banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 22:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 27 Jun 2012, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
nije ebay, ali jeste vezano za postu. :D stigao mi paket iz drugog grada u BIH, i poslano je kao "paket" (ne posiljka) i sad moram ici po to dole na stanicu na postu 78102. wtf? kako da ubuduce adresiram posiljke da mi stizu ovamo negdje blize centru gdje mogu pjeske? na koju postu?
gledam na onoj njihovoj postanskoj mrezi, valjda ne trebam na one "salterske poste", nego na npr.banjaluka 1, banjaluka2 itd.. jesam li u pravu?

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2012, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nista, koliko vidim i ove ostale su daleko.. bas bezveze. znaci za svaki paket cu morati ici dole po to. :-?

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2012, 21:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Sačekaš da se nakupi, pa ondak odeš kamionom po to :D.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2012, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ili im platis 2KM da ti donesu paket na vrata.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2012, 22:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Postarina do njenih vrata je vec placena.

Ali eto, da uzmu jos 2 marke...kad vec mogu...

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 01:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma bjez bezobrazluk! ne dam 2KM iz principa :D
al bas je bezveze sto nema neka posta u blizini centra da se moze normalno otici.
mogu misliti dole hrpa paketa, ne bi me cudilo da se i izgubi :o

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 03:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
E pa kad si stipsa pa ne daš pišljive 2KofolMarke, ja bi ti ostavio paket u drugom gradu da ideš po njega. :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 07:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
miki321oc je napisao:
Da, i ja sam odmah primjetio kako je mail proslijedjen na vise adresa.
Ja sam pisao na ovaj mail prituzbe.klijenata@rbb-sarajevo.raiffeisen.at i odmah joj rekao "Jasmina opet imam problem sa rezervacijom sredstava..." :)

Ako prodavac ne zatrazi naplatu u roku od 30 dana onda se skida rezervacija.

Јавићу је ли то баш тако, пошто ме мрзи да се акама са њима тренутно, а и остало ни је довољно кредита за "нормалну" употребу. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2012, 19:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dukicas je napisao:
E pa kad si stipsa pa ne daš pišljive 2KofolMarke, ja bi ti ostavio paket u drugom gradu da ideš po njega. :D

hehe, simpaticno :)
btw, podigla sam paket danas.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2012, 09:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
Treba mi hitno odgovor.

Kupio iz kine nesto, prodavac je poslao i broj za pracenje posiljke, medjutim taj broj ne funkcionise kada se provjerava.

kako da dobijem svoje pare nazad, obzirom na to da jos nije prosao rok od 45 dana. Prodavac me uvjerava da pricekam jos, ustvari navlaci da prodje to vrijeme od 45 dana.

Cuo sam da pay pal nece vratiti pare, cak i kada prodavac dostavi lazni broj za pracenje posiljke. Postoji li kod nas zastiti kupaca od strane Rajfajzen banke? mogu li otici kod njih i traziti da poniste transakciju?

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2012, 11:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pricekaj ti negdje do 40. dana i onda pokreni ono na paypalu, claim ili dispute, ne znam vise sta je prvo, i ne brini. Ako nakon toga ne vrati onda ides na escalate claim i vidjeces kako frcaju pare nazad. Nista Raiffeisen, kreteni, samo ces se izgnjaviti i iznervirati.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2012, 12:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Onda ću i uraditi tako, ako smatraš da mi Rajfajzenovci neće pomoći i ako je neko sa ovog foruma već imao negativna iskustva sa njima.

Ovo me plaši: https://www.paypal-community.com/t5/Dis ... d-p/158878

A tu sam našao i to da E-bay servis za zaštitu kupaca je samo tu radi zajebancije, da svi ustvari igraju na stranu prodavača, i da je najsigurniji način da vratiš pare tako što će izdavač tvoje kartice (raiffeisen banka u mom slučaju) poništiti transakciju.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2012, 13:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije mi se dalo sve citati ali ovaj nije kupovao na ebay i platio je preko banke a ne karticom. Cudno mi to sve. Ja imam skroz suprotno iskustvo, i uvijek sam dobijao novac nazad, mozda zato sto je sve bilo cisto i jasno.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2012, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako si platio preko pay pal-a, dobićeš novac nazad. Pokreneš povrat na e-bay, zatim vam se ostavlja rok od 20 dana da se dogovorite. Ako nakon toga ne postignete dogovor, e-bay (pay pal) ti vraća novac. Mada većinom prodavac vrati sam, a zauzvrat traži pozitivan feedback. Koja je vrijednost toga što si naručio? Da li si ranije kupovao nešto? Koliko imaš uspešnih kupovina?

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2012, 15:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Imam preko 50.

Istorija citavog dogadjaja je malo komplikovana. Ali ovdje iznosim samo zadnju stvar koja kosta 30$, nazvacemo je STAVR 3.

U januaru sam kupio nesto od tog lika, recimo MASINA 1, i platio 150$. On ima preko 99% pozitivnu ocjenu. Uvjerio me da cekam preko 45 dana, kasnije sam ga kontaktirao, rekao je da je masina otisla nazad u Kinu, i da trazi novih 30$ da bi poslao. Nisam pristao na to, vec smo se dogovorili da mi posalje MASINU 2, koja kosta 120 dolara, dakle -30$. Ali sam trazio da mi refundira tih 120$ pa da ja onda kupim tu masinu, jer tako dobijam opet garanciju od 45 dana. On nije pristao, i meni nije ostalo nista drugo nego da mu vjerujem na rijec. I tu MASINU 2 cekam vec preko 2 mjeseca.

Tek sad dolazi STVAR 3. Najjeftinija stvar koju sam nasao kod njega, kupio sam je samo da bih ga mogao ucjenjivati zbog one prve stvari i kad mi stigne, da mu nakalemim negativnu ocjenu. On je uz STVAR 3 poslao broj za pracenje koji ne daje nikakav rezultat. Dakle vjerovatno lazni broj.

Bio bih zadovoljan da vratim tih 30 dolara za STVAR 3 (danas je 40-ti dan), i nakalemim mu negativnu ocjenu, a od onih 150$ sam se vec odavno oprostio.

Moja je greska sto sam mu vjerovao sa MASINOM 1, i cekao preko 45 dana. Iskreno, vecina od tih 50 stvari koje sam kupio su iz Kine, kostaju preko 50$ i znalo se desiti da putuju preko 2 mjeseca, ali sa ih uvijek dobijao, cak i od 97% ocjenjenih prodavaca.

PS. ovaj me i dalje uvjerava da strpljivo cekam. :)

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2012, 17:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
E moj sinko...
:lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2012, 19:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rok za povrat novca je 45 dana, ali ti si propustio da na vrijeme aktiviraš Resolution Center. Stavku broj dva nisi kupio, nego si samo dobio obećanje. Nisi smjeo to da uradiš. Na 45-ti dan moraš da otvoriš povrat novca, jer poslije nećeš imati priliku. Interni dogovor izmedju tebe i prodavca možeš da koristiš ako je u regularnom vremenu. Takodje možeš ako je aktiviran povrat novca. Odmah sebe osiguraš. Ovako ti ostaje da kontaktiraš podršku sa ebay-a, objasniš im stvar i nadaš se da će da riješe u tvoju korist. Znači ubuduće, ako ne dobiješ to što si naručio, kontaktiraj prodavca 40 dan i zatraži objašnjenje i zaprijeti da ćeš tražiti povrat i dati mu negativan. Ne riješi li se, odnosno ako ne dobiješ, nema šta da čekaš, odmah povrat i budi strpljiv (naravno, pukni mu negativan).

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2012, 07:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

gavranpero je napisao:
Rok za povrat novca je 45 dana, ali ti si propustio da na vrijeme aktiviraš Resolution Center. Stavku broj dva nisi kupio, nego si samo dobio obećanje. Nisi smjeo to da uradiš.

Pa sta sam mogao? Odbio je da mi refundira tih 150$, odbio je 30$ za postarinu, a kada sam trazio da refundira tih 120$ odbio je i to. Jedino sto mi je palo na pamet da trazim nesto iz njegove liste sto je u toj vrijednosti. Nasao sam i trazio da mi refundira, pa cu ja to kupiti od njega. I na taj nacin se osigurati za iducih 45 dana. Ali nije htio ni to...

Meni rijetko kad iz Kine stigne nesto prije 45 dana... uglavnom su to stvari od po 3-4 kg, nisam do sad nikad otvarao slucaj, ali su posiljke uvijek stizale... to je razlog zasto sam povjerovao i ovom prodavacu. E sad, jos jedno pitanje. Da li bi ibej centar za rjesavanje problema povjerovao meni da za skoro svaku posiljku iz kine otvaram slucaj? Do sad sam cekao preko 45 dana bar 20-30 puta. Dakle, ja bih mogao dobiti pare nazad, a onda poslije nekoliko dana i pismo sa carine da je posiljka stigla, otici i preuzeti posiljku. Onda zavisi od moje dobre volje da li cu ponovo uplatiti Kinezu ili ne? Oni bi mozda tolerisali dva-tri otvaranja slucaja... ali 20 puta za redom... ima li iko iskustva, da je otvorio vise slucajeva za redom... bar 10??

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2012, 07:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Bilo kako bilo, sinoc sam otvorio slucaj na e-bay-u, vezano za STVAR 3... ali sam u opisu problema naveo sve vezano za MASINU 1, i napisao tamo da obavezno pregledaju nase poruke, jer tamo je sve jasno kao dan.

Jesam li trebao pokretati slucaj i na PayPal-u ili je dovoljno ovo na e-bay-u?

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2012, 08:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
djesburaz je napisao:
Pa sta sam mogao?

Mogao si na vrijeme otvoriti dispute na Paypal, i kad je prodje 15ak dana nakon otvaranja dispute-a, a prodavac ne zeli da ti vrati pare, a stvar nije dosla, mozes escalirate claim, i Paypal ti 99% vrati pare...

djesburaz je napisao:
Onda zavisi od moje dobre volje da li cu ponovo uplatiti Kinezu ili ne? Oni bi mozda tolerisali dva-tri otvaranja slucaja... ali 20 puta za redom... ima li iko iskustva, da je otvorio vise slucajeva za redom... bar 10??

Da zavisi od tvoje dobre volje, ali je uvijek bolje platiti ponovo, jer se moze desiti da blacklistuju BiH kao drzavu, ako bi kupci zloupotrebljavali taj povrat... Ja dosad nisam imao 10 za redom, ali ih sigurno jesam imao oko 10 gdje sam trazio povrat novca, i svaki put je proslo bez problema... Otvorim dispute, objasnim zbog cega otvaram, prodavac sam vrati pare, ili i on pokusa objasniti svoju stranu... Nakon sto escaliram, uvijek sam dobio pare nazad... Jedno dva puta mi se desilo da stvar dodje naknadno, i ponovo sam platio prodavcu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]