banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 16:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 30 Mar 2012, 10:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ti si kao kupac od strane ebay-a upozoren na kupovinu u inostranstvu, odnosno da ista moze povuci dodatne troskove, kao npr. placanje carine.

Prodavac nema nista sa tvojom zeljom da zajebes zemlju u kojoj zivis ;)

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 10:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
blaf77 je napisao:
A u web shopu gdje smo kupili im radi neka kineskinja koja se zove Lemon. Smori me zuta nevjerovatno, milion nekih prijedloga probaj ovo, probaj ono... Auh.

A da ti jednostavno dostave odluku u kojoj pise sta je zabranjeno uvoziti privatnim licima. Mislim da to imas i na sajtu Carine.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 11:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
miki, imala sam takav slucaj i uspjela sam dobiti povrat novca nakon ohoho.. ALI, moj glavni argument je bio sto haljina nije stigla na vrijeme. tj.dogovorila sam se sa prodavacem da mi haljina treba do tacno odredjenog datuma, a ona je stigla 7 dana nakon toga, pa su na carini zadrzavali jos neko vrijeme.
ono sto meni nije jasno je zasto sarajevo carini paket koji ide u RS?? :-?

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 11:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Carina je zajednički organ za cijelu BiH.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 12:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
idemo dalje :)

TNT Sarajevo predlozio:
1) paket se vrati nazad prodavcu - ja nemam nikakvih troskova
2) ide na carinu i na osnovu neke vrijednosti koja cariniku padne na pamet se carini

Kontaktirao prodavca i on je prihvatio da mu se paket vrati i pita me kojom postom da mi sad posalje

.

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
The_new_Statesman je napisao:
A da ti jednostavno dostave odluku u kojoj pise sta je zabranjeno uvoziti privatnim licima. Mislim da to imas i na sajtu Carine.

Nisu oni to duzni dostavljati, i sumnjam da bi htjeli. Kad se covjeku kojem sam narucio ne da vise ganjati, necu se ni ja smarati oko toga.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 14:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
Forty Two je napisao:
Carina je zajednički organ za cijelu BiH.

ne znam bas za ovo. jer mene nikad nisu kontaktirali iza carine u sarajevu, nego iz banjaluke. isto tako drugarica iz mostara placa carinu u mostaru, carine joj mostarci, ne sarajevo. koliko ja znam to je sve odvojeno. :-?

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 16:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Зависи којом поштом иде. Ако иде обичном, онда те контактира "твоја" Царина. Ако иде овим "специјалцима" онда те контактира Царина из'сарај'ва...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2012, 14:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Danas sam aktivirao svoju novu karticu, pa sam isao na PayPal da promjenim informacije tamo.. Isao sam na Edit kartice, ukucao novi CRC i promjenio Expiration date, i PayPal mi je prihvatio... Da li neko zna da li je sad sve ok ili moram odraditi jos nesto drugo?? Znam da je bila polemika oko ovoga, pa je neko morao skroz ukloniti karticu pa ponovo dodavati i vrsiti verifikaciju...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2012, 15:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Isto tako sam i ja uradio i poslije toga kupovao najnormalnije...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2012, 15:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Hvala, super :) Da se ne moram muciti sa onim pinovima i glupostima :)

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2012, 00:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
I ja sam dobio novu karticu, ali je još nisam aktivirao. Pitam se kako je najpametnije potpisati se na njoj, da li ćirilicom kao na ličnoj karti ili na latinici ili možda ''ošišanoj'' latinici kao što i na njoj piše moje ime. Pitam zato što često kladionice traže sliku kartice i sliku lične karte, na ličnoj sam se potpisao ćirilicom, pa se pitam šta je najpametnije da ne bi došlo do komplikacija, jer slab sam sa engleskim da im to tumačim kako i zašto.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2012, 09:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Па ако мораш да им шаљеш слику ЛК са потписом, онда се потпиши исто и на картицу. Уосталом, имају и Руси и Арапи картице па им пише име латиницом, а сигурно се не потписују тако. :) Ако ти шта запне са енглеским, јави да одапнемо. ;)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2012, 12:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
19.03.2012. mi je poslata posiljka iz UK,u pitanju su Timberland cipele,trgovac je poslao obicnom postom,skenirao mi fiskalni racun Royal Mail-a,medjutim evo vec 17 dana je proslo a posiljke nema.To bi moglo da znaci da je posiljka izgubila glavu u Sarajevu na carini,zvao sam Sarajevo a oni mi kazu da ne mogu provjeriti sta je sa mojim paketom jer se radi o obicnoj posiljci koja nema broj za pracenje,samo su mi rekli ma ne sekiraj se to ce tebi donijeti postar.Ovo im je posljednji put da mi ukradu paket,ubuduce cu radije platiti "Signed for" nego da me ovako namagarce.Zelio bi svima preporuciti da osjetljive i skuplje stvari obavezno narucujete sa brojem za pracenje.Na isti nacin mi je nestao jedan telefon kao i jedne cizme podavno.Volio bi ako neko ima slicnih iskustava da podijeli sa nama ovdje na forumu.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2012, 14:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
dukicas je napisao:
I ja sam dobio novu karticu, ali je još nisam aktivirao. Pitam se kako je najpametnije potpisati se na njoj, da li ćirilicom kao na ličnoj karti ili na latinici ili možda ''ošišanoj'' latinici kao što i na njoj piše moje ime. Pitam zato što često kladionice traže sliku kartice i sliku lične karte, na ličnoj sam se potpisao ćirilicom, pa se pitam šta je najpametnije da ne bi došlo do komplikacija, jer slab sam sa engleskim da im to tumačim kako i zašto.

Potpisujes se onako kako se potpisujes. Moze i otisak prsta, ako si nepismen.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2012, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

oljaca je napisao:
19.03.2012. mi je poslata posiljka iz UK,u pitanju su Timberland cipele,trgovac je poslao obicnom postom,skenirao mi fiskalni racun Royal Mail-a,medjutim evo vec 17 dana je proslo a posiljke nema.To bi moglo da znaci da je posiljka izgubila glavu u Sarajevu na carini,zvao sam Sarajevo a oni mi kazu da ne mogu provjeriti sta je sa mojim paketom jer se radi o obicnoj posiljci koja nema broj za pracenje,samo su mi rekli ma ne sekiraj se to ce tebi donijeti postar.Ovo im je posljednji put da mi ukradu paket,ubuduce cu radije platiti "Signed for" nego da me ovako namagarce.Zelio bi svima preporuciti da osjetljive i skuplje stvari obavezno narucujete sa brojem za pracenje.Na isti nacin mi je nestao jedan telefon kao i jedne cizme podavno.Volio bi ako neko ima slicnih iskustava da podijeli sa nama ovdje na forumu.

Ako si platio PayPal-om, mozes traziti pare nazad.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2012, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Naručio sam masku za mobilni telefon, danas mi je stigla i kad sam je otpakovao, vidio sam da je maska žešći lažnjak :angry4: .
Zna li neko koliko košta poštarina da je vratim u Hong Kong? Ne znam da li mi se isplati, pošto je maska 9 dolara.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2012, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Nema šanse da se isplati... Uvali negativan review prodavcu i pokreni dispute na paypal-u...

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2012, 23:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
mangia je napisao:
pokreni dispute na paypal-u...

Šta mogu postići tim?

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2012, 23:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

guess who je napisao:
mangia je napisao:
pokreni dispute na paypal-u...

Šta mogu postići tim?

Pokrenes dispute i zaprijetis Kinezu da ces ga prijaviti zbog prevare, da ces traziti od PayPal-a da mu blokira nalog, isl. Ako ga isprepadas, vratice ti pare.
Ako ne, idi na "escalate"... PayPal ti nece vratiti pare, ali ce ako bude jos takvih kao ti da mu blokira nalog.

Ovo sa prijetnjom Kinezu je meni upalilo bas kod maske za telefon. Znao sam da nije original, ali umjesto "high quality" dobio sam 2 komada plastike koji izgledaju k'o da se neko zajebav'o.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]