banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 10:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 06 Apr 2012, 02:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
Timotic je napisao:
guess who je napisao:
mangia je napisao:
pokreni dispute na paypal-u...

Šta mogu postići tim?

Pokrenes dispute i zaprijetis Kinezu da ces ga prijaviti zbog prevare, da ces traziti od PayPal-a da mu blokira nalog, isl. Ako ga isprepadas, vratice ti pare.
Ako ne, idi na "escalate"... PayPal ti nece vratiti pare, ali ce ako bude jos takvih kao ti da mu blokira nalog.

Ovo sa prijetnjom Kinezu je meni upalilo bas kod maske za telefon. Znao sam da nije original, ali umjesto "high quality" dobio sam 2 komada plastike koji izgledaju k'o da se neko zajebav'o.

mozda je u opisu artikla pisalo da nije original. a ako u nazivu itema nigdje ne stoji marka, npr.NOKIA i slicno i ako se na slikama ne vidi logo firme onda mislim da nije u redu da otvara dispute. guess who, daj link da vidimo.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2012, 09:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Evo linka za masku: http://www.ebay.com/itm/280479953870?ss ... 1423.l2649
Ne piše nigdje da je original, ali na slici je prikazana originalna maska, i ta koju sam ja dobio se razlikuje u par detalja u odnosu na tu koja je na slici. Kasnije sam primijetio da nedostaje i jedno dugme na tastaturi.

Da li je moguć ishod (mada mi nema neke logike) da mi on vrati pare, a ja njemu da ne vratim proizvod.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2012, 09:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
guess who je napisao:
Evo linka za masku: http://www.ebay.com/itm/280479953870?ss ... 1423.l2649
Ne piše nigdje da je original, ali na slici je prikazana originalna maska, i ta koju sam ja dobio se razlikuje u par detalja u odnosu na tu koja je na slici. Kasnije sam primijetio da nedostaje i jedno dugme na tastaturi.

Da li je moguć ishod (mada mi nema neke logike) da mi on vrati pare, a ja njemu da ne vratim proizvod.
па зависи на кога налетиш. контактирај па ћеш видјети. ја сам једном приликом купио сат од кинеза за једног форумаша, коштао неких 15 долара, након неколико дана сат се покварио. контактирао ја кинеза и он се понудио да ми пошаље нови сат бесплатно а ја само да уплатим 2 долара за поштарину и то уколико желим. и стварно стигао нови сат :)

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2012, 11:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

guess who, ne isplati ti se da vracas. da sam na tvom mjestu, navela bih sta nije u redu sa maskom, rekla da sam jako razocarana i trazila parcijalni refund, tipa 4-5$. to mi se cini okej. stvarno nije neki iznos da bi covjek otvarao dispute.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 16:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2012, 16:44
Zna li neko vezano za carinu ,kupio sam bateriju za laptop 34 $ (narucio preko ebaya),da li ce me carina sad zajebavati??
I ako sam danas 10.4 narucio ,kad da se nadam postaru??

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 16:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Неће. рекох већ, Из ХК 2 до 3 седмице.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 18:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vrlo moguce da ti taj paket ni ne otvaraju, pogotovo ako pise manja cijena na paketu :)

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2012, 18:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
Al' pazi i ovo 50 maraka za "usluge".
Jes', valja im izracunat' procenat od iznosa, odstampat', udarit' pecat'...

Juliette, ti meni javi kad dobijes 5 dolara na Ebates. :)

evo da javim da sam dobila onih 5$ 8) hvala :)
nego, na kojem shopu si kupovao?

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 12:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
evo da javim sta se desilo sa haljinom:

pricao sa carinikom i rekose da ne prihvataju onaj moj predracun na 30dolara i da je haljina nova,
ja rekao vracajte nazad, haljina usla u proceduru da se vrati nazad i tako je proslo 10-15 dana, nazovem kazu jos je u proceduri, ova cura sto je zaduzena za moj slucaj na bolovanju i ja kazem da se haljina carini pa koliko izadje, juce dosla cura sa bolovanja i zove me i kazem ja da odustajem od vracanja jer nece stici na vrijeme nazad prodavcu i da cu izvisiti za 30 dolara :)

Juce je proslijede na carinu, danas zove carinik i kaze 17KM carina :)
TNT ima za neko posredovanje 52KM

i to je to, haljina je u ponedeljak ovde na adresi u BL

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 13:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Je li se nekom desilo da nesto bude vraceno sa carine prodavacu i ko snosi troskove postarine i vracanja? Narucio nesto iz Hong Konga drugu, poslali DHLom iako sam naglasio da ne salju preko njih. Vraceno sa carine jer nismo imali sve papire koje traze. Placeno 166 dolara, trgovac kaze da ga je izaslo 190 dolara slanje i vracanje. Nudi nazad samo 100 dolara i to tek kad sam pokrenuo dispute na paypalu jer se prestao javljati. Odgovorio sam da mi je zao ali da ne pristajem snositi troskove za nesto sto nije ni stiglo do mene. Poslije nije odgovorio.Kako to obocno ide, da li trgovac snosi troskove? Je li neko imao slican problem?

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 13:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kada dodje na carinu u Sarajevo i ti kada odbijes primiti posiljku, onda carina kontaktira prodavca i trazi od njega da prihvati troskove povrata, kada prodavac to prihvati onda se posiljka vraca njemu.

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 13:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pretpostavio sam da je tako bilo i da je prihvatio, s tim da ja nisam odbio nego nisu dozvolili uvoz. Ne znam da li imaju pravo opteretiti me za dio troskova. Donekle i jesam kriv jer nisam znao sta ce sve traziti od papira, ali drugima je ista stvar prolazila i samo sa onliko papira koje sam ja uspio obezbijedii, tako da nisam kriv sto su od mene trazili tri puta vise papira.

Poslednji put menjao blaf77 dana 13 Apr 2012, 13:56, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 13:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne terete tebe za torskove u slucaju povrata.

Ne znam sta je pametno raditi, prodavac svaki navede da ne snosi odgovornost i troskove za carinu.
Sta mislis da prijavis kao da nisi dobio artikal a povrat nisi ti trazio.

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam ni ja, ali nije preko ebay kupljeno nego u nekom web shopu.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2012, 08:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Javio sam se liku od kojeg sam kupio masku i rekao mi je da će mi vratiti sav novac, pa mi traži PayPal account. Šta mu trebam dati? Samo mail kojim se registrujem na PayPal ili nešto drugo?

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2012, 11:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo taj mail.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 15:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
oljaca je napisao:
Narode,sinoc dobih iznenadjujucu informaciju od shipito-a.Poslase mail i kazu da je moj paket vratio USPS nazad u shipito skladiste.napisem im mail i kazem da sam uredno napisao carinsku deklaraciju,upisao stvarnu vrijednost posiljke,poslao im fakturu od amazon-a,kazem moja adresa je ispravna,trgovac sa ebay-a mi je prije 20 dana nesto slao preko USPS-a i sve je bilo ok.Shipito mi je odgovorio da istrazuju razlog vracanja paketa i da ce me uskoro kontaktirati.Evo i uslikali su moj vraceni paket.Znaci kupio sam cipele i nista vise,amazon je pakovao nije neki pojedinac sto znaci da u paketu nema nista zbog cega bi USPS vratio paket.

Stigao mi je paket koji je proslijedio SHIPITO.Sve pohvale za shipito.com Gresku je napravio shipito,prilikom prepakivanja su naveli moju i jos neciju adresu pa je USPS vratio nazad posiljku jer nije znao kome pripada.

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 15:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam davno htio reci da prilicno pretjerujes, tj. zuris dici frku prije vremena, ali odustao na pola posta.

E, da, u vezi ovog mog problema sto sam spominjao par postova iznad-morao sam escalate claim na paypalu i dobio sam sve i cent nazad, nisu mi odbili nista za postarinu. Trgovac sam vratio novac cim sam uradio "escalate claim".

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 18:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2006, 10:47
Nakon 40 transakcija uspjesnih naisao sam na jedan problem. Trebao sam da izvrsim za kolegu jednu kupovinu sa co.uk, od strane prodavca je bilo zatrazeno placanje artikla istog momenta bez odlaganja. Kolega je dva dana ranije uplatio novac, ali je greskom uplatio manje nego sto je trebalo. Pokusaj kupovine nije uspio, tj odma sam odbijen, u listi kupljenih stvari artikal nije ostao kao kupljen a nista ni na paypalu nije ostalo. Kasnije sam na racun dodao jos novca s obzirom da sam planirao jos nesto da kupim i kupovina tog artikla je tada bez problema prosla, artikal poslat bez problema, sve evidentirano i na paypalu i ebayu.

Moj problem je sto je ta prva neuspjela kupovina ipak na neki nacin blokirala i ta sredstva koja su tada trebala da budu na racunu, odnosno kada sam uplatio na racun sredstva dodatna automacki su mi blokirali sumu za onu prvu neuspjelu kupovinu iako ona nije nigdje evidentirana. Sada imam problem sto mi se na racunu nalaze ta sredstva koja mi ovi u banci kazu da ne mogu odblokirati ni ponistiti, na paypal-u nema nista, na ebay-u isto nista, a ni trgovac ne zna o cemu se radi. Samo na izvodu stoji ta transakcija kao zakljucana, datum, kome je placeno, koji iznos. Da li je neko od vas imao slican problem, i kome dalje se obratiti uopste kako bi se to ponistilo, pa makar i bez tih sredstava ostao samo da mi na racunu ne stoji da imam novac a nije raspoloziv.

Ovako to izgleda na izvodu:
Slika

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 18:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pokreni dipute na paypalu i obiasni problem koliko mozes. Ako prodje 45 dana neces nista moci uraditi, a ovako cete nesto rijesiti. Neka provjere gdje je zapelo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]