MuskoBre je napisao:
Koliko ja znam Telekom vise nije drzavni. Cak i da jeste, mora da ima prilagodjene cijene? Prilagodjene cemu, kome? Evropi?
I don't think so..
Covjece, ti kao da radis u telekomu.. Pa i oni sto
rade tamo znaju da je Teol najneorganizovanija jedinica telekoma.. Bore se inzinjeri da nesto poprave ali menadzeri ubise svojim super extra brzim profitom i bogacenjem preko noci!
Jedino im je stalo kako ce ubrati ogromnu dobit od mobilne telefonije.. Zna li iko uopste koliko je potrebno resursa da se posalje jedna sms poruka... Ne treba ni 1pf! Znaci Mtel a i ostali u koji su se s njima dogovorili (eronet i bhmobile) uzimaju od naroda 10pf na osnovu samo jedne sms poruke.. Pa vi izracunajte koliko je to dnevno, ako je uopste moguce...
Pa kad neko dodje u BiH obicno kaze: "Hehehe pa vi imate tri provajdera, a kod sva tri iste cijene!".
Takodje opste poznata stvar u citavom svijetu je da je internet preko postojece infrastrukture fiksne telefonije (ADSL, ADSL2+,.....,VSDL) zahtijeva najmanje ulaganja i mora biti jeftiniji od wirellesa.. Medjutim kod nas je sve obrnuto, zbog glupih i nesposobnih menadzera, kojih uzgred receno nikad vise nije bilo u BiH

Takodje, uopste niko nema pravo odredjivati kako ce neko koristiti internet (za igrice ili nesto drugo), jer to je javni servis svih nas a provajderi samo pruzaju uslugu koristenja njihovih resursa za pristup globalnoj mrezi.
Bez obzira na sve dobio sam neka uvjeravanja iz Telekoma da ce snizenja biti i da cemo svi biti prezadovoljni.. Ali kad? .. To niko ne zna.. Cak ni gospodja Babic, rukovodilac sektora za brigu o korisnicima. Evo jedan isjecak njenog maila kojeg sam dobio prije mjesec dana:
"Da li ce novi paketi biti u julu mjesecu zaista ne znam, ali Vas molim da imate strpljenja, jer sam sigurna da ce se cekanje isplatiti I da cete zaista biti zadovoljni novom ponudom. Vjerujte da ako je ikome stalo da se nova ADSL ponuda implementira, te da postojeci I novi korisnici budu zadovoljni, to smo mi u korisnickom servisu koji ostvarujemo svakodnevne kontakte sa kupcima."Meni iz ovoga zvuci da nece biti nista ni u julu..