medi je napisao:
Овдје људи очигледно не читају претходне постове, а видим да се изнова постављају иста питања.
- Плаћа се само коначна цијена која је наведена на коначној фактури, плус провизија за конверзију валуте у банци
- Ствар доноси поштар на врата као и сваку другу пошиљку, ако је превелика за поштара онда се по њу иде у пошту
- Поштару се некад плаћа за царински преглед (1,5-2КМ), некад не; још нисам упратио из којих разлога
- Наручивао сам гомилу ствари, до 100$, и никад нисам платио царину нити било какав додатни трошак који претходно нисам навео
- Достава је увијек била у оквирима описаног, обично 10-15 радних дана
- Готово увијек је могуће означити пошиљку као поклон (Gift), да се покуша избјећи царина уколико је ствар скупља
- Нисам имао проблем са резервацијама трансакција преко PayPal-a; за ствари за које нисам имао довољно новца на рачуну трансакција је у старту одбијана, а у случају кад сам имао одмах извршена
- Опис артикла и коментари других купаца су сасвим довољни да се закључи о озбиљности продавца; озбиљнији продавци увијек имају ставку осигурање (1-2$), и детаљан Return Policy
the_grunf je napisao:
Ako se placa preko paypal-a osiguranje NIJE potrebno, tj. prodavac je odgovoran za paket do vasih vrata. Ukoliko postoji opcija iosiguravanja, izbjegavajte je jer je cisto bacanje para i nicemu ne sluzi sem da prodavac malo podeblja konto.
poz.
Hvala vama dvojici i svim forumasima na korisnim inf.!
Ja imam samo jedno pitanje.
Kod koje banke je najbolje, najbrze i najjednostavnije(zbog potvrde paypala)da se otvori racun?
Da li je to vec pomenuta Raiffeisen?