banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 19:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2791 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 140  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Feb 2016, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Ne...ne....ne.... restartujte modem.. to je ipak standard...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2016, 02:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Archangel je napisao:
Ne...ne....ne.... restartujte modem.. to je ipak standard...

Meni su jednom rekli "Gospodine vi imate neki switch, spojite racunar direktno na ruter i radice vam".
Ja reko sta jedan switch, imam pet.

To su takve barabe da je to neopisivo.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2016, 21:20 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jul 2013, 18:28
Imate li vi veceras problem sa Eltinim netom.Placam onaj sto upload speed 15,uradim speed test jedva tri nagura...

Kakvi lopovi majku im..

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2016, 22:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Nov 2013, 23:52
sinisa1899 je napisao:
Radi li optički internet kako treba?

Ovaj trenutno služi samo za ući na rezultate i fejsbuk -.-

Meni radi savrseno... ali kad sam na mtel optici, kad su me prebacili na onaj nadri provajder blic bilo je "shit"... inace meni sljaka dobro osim tog perioda na blicu pa sam se svim snagama borio da me vrate na mtel :) inace evo sada test sam 30/15

Slika

Da dodam da bi stvarno bilo dobro da ga malo pojeftine vjerovatno bi imali mnogo vise korisnika.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2016, 22:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2012, 21:18
Korisnik2013 je napisao:
sinisa1899 je napisao:
Radi li optički internet kako treba?

Ovaj trenutno služi samo za ući na rezultate i fejsbuk -.-

Meni radi savrseno... ali kad sam na mtel optici, kad su me prebacili na onaj nadri provajder blic bilo je "shit"... inace meni sljaka dobro osim tog perioda na blicu pa sam se svim snagama borio da me vrate na mtel :) inace evo sada test sam 30/15

Slika

Da dodam da bi stvarno bilo dobro da ga malo pojeftine vjerovatno bi imali mnogo vise korisnika.

Nema logike da je 30/15 64KM a 200/100 119KM ....valjda ce pojeftiniti.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2016, 23:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Slika
kod mene je veceras ocaj

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 15:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Ово можда и није права тема за моје питање, али не знам ђе би с њим...

Елем, имам проблема са играњем игрица умрежено (WLAN) са друговима преко Елтиног ''Thompson'' модема-рутера.

Стално нас избацује, дође до десинхронизације и све пукне. Прву партију после ресетовања модема и одиграмо како-тако, а другу не смемо ни замишљати да започнемо док не ресетујемо модем-рутер. Моје питање је до чега је то? Да ли је то до наших рачунара (њихова 2 лаптопа и мој кућни рачунар) или до Елтиног модема-рутера или до Елтиног интернета или можда до саме игрице???
Лично се слабо разумем како то функционише, али не верујем да има везе са Елттиним интернетом, јер смо ми сви накачени на исти рутер и идемо на ВЛАН и још на директну конекцију, тако да један од нас креира партију, а остала двојица унесу ИП адресу онога ко је направио партију, зато мислим да Елтин интернет и пинг немају благе везе са тим, али опет нисам сигуран.

Био би' вам много захвалан да ми разрешите ту мистерију, јер у случају да је проблем само до модема-рутера узео би' неки моћан рутер и решио проблем.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 17:45 
Početnik
Početnik

dukicas je napisao:

Елем, имам проблема са играњем игрица умрежено (WLAN) са друговима преко Елтиног ''Thompson'' модема-рутера.

Стално нас избацује, дође до десинхронизације и све пукне. Прву партију после ресетовања модема и одиграмо како-тако, а другу не смемо ни замишљати да започнемо док не ресетујемо модем-рутер. Моје питање је до чега је то? Да ли је то до наших рачунара (њихова 2 лаптопа и мој кућни рачунар) или до Елтиног модема-рутера или до Елтиног интернета или можда до саме игрице???
Лично се слабо разумем како то функционише, али не верујем да има везе са Елттиним интернетом, јер смо ми сви накачени на исти рутер и идемо на ВЛАН и још на директну конекцију, тако да један од нас креира партију, а остала двојица унесу ИП адресу онога ко је направио партију, зато мислим да Елтин интернет и пинг немају благе везе са тим, али опет нисам сигуран.

Био би' вам много захвалан да ми разрешите ту мистерију, јер у случају да је проблем само до модема-рутера узео би' неки моћан рутер и решио проблем.

to je sve do modema/rutera. jer igrate ui lanu tj na lokaloj ip adresi i nema veze s netom, tako da net mozes i da iskopcas... posudi od nekoga ruter pa probaj :) a mozes jednostavno da uzmes switch i da umrezis ta 3 kompa.... kao u igraonicama.. (utp kablom ne wifiom)

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 19:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

dukicas je napisao:

Umrezeni ste preko LAN kablova ili ste svi na Wifi-u ?

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 20:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ма бежично ''Wifi''... :(

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2016, 00:02 
Početnik
Početnik

moguce da ti je to problem, iskreno nisam testirao nikad bezicno, ali ako su kompovi tu negde spoji ih kablovima, mislim da taj router ima bar 4 wan porta

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2016, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Никад нисам спајаао кабловима рачунаре... Шта је потребно? Колико сам схватио прво један кабал из модема-рутера у тај неки Швич (разделник), а онда из њега у рачунаре?

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2016, 20:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
dukicas je napisao:
Никад нисам спајаао кабловима рачунаре... Шта је потребно? Колико сам схватио прво један кабал из модема-рутера у тај неки Швич (разделник), а онда из њега у рачунаре?

Ti to praviš igraonicu, šta li?! :D :D :D
Povezivanje u LAN ide upravo tako, s tim što to prvobitno povezivanje na Eltin modem je nephodno samo ako želiš da svi imate i internet i da ti modem dodjeljuje adrese računarima svojim DHCP servisom inače bi ih morao sam unositi. Ukoliko svi imate novije mašine, onda vjerovatno imate i gigabitne mrežne kartice. Samim tim bi preporučljivo bilo ubaciti i gigabitni switch. Četiri porta (5 portova, zavisno od switch-a) mislim da je dovoljno. Osjetno je skuplji od 100-megabitnog, ali ako je već gušilo na wireless-u (što se moglo i očekivati ako se koristi wireless na samom modemu), možda vam ni 100-megabitni ne bude dovoljan (u što sumnjam, ali eto). Patch-kablovi minimalno da budu 5e kategorije, poželjno da budu kategorije 6.

E sad... Ako kablovi predstavljaju problem, možete umjesto toga probati sa ubacivanjem nekog 300Mbps (N) Wireless routera sa dvije antene u cijelu priču pa probati s njim, ali to samo ako već imate takav jedan pa da probate, da ne bacate pare bezze jer nije jeftin sigurno.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2016, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Kakav switch, posle kad budes zvao da ti kazu "Gospodine vi imate neki switch" :) hhahha

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2016, 00:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dtb_pro je napisao:
dukicas je napisao:

Ti to praviš igraonicu, šta li?! :D :D :D
Povezivanje u LAN ide upravo tako, s tim što to prvobitno povezivanje na Eltin modem je nephodno samo ako želiš da svi imate i internet i da ti modem dodjeljuje adrese računarima svojim DHCP servisom inače bi ih morao sam unositi. Ukoliko svi imate novije mašine, onda vjerovatno imate i gigabitne mrežne kartice. Samim tim bi preporučljivo bilo ubaciti i gigabitni switch. Četiri porta (5 portova, zavisno od switch-a) mislim da je dovoljno. Osjetno je skuplji od 100-megabitnog, ali ako je već gušilo na wireless-u (što se moglo i očekivati ako se koristi wireless na samom modemu), možda vam ni 100-megabitni ne bude dovoljan (u što sumnjam, ali eto). Patch-kablovi minimalno da budu 5e kategorije, poželjno da budu kategorije 6.

E sad... Ako kablovi predstavljaju problem, možete umjesto toga probati sa ubacivanjem nekog 300Mbps (N) Wireless routera sa dvije antene u cijelu priču pa probati s njim, ali to samo ako već imate takav jedan pa da probate, da ne bacate pare bezze jer nije jeftin sigurno.

Хаха, ма каква играоница, треба за то имати пара, а и није тај бизнис више перспективан нарочито не са рачунарима, конзоле још како-тако... :)

Ма старо друштво хоће да игра стару игрицу коју нисмо могли играти у мултиплејеру кад смо били деца, јер прво нисмо имали више рачунара, а касније могућност повезивања, сад имамо све, али нас опет јебе то пуцање. Игрица је стара, стратегија, Генерали и у суштини није заахтевна за хардвер, али је проблем кад се у развоју партије на мапи направи ''милион'' јединица, онда почиње да успорава, чак и само кад против рачунара играш, али са њим никад не избаци из игре... Један од поменута два лаптопа је прилично слаб, можда је и до њега, али је ипак највећа вероватноћа да нам није ддовољан тај бежични проток елтиногг модема-рутера. Са кабловвима баш и није згодно, јер не смемо један другом гледати у екран, па не можемо ббити близу један другом. :)

Елем, мало да вратим ову тему оном због чега је и направљена...

Морам признати да Елтин интернет јако лепо ради задњих 20ак дана, да не урекнем. :)

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2016, 03:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Probaj sa kablovima. Nama su generali radili bez problema a bili smo svi povezani lan kablom na switch pa na ruter za Internet.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2016, 20:20 
Početnik
Početnik

probaj preko hamacija online. ako mislimo na istu igricu C&C Generals ili Generals Zero Hour.... hamaci je nekada podrzavao online kreiranje servera

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2016, 20:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2010, 20:20
http://www.speedtest.net/my-result/5091655856

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2016, 00:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Korisnik2013 je napisao:
probaj preko hamacija online. ako mislimo na istu igricu C&C Generals ili Generals Zero Hour.... hamaci je nekada podrzavao online kreiranje servera

Мислимо на исту игрицу, али шта ће ми Хамачи или ГејмРенџер кад смо сви у истом стану. Поменути сервиси служе за играње са људима који су далеко, далеко од тебе. :)

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2016, 09:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 31 Jan 2013, 18:13
odnedavno je moj problem sljedeci..naime, najveci dio dana imam brzinu koju placam ELTA S, ali 5-6x dnevno mi se desi da nestane neta na par minuta, kao da se modem samo od sebe restartuje, ne znam sta je ??? CISCO je modem...sta da radim?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2791 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 140  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]