banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 20:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2007, 18:36 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
ned123 je napisao:
Ovako kako SAD piše u ugovoru jeste tačno. Ako će ugovor biti izmjenjen to je druga stvar.
mirko je napisao:
@ned123
usluga će biti bolja od wifi, a i ugovor je bolji od onog za wifi.

Ugovor nikako ne može biti povoljniji (ovakav kakav je sad), iz jednostavnog razloga: Wi-fi ugovor mogu raskinuti u svakom momentu i preći na jednog od (čini mi se) 2 konkurenta.

biće ubačeno, kao što rekoh, bilo je tako planirano.

ugovor za wifi sa najmom opreme je ugovor na koji sam ja mislio. Nismo mislili na isti ugovor, moja greška.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2007, 10:07 
Urednik
Urednik

Vader je napisao:
Za Mirka: u sladu sa tim možemo li dobiti detaljnije informacije o iskustvima testera WADSL-a? Jedan se javio i rekao da je dosta zadovoljan, kako stoji stvar sa ostalima? Da li im je i koliko često pucala veza? Kako stoji stvar sa brzinom, stalnošću brzine?

testeri wadsl usluge nisu obavezni da prate forume, te zato ih vjerovatno i nema ovdje :).
Mi smo dobili informacije koje nam trebaju i te informacije su dosta uticale na odluku za dalju eksploataciju Canopy opreme.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2007, 12:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
Znači ugovor se, po pitanju "best effort" klauzule, neće mijenjati?
Ostaje onda da pitam samo, dokad mogu računati da će BLIC-NET imati uslugu Wirelessa?
Za druge korisnike ne znam, ali ja ugovor ovakav kakav je ne mogu potpisati. Za 558KM/966KM (koje moram platiti za godinu/dvije), želim kakvu takvu garanciju o tome šta dobijam za taj novac.
Nažalost, BiH je po pitanju zaštite potrošača, još uvijek Divlji Zapad i jedino što me može zaštititi je ugovor koji potpišem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2007, 12:28 
Urednik
Urednik

ned123 je napisao:
Znači ugovor se, po pitanju "best effort" klauzule, neće mijenjati?
Ostaje onda da pitam samo, dokad mogu računati da će BLIC-NET imati uslugu Wirelessa?
Za druge korisnike ne znam, ali ja ugovor ovakav kakav je ne mogu potpisati jer za 558KM/966KM (koje moram platiti za godinu/dvije), želim kakvu takvu garanciju o tome šta dobijam za taj novac.
Nažalost, BiH je po pitanju zaštite potrošača, još uvijek Divlji Zapad i jedino što me može zaštititi je ugovor koji potpišem.

best effort ostaje. Usluga wirlessa ostaje u ponudi, da li će se gasiti ili ne zavisi od interesovanja korisnika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2007, 16:53 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 28 Sep 2003, 20:33
I na kraju, vi nama uopste ne garantujete kvalitetnu uslugu zbog ovog "best effort"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2007, 18:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
niste mi jasni. šta treba da garantuje? da ćeš u svakom trenutku imati 1024? i ako u jednoj milisekundi brzina bude 1023.99 ti imaš pravo da raskineš ugovor.

i da, najbolje da oprema po raskidu ugovora ostane korisniku. izgledate mi kao da nikad niste vidjeli nikakav ugovor.

lično, koristim usluge blica godinama, izuzetno sam zadovoljan i jedva čekam wadsl.
ovima što traže dlaku u jajetu ne bi odgovarala ni veza od 10 mbit za 0,99km mjesečno izgleda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2007, 22:41 
Majstor
Majstor

bd2308 je napisao:
niste mi jasni. šta treba da garantuje? da ćeš u svakom trenutku imati 1024? i ako u jednoj milisekundi brzina bude 1023.99 ti imaš pravo da raskineš ugovor.

Koliko sam ja cuo za blic wireless, dosta korisnika se zali jer puca veza stalno itd. Ovaj best effort to im omogucava...
Jer pazi, necu da placam nesto ako mi puca veza stalno ili download ide 10kB/s kad treba 90kB/s!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 00:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
LaMpiR je napisao:
Koliko sam ja cuo za blic wireless, dosta korisnika se zali jer puca veza stalno itd. Ovaj best effort to im omogucava...
Jer pazi, necu da placam nesto ako mi puca veza stalno ili download ide 10kB/s kad treba 90kB/s!

Puca dok koristiš onaj njihov krš od Ovislinka. Onda se pobuniš, dobiješ Mikrotik i onda fercera momački.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 05:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
Blizzard je napisao:
LaMpiR je napisao:

Puca dok koristiš onaj njihov krš od Ovislinka. Onda se pobuniš, dobiješ Mikrotik i onda fercera momački.

Ja imam upravo Ovislinka, i to onaj prvi krš 1120AP, i nemam nikakvih problema. Download mi je konstantno 40-45 kilobajta (nadam se da se neće početi kvariti nakon uvođenja Wadsl-a :wink: ).
Problem je što ja sa wireless-om imam najbolju moguću garanciju kvalitete, druga 2 provajdera (kakvi god da su, postoje). Tu garanciju gubim potpisujući ovaj ugovor.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 07:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ned123 je napisao:
Ja imam upravo Ovislinka, i to onaj prvi krš 1120AP, i nemam nikakvih problema. Download mi je konstantno 40-45 kilobajta

Ide on solidno dok se ne nakačiš na torent. A onda...

Btw., juče iz tehničke podrške rekoše (javila se ona teta blago promuklog i pomalo erotičnog glasića - uhhhh...) da će uvođenje WADSL-a za raju "prikačenu" na Stadion krenuti tek u drugoj fazi, za jedno 2 mjeseca...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 07:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Blizzard je napisao:
ned123 je napisao:
Ja imam upravo Ovislinka, i to onaj prvi krš 1120AP, i nemam nikakvih problema. Download mi je konstantno 40-45 kilobajta

Ide on solidno dok se ne nakačiš na torent. A onda...

Шта сад?! Ovislink 1120AP је крив што теби сурфање иде ОК а torrent-и не иду. :lol:
1120AP је одличан и отпоран уређај, користим га на другој мрежи већ 2 године. Уз то, прикључен ми је на напајање 2V мање од оног декларисног ... На прсте једне руке могу набројати колико се пута до сад "заглупио". Доћи до закључка да скидање нечег као што су torrent-и не иде тако брзо као преко HTTP-a или FTP-a због овог уређаја је смијешно.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 08:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
torrent prvenstveno zavisi od uploada drugih korisnika. to ne može da se uzima u obzir pri mjerenju brzine.

i na kraju, svi mnogo pametuju. usluga je ponuđena, neko će je plaćati, neko neće. ne razumijem čemu tolika rasprava pa ovo je ovako, ovo je onako. ima dosta provajdera pa možemo da biramo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 08:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

medi je napisao:
Доћи до закључка да скидање нечег као што су torrent-и не иде тако брзо као преко HTTP-a или FTP-a због овог уређаја је смијешно.

U, jesi ti zajebaT... Nije da je išlo sporo, nego je pucala veza, što se sa Mikrotikom ne događa. I koji bi ti izveo zaključak?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 18:29 
Majstor
Majstor

@mirko, mene zanima da li znate otprilike kada ce wADSL krenuti? Jer bi htio od 1.5. da i ja krenem sa tom uslugom. Ali valjda od potpisivanja ugovora u roku od 15-ak dana pa ne bi da ostanem bez interneta jedno 10 dana :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 19:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
lijecite se ljudi od interneta :D

10 dana gore dole :D :lol:

PIK Radnja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 21:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2004, 13:53
miki321oc je napisao:
lijecite se ljudi od interneta :D

Nazalost neizljeciva bolest :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2007, 23:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Izljeciva je to bolest al ako se vratis na dial-up :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2007, 05:27 
Majstor
Majstor

jannet je napisao:
Izljeciva je to bolest al ako se vratis na dial-up :D

E u tom slucaju, zivci odose :D Mislim na 14,4kbps... Pa poludio bi....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2007, 05:55 
Urednik
Urednik

LaMpiR je napisao:
@mirko, mene zanima da li znate otprilike kada ce wADSL krenuti? Jer bi htio od 1.5. da i ja krenem sa tom uslugom. Ali valjda od potpisivanja ugovora u roku od 15-ak dana pa ne bi da ostanem bez interneta jedno 10 dana :D

plan je da prva priključenja krenu od ponedjeljka, ali nisam siguran da će biti tako (oprema već puno kasni, samo je jedan dio stigao).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2007, 10:38 
Majstor
Majstor

Nazalost, nista od toga onda, barem ne u maju :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 504 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]