blaf77 je napisao:
Pa kvaka je u tome sto su se pravili majmuni i lagali da nisu dobili, i sad lijepo niko nece da ima posla sa njima. Nazalost to i nas ceka, kad smo takva stoka.
nije tacno. u italiju vecina ne salje, jer se masovno kradu paketi, a ne da ljudi lazu. njihova posta je jako nesigurna.
gavranpero je napisao:
stefan_bl_92 je napisao:
Htio bih naruciti jedne patike iz Amerike sa zapposa kostaju 80$, hoce mi naplatiti carinu i porez ovi nasi ?
Izaci ce te 10 km carine.
sa sigurnoscu to kazes? na osnovu cega?
nedavno narucih neke skuplje stvarcice, i sve su poslane brzom postom, tj.jedna fedexom, druga dhlom i treca tntom.
najbolje iskustvo sam imala sa dhlom. najbrza dostava i najniza njihova provizija za rukovanje posiljkom. tnt malcice sporiji i visa taksa. fedex bih savjetovala da izbjegavate, jer ih kod nas preuzima rhea grupa, i nemaju opciju placanja carine pri preuzimanju, nego moras njima slati postom ili uplacivati na racun pa cekati da oni plate carinu i da se smiluju da posalju

s tim da su toliko spori u svemu tome, i zovu te svaki treci dan i ponavljaju ti cijelu pricu ispocetka, znaci kao da nikada nisu razgovarali s tobom. mene su na kraju nakon 20 dana navlacenja nazvali i opet sve ispocetka blabla, i kaze zenska, imammo problem, ovaj paket stoji vec 20 dana kod nas, mi to moramo vratiti. wtf? na kraju su nekako na jedvite jade oni platili carinu i ja platila pri preuzimanju.