dtb_pro je napisao:
dukicas je napisao:
Никад нисам спајаао кабловима рачунаре... Шта је потребно? Колико сам схватио прво један кабал из модема-рутера у тај неки Швич (разделник), а онда из њега у рачунаре?
Ti to praviš igraonicu, šta li?!
Povezivanje u LAN ide upravo tako, s tim što to prvobitno povezivanje na Eltin modem je nephodno samo ako želiš da svi imate i internet i da ti modem dodjeljuje adrese računarima svojim DHCP servisom inače bi ih morao sam unositi. Ukoliko svi imate novije mašine, onda vjerovatno imate i gigabitne mrežne kartice. Samim tim bi preporučljivo bilo ubaciti i gigabitni switch. Četiri porta (5 portova, zavisno od switch-a) mislim da je dovoljno. Osjetno je skuplji od 100-megabitnog, ali ako je već gušilo na wireless-u (što se moglo i očekivati ako se koristi wireless na samom modemu), možda vam ni 100-megabitni ne bude dovoljan (u što sumnjam, ali eto). Patch-kablovi minimalno da budu 5e kategorije, poželjno da budu kategorije 6.
E sad... Ako kablovi predstavljaju problem, možete umjesto toga probati sa ubacivanjem nekog 300Mbps (N) Wireless routera sa dvije antene u cijelu priču pa probati s njim, ali to samo ako već imate takav jedan pa da probate, da ne bacate pare bezze jer nije jeftin sigurno.
Хаха, ма каква играоница, треба за то имати пара, а и није тај бизнис више перспективан нарочито не са рачунарима, конзоле још како-тако...
Ма старо друштво хоће да игра стару игрицу коју нисмо могли играти у мултиплејеру кад смо били деца, јер прво нисмо имали више рачунара, а касније могућност повезивања, сад имамо све, али нас опет јебе то пуцање. Игрица је стара, стратегија, Генерали и у суштини није заахтевна за хардвер, али је проблем кад се у развоју партије на мапи направи ''милион'' јединица, онда почиње да успорава, чак и само кад против рачунара играш, али са њим никад не избаци из игре... Један од поменута два лаптопа је прилично слаб, можда је и до њега, али је ипак највећа вероватноћа да нам није ддовољан тај бежични проток елтиногг модема-рутера. Са кабловвима баш и није згодно, јер не смемо један другом гледати у екран, па не можемо ббити близу један другом.
Елем, мало да вратим ову тему оном због чега је и направљена...
Морам признати да Елтин интернет јако лепо ради задњих 20ак дана, да не урекнем.