Imam preko 50.
Istorija citavog dogadjaja je malo komplikovana. Ali ovdje iznosim samo zadnju stvar koja kosta 30$, nazvacemo je STAVR 3.
U januaru sam kupio nesto od tog lika, recimo MASINA 1, i platio 150$. On ima preko 99% pozitivnu ocjenu. Uvjerio me da cekam preko 45 dana, kasnije sam ga kontaktirao, rekao je da je masina otisla nazad u Kinu, i da trazi novih 30$ da bi poslao. Nisam pristao na to, vec smo se dogovorili da mi posalje MASINU 2, koja kosta 120 dolara, dakle -30$. Ali sam trazio da mi refundira tih 120$ pa da ja onda kupim tu masinu, jer tako dobijam opet garanciju od 45 dana. On nije pristao, i meni nije ostalo nista drugo nego da mu vjerujem na rijec. I tu MASINU 2 cekam vec preko 2 mjeseca.
Tek sad dolazi STVAR 3. Najjeftinija stvar koju sam nasao kod njega, kupio sam je samo da bih ga mogao ucjenjivati zbog one prve stvari i kad mi stigne, da mu nakalemim negativnu ocjenu. On je uz STVAR 3 poslao broj za pracenje koji ne daje nikakav rezultat. Dakle vjerovatno lazni broj.
Bio bih zadovoljan da vratim tih 30 dolara za STVAR 3 (danas je 40-ti dan), i nakalemim mu negativnu ocjenu, a od onih 150$ sam se vec odavno oprostio.
Moja je greska sto sam mu vjerovao sa MASINOM 1, i cekao preko 45 dana. Iskreno, vecina od tih 50 stvari koje sam kupio su iz Kine, kostaju preko 50$ i znalo se desiti da putuju preko 2 mjeseca, ali sa ih uvijek dobijao, cak i od 97% ocjenjenih prodavaca.
PS. ovaj me i dalje uvjerava da strpljivo cekam.