djesburaz je napisao:
Archangel, nisi procitao prethodne poruke pa si ono "sta sam mogao?" izvukao iz konteksta. Trebao sam napisati "Sta sam mogao, kad je vec proslo tih 45 dana, a Kinez ne da pare nazad?"
Ma razumijem ja to... Ali si trebao odmah to odraditi... tj, odgovor na ovo:
djesburaz je napisao:
Ponavljam, u zadnje dvije godine do sada sam mogao otvarati slucaj bar 20 puta, ali nisam... pustao sam da prodje 45 dana, i se i jedna posiljka je stizala. Uglavnom vec imam prodavace kod kojih kupujem i kojima vjerujem... ali eto... naletio sam na jednog novog koji me izgleda nasankao, trebao sam biti obazriviji. Sad je gotovo.
UVIJEK, UVIJEK, UVIJEK otvaraj prije isteka 45 dana, nebitno da li znas da ce doci ili ne... Ne mozes i ne smijes vjerovati prodavcu, jer svaki usmeni dogovor izmedju prodavca i kupca nista ne znaci.. Ako je tebi kupac napisao: E poslacu ja tebi stvar i ti njemu povjerujes, on ako tebi ne posalje, ti se mozes zaliti jedino vodovodu... (ovo govorim za ove tvoje dogovore naknadne)... Zato uvijek otvoris oko 40og dana, i onda dobijas novi rok od 20 dana (sto ukupno cini 2 mjeseca vremena da stigne paket), a ako ne stigne kroz 15-18 dana, onda escaliras claim... Naravno, ukoliko do tada prodavac nije vratio pare, ili uopste nije odgovarao na dispute...
Inace, greska je bila odmah u startu, kad nisi primio stvar 1 u roku od 40ak dana... Poslije toga je bilo samo put prema dole...
Sto se tice otvaranja 20 slucajeva, otvori ti i 40 ako treba... Vazno je sledece: ukoliko ne primis stvar, otvaras dispute (dobijes dodatni rok)... Ovdje postoje nekoliko mogucnosti:
1. prodavac sam vrati pare, stvar ne stigne uopste, ni nakon jos 2 mjeseca
2. prodavac vrati pare, ali stvar stigne nakon njegovog vracanja, ti ga kontaktiras i trazis da ti posalje zahtjev za placanje na PayPal
3. prodavac ne vrati pare, u roku od 20 dana ti escaliras claim, pare dobijes od PayPala, stvar ne stigne
4. prodavac ne vrati pare, u roku od 20 dana ti escaliras claim, pare dobijes od PayPala, stvar stigne, ti opet kontaktiras prodavca i trazis da ti posalje zahtjev za placanje...
U bilo kojem od ovih slucajeva, koliko god puta ti otvorio dispute, 20-30-1000, ti na to imas pravo jer ti stvar nije stigla... To je poslovanje, zastita potrosaca i ti po zakonu imas pravo na to... Problem je samo ako ti to zloupotrebljavas, gdje bi mogao nastati problem, koji obicno dovodi do toga da BiH bude blacklistovana...