|
Ovdje mi je najlakse pitati (posto ne znam da li ima tema za online kupovinu uopsteno)..
Naime, kupovao sam karte preko viagogo.it za utakmicu Inter - Partizan, medjutim, kako smo kupovali za zapad, odbili su nam placanje, jer je utakmica bila visokog rizika, i nisu dozvoljavali ljudima iz BiH nista sem juga... E sad, kako je utakmica prosla, isao sam da podignem pare (inace, karte smo urednu kupili na stadionu), medjutim, kada provjerim stanje, pise: Trenutno 150KM, Raspolozivo 3KM... Odnosno, iznos karata je bio oko 130-140KM, i jos uvijek je zakljucan, tj nije na raspolaganju... Pitao sam tetu u banci i ona je rekla da je taj iznos rezervisan za placanje, ali nije podignut jos uvijek... Kontaktirao sam viagogo, i nakon par dana (tacnije u petak), dobio sam poruku da su otkazali transakciju, te da oni inace tako posluju: rezervisu pare, sve dok ne provjere stanje karata, posalju karte i tek onda skinu, a kako karte nisu poslane, onda su otkazali transakciju, i pare bi trebale biti vracene... I jos jednom MEDJUTIM, odem danas do banke, pare jos nisu na racunu...
E sad pitanje... Koliko se sjecam (bar sam ubjedjen u to), neko je pisao na ovoj temi da je imao slican problem sa zakljucanim parama, i da je kontaktirao Raiffeisen banku da otkljucaju te pare (inace ova banka je u pitanju)... Da li neko zna da li je to ono sto trebam uraditi, i da li znate koji je broj za prijavu takvih slucajeva?