banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 06:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Mar 2010, 00:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Šajin je napisao:
Da, tačno je da je čitava Republika Srpska jako malo tržište i još kad se uzme u obzir da svi osim mtela moraju brdo para da daju na izgradnju kompletne infrastrukture, sa te strane donekle i razumijem visoke cijene.

Dao je m:tel najveće brdo para za tu infrastrukturu.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 00:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
rendzer je napisao:
Šajin je napisao:
Da, tačno je da je čitava Republika Srpska jako malo tržište i još kad se uzme u obzir da svi osim mtela moraju brdo para da daju na izgradnju kompletne infrastrukture, sa te strane donekle i razumijem visoke cijene.

onda ja očigledno nisam upućen.

@vanja nisam ja toliko lud za nekim ogromnim brzinama i kvalitetom interneta koje imaju visoko razvijene zemlje. meni je lično više nego dovoljan moj net(1024/256), ali sam spomenuo tako neku zapadnjačku firmu jer kod nas nema konkurencije pa svako radi šta hoće.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 00:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
V@nja je napisao:
Zapeli za zapad k'o gladni srat :?
Drzava u sveopstem rasulu - jebe lud zbunjenog - a mi bi smo zapadnoevropske cijene/brzinu interneta :roll: I ovo sto imamo je dobro, visestruko bolje nego sto je ranije bilo.

bas htjede napisati isto. Do juce je standard bio 128kbps pa su i imali razloga da se zale, sada je 1mbps i opet nije dosta. Naravno ne branim provajdere, ali shvatite da je to do telekoma a ne do njih. Ako mtel smanji cijene usluga, i ostali provajderi smanjuju jer dobijaju jeftinije ulazne cijene, nije da su oni mogli ranije po tim cijenama pruzati usluge. Neko je spomenuo Beograd, upravo to, kod nas je trziste debelo manje od Beograda, pa tako i oni koji se pitaju kako u BG/ZG tako jeftine komponente, sve je do trzista. Sledeci put kad se budete zalili, zovite mtel a ne anex/navigo i ostale.

Mene vise zanima kada ce nam povecati upload...

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 00:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
rendzer je napisao:

Nije dao Mtel nego mi kroz 30-40 godina plaćanja pretplate. (toliko se barem u mojoj kući plaća pretplata). Za uzvrat imam banderu u sred travnjaka, na njoj razvodna kutija za par okolnih kuća. Telefon prestaje da radi čim se pojača vlažnost vazduha, jer naravno plastika od kutije nije mogla da izdrži 30 godina sunca-kiše-vjetra.

I sve to na 20 minuta laganog hoda od centra.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 06:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Ostajem pri ranije izrečenom stavu. Da pojasnim, mislim da novac koji je plaćen za preuzimanje Telekoma Srpske, niko ništa nije džaba dobio (dali smo mi te silne godine kroz pretplatu kao što kažeš, samo ovo iza si zaboravio :)).
A što se tiče tih problema sa lošijim kvalitetim, dvonicima i sl čini mi se da su najviše izraženi u Banja Luci, (nešto kao i BG i Srbiji), najveći je broj dvojnika a i treba rekonstruisati pristupnu mrežu što je poprilično skupo a ima tu i problema sa imovinsko pravnim odnosima i sličnih problema (prebacivanje kablova sa bandere u podzemnu kanalizaciju). A čak i ne moraš ići 20 min od centra da imaš probleme, jbg.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 09:06 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
Šajin je napisao:
Ma ovo je strašno, kako bih volio da ovdje dođe neka ozbiljna zapadno evroska kompanija i da ubace u ponudu sve(telefonija, televizija i internet) pa da pokažu ovoj našoj stoki kako se to radi.

kako sada stvari stoje, za godinu dana će se to i desiti. Dojče telekom najvjerovatnije kupuje čitavu grupaciju Telekom Srbija, tako da će T-COM i T-Mobile kod nas za cca godinu dana :)

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 10:27 
Stara kuka
Stara kuka

Možda to bude i prije. Srbijancima hitno treba lova. :)

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 11:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
mirko je napisao:
Šajin je napisao:
Ma ovo je strašno, kako bih volio da ovdje dođe neka ozbiljna zapadno evroska kompanija i da ubace u ponudu sve(telefonija, televizija i internet) pa da pokažu ovoj našoj stoki kako se to radi.

kako sada stvari stoje, za godinu dana će se to i desiti. Dojče telekom najvjerovatnije kupuje čitavu grupaciju Telekom Srbija, tako da će T-COM i T-Mobile kod nas za cca godinu dana :)

aj eto možda onda i bude nešto :)

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 11:15 
Stara kuka
Stara kuka

Možda i meni onda dođu i obore banderu iz dvorišta :)

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2010, 23:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
U Hrvatskoj sada konkretno uvode optiku za adsl a metronet primjera radi nudi i vdsl brzine 25/25 mbps za ok cijenu ali su dostupni u malo kvartova u zg i jos par gradova.
Ali u srbiji i hrv je stanje daleko bolje nego kod nas ali sta je tu je.
Posto mi brat studira u Bg, ima SBB internet 30 mbps u oba smijera, meni se smije na mojih 4mbps ali sta je tu je :).
Kad bi kod nas bile cijene ko u T-Coma u hrvata bilo bi odlicno, samo da support bude bolji.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 23:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
V@nja je napisao:
Drzava u sveopstem rasulu - jebe lud zbunjenog - a mi bi smo zapadnoevropske cijene/brzinu interneta :roll: I ovo sto imamo je dobro, visestruko bolje nego sto je ranije bilo.

Ako su domaci standardi neka budu i domace cijene. A ne kineski standardi, a zapadne cijene.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2010, 00:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
jellyfish je napisao:
V@nja je napisao:

Ako su domaci standardi neka budu i domace cijene. A ne kineski standardi, a zapadne cijene.

slazem se sa vama kolega:)

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 22:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Cijena interneta je obrnuto proporcionalna "domacem standardu", skoro svugdje u svijetu. Ovde da nije telekoma Srbije, i danas bi imali nelegalni wireless na 2.4 GHz, nekakve WISPove, nekakve WADSLove i ostale qrce palce... kad je zaostali telekom Srbije spasioc nekom, koliko si tek onda zaost'o... goni sve u qrac... ispec rakiju, jebo internet i blejanje u monitor... ne'a tu dobra i srece nikak'e, pogotovo ako ga ove svabe kupe. :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 14:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
nacuo sam na ce nsc korigovati cijenu

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 16:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

insider je napisao:

korigovali su oni cijene kad i ostali. doduse samo za vece pakete al sta je tu je:)

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 23:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

goxon je napisao:
insider je napisao:

korigovali su oni cijene kad i ostali. doduse samo za vece pakete al sta je tu je:)

opet ce da koriguju

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 23:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Otkud ti ta informacija?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 23:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Cuj otkud insajderu informacija? :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 01:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Izgleda da se nista ne moze sakriti:d ili je trac

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2010, 13:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

nacuo! vagaju jos izgleda

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]