sa duplo manje kanala. Ko vec ima ugovor, sa njim po starom, ko nema, po novom.

Mobis moze sutra povuci sve telefone iz paketa. Da ih nece neko tuziti suda za ljudska prava?

Znaci, sutra telekom srpske moze ukinuti sve fiksne prikljucke, odnijeti sve telefonske centrale, opticke kablove, radio relejne uredjaje...i nema veze sto nece stanovnistvo, firme, bolnice, policija, vojska...imati komunkiacione veze?

Ne mozes porediti operativni sistem i telekom srpske. Telekom srpske mozes porediti samo sa elektranama, vodovodima...

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 18:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Rekoh da je Telekom specifican slucaj.

U svakoj drzavi, gdje djeluju privatni telekomunikacioni operateri, oni sami odlucuju kako ce poslovati. Milslim na operatere koji su 100% u privatnim rukama, i nisi bili predmet privatizacije. Sa svojom licnom imovinom oni odlucuju sta i kako, i svoje centrale mogu odnijeti uvijek, dok god je to u zakonskim okvirima. Ne moze drzava natjerati takvog operatera, da sutra uvodi 3G, ako oni te ne zele.

Ja recimo trenutno nemam pay-per view, a htjeo bih. I sta sad, da strajkujem pred ATV, RTRS kako to nema smisla..

Ja se slazem da to sto TEOL radi, je van svake pameti. Takodje mi je glupo, da ako vec njima nije u cilju profit, zasto drzava ne subvencionira jedan dio troskova projekta, kao cijenu za jedan od prioriteta. Ako drzava moze da sponzorise razne mega budalaste manifestacije, valjda moze i nesto ovako bitno.

Poslovica kaze, da narod uvijek ima vlast onakvu kakvu zasluzuje. Sami smo krivi sto se ima za auta, ljubavnice, i janjetinu, a za internet ne.

Privatizovanjem Telekoma, drzava je izgubila zadnji instrument kojim bi uticala na razvoj intereneta kod nas. Sad je sve u rukama provajdera, ako oni ne vide profit, mozemo samo dalje da kukamo.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 18:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Jun 2008, 22:22
Sve je to tacno da oni nemaju NIKAKVU ZAKONSKU OBAZVEZU prema nama,ali imaju logicku jer,
kao sto je neko vec prije rekao netrebamo mi njih vec oni nas.AKo svi prestanemo uzimati net mi necemo propasti(jos cemo sretinji biti :lol: ),a oni ce propast.I zar nije nekim logickim zakljuckom normalno da oni snizavaju cjene i ovuode nove pakete i da zaradjuju vise para jer:
BOlje da 10000 ljudi kupi neki paket od 20 km,nego
10 ljudi paket od 200 km.Ovo sam bez veze lupao ali kazem,Jer uvjek je logicno da ce puno ljudi uzimati jeftine stvari nego skupe.
Al sto nasi ispi imaju direktore i zaposlenike koji nemaju ni srednju skolu(cast izuzetcima) je nazalost stvar drzave.
Zato je bolje da svi apelujemo svugdje da se krene sa nekim novitetima nego da sve stoji na jednom mjestu.
Pa pogledajte samo TEOLov web kada je zadnji put updatean :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 18:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kao sto mozes da vidis, Telekom MOZE da zivi bes neke kriticne mase korisnika.

Te price oko nesposobnih direktora i menadzera, bas i ne pije vode. Privatnik, gazda, hoce pare i profit. Ako nema para, leti. Nema vise drzavnih direktora, i politickih Upravnih Odbora, barem ne u tom segmentu.

Prije bih rekao da je do vlasnika, a ne do direktora i menadzera.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 20:01 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
MuskoBre je napisao:
Privatizovanjem Telekoma, drzava je izgubila zadnji instrument kojim bi uticala na razvoj intereneta kod nas. Sad je sve u rukama provajdera, ako oni ne vide profit, mozemo samo dalje da kukamo.

Greska... Jos je ostala Regulatorna agencija za komunikacije (RAK). Ova agencija je neophodna radi uvodjenja reda i pracenja koliko se postuju propisi ali neke njihove aktivnosti znatno koce razvoj Interneta (recimo zasto drzavni telekom operateri nisu ustupili parice drugim provajderima ni nakon 3 godine od "ukidanja monopola"?) ...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 20:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A kakav uticaj ima Vlada na RAK? Koliko ja znam, nikakav. Ispravi me ako grijesim.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2008, 22:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mislim ljudi prestanite se čuditi kako oni smiju ovo ili ono.

Ovo je vrijeme kaptitalizma, a kapital određuje standard.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 00:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
filozof sa vrbasa je napisao:
Mislim ljudi prestanite se čuditi kako oni smiju ovo ili ono.

Ovo je vrijeme kaptitalizma, a kapital određuje standard.

Upravo tako.

Telekom mozda i moze odnijeti sve centrale, ugasiti rad, ali zasto bi to uradili?

Ako to ipak urade, na njihovo mjesto doci ce neko drugi, pametniji, tako da necemo ostati bez telekomunikacija... :)

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 01:57 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
MuskoBre je napisao:
A kakav uticaj ima Vlada na RAK? Koliko ja znam, nikakav. Ispravi me ako grijesim.

Vlada nema uticaj na RAK ali je i RAK "instrument drzave" tako da se svodi na isto... Naravno RAK dobro radi svoj posao kada su u pitanju odredjene djelatnosti (nema vise reemitovanja kojecega bez dozvole, nema nicanja radio stanica na svakom cosku i "svetih georgija" bez dozvole, itd)

Jedino su po meni zakazali kada je net u pitanju...

Poslednji put menjao mangia dana 24 Jun 2008, 02:00, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 01:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
MuskoBre je napisao:

Ja se slazem da to sto TEOL radi, je van svake pameti. Takodje mi je glupo, da ako vec njima nije u cilju profit, zasto drzava ne subvencionira jedan dio troskova projekta, kao cijenu za jedan od prioriteta. Ako drzava moze da sponzorise razne mega budalaste manifestacije, valjda moze i nesto ovako bitno.

Poslovica kaze, da narod uvijek ima vlast onakvu kakvu zasluzuje. Sami smo krivi sto se ima za auta, ljubavnice, i janjetinu, a za internet ne.

Od koga očekuješ da se upusti u tu tematiku i odobri subvencije? Provjeri kakve konekcije te baje koje o svemu odlučuju imaju i sve ti je jasno. Da se obratimo ministru za nauku i još nešto čega se ne sjećam? :lol: :lol: Ako nekada nivo svijesti dođe do toga da te baje ukapiraju da Internet može biti barem jednako zanimljiv i koristan kao novi Mercedes onda ima neke šanse. :lol:
A svojim ponašanjem su otjerali sve iole ozbiljnije koji bi možda uložili i podigli uslugu na viši nivo. Ko će da uloži kad državni provajder jedini može raditi taj zadnji krik tehnologije koji se polako izbacuje iz upotrebe u razvijenom svijetu (ADSL)? :lol: A RAK je samo poprište njihovih političkih obračuna i univerzalni izgovor za sve koji imaju vezu sa pružanjem ISP usluga.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2008, 13:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja prvo svim forumašima da kažem jedno!

Ovo je forum sa većom ili manjom slobodom govora i svi mi imamo pravo da kritikujemo i budemo kritkovani.
Znači naše pohvale , žalopojke , pokude i sve ostalo možda neće promjeniti stvari, ali nam niko ne može zabraniti da ih iskažemo.
Neka pojedinim forumašim to uđe u glavu i neka ne troše riječi na rečenice tipa : šta se žališ ili tako to mora.

Znamo svi mi da će biti kako oni odluče, ali mi imamo pravo da se bunimo ili da hvalimo.

Kada je američki telekom operater broj dva bankrotirao ogromna većina ljudi je ostala na dan dva bez signala, ali šta se desilo država je prodala tu imovinu drugom lešinaru i život se vratio u normalu.

Kod privatizacije telekom jedina je nesreća što smo prodali sa centralom i žice, pa sad Telekom ako ode negdje ima pravo doći u našu zgradu i odnejti onu razvodnu tablu jer je sve do te table njihovo.

Pravo na pružanje tj. licencu za telekom usluge ima i Anex, ali on nikad nije zaživio kao telekom operater.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2008, 23:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Ključni momenat u razvoju informatičkog društva u RS biće kada neko uspije na dovoljno jednostavan način objasniti bajama da se slike golih riba/novih modela Mercedesa brže otvaraju kad je brža konekcija. Ovi sa elektro fakulteta što im odglavljuju štampače i instaliraju tetrise su suviše komplikovani. A i imaju previše posla sa sofisticiranom tehnologijom poput štampača i heftarica. Treba neko iz njihovog faha onako po narodski da im to objasni. A još kad im neko objasni da se mogu i pare ukrasti preko kompjutora, ima da imamo brži Internet od Južne Koreje. Čuo sam da ima čak i nekih narodnih poslanika koji su upućeni u tu materiju. :D Sa sertifikatom!

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2008, 16:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Ja ne znam ko ce uopste uzimati ADSL? U Prijedoru je eltin i prijedor.comov kablovski internet odlican tako da nema sanse da iko predje na ADSL kad se jednom i pojavi.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2008, 18:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jan 2005, 14:18
Danas sam iz Teola dobio zvanicni odgovor da sredinom narednog mjeseca sve prelazi na flat i da ce biti pojeftinjenja odredjenih paketa!

Zivi bili pa vidjeli!!!

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2008, 18:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Nadajmo se da pojeftinjenje nece biti u maniru blica: evo flat je sada jeftiniji za 10 KM, samo na novu cijenu dodajte 8.5 KM pdva...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 351 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]