banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 16:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 11 Mar 2012, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Epilog

Izgleda da sam ipak naletio na poštenog prodavca (Nije to baš prodavac, više kao neki servis za prodaju. Zaboravio sam reći da su slušalice bile nove, ali popravljene. Većinom i prodaju takve stvari, sa nekom greškom, ali upola jeftinije) i da mi je ponudjeno da mi vrate pun iznos koji sam platio ili da mi pošalju nove, bez da ja vraćam ove koje sam dobio. Naravno, ja sam prihvatio da mi pošalju nove. Takodje su mi uplatili i povratnu poštarinu, ako ove koje dobijem ne bi bile u redu, da ne plaćam ja. Naime, ja sam im napisao da mi je skuplje da pošaljem nazad, nego što koštaju slušalice. Sad čekam, nadam se da me nisu prevarili.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2012, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Daj link od tog prodavca...

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2012, 13:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
Prvi put do sada sam koristio forward mail service koji se zove shipito.com
Kupio sam nesto na amazon.com,americki amazon naravno ne salje u BiH,shipito mi je dao virtuelnu adresu u USA, Torrence CA, ja sam predmet kupio na amazonu,do shipito-a je postarina besplatna. Shipito mi je proslijedio paket,ponudio najjeftiniju USPS postarinu a naknada za njihovu uslugu je 8,5 $.Placanje paypal-om. Cak su i uslikali moj paket i poslali mi 2 slike.Nakon sto su proslijedili paket dobio sam broj za pracenje.Ovih dana cekam famozni par timberland cipela kupljenih na amazonu za 54,90 $. Postarina me je izasla neznatno vise nego da sam kupovao na britanskom ebay-u a cijena timberland obuce u americi je ne uporedivo niza u odnosu na UK ili bilo koju evropsku drzavu.Ako bude i dalje sve ok onda cu svima toplo preporuciti shipito.com
Mislim da imate i opciju da se pretplatite na jedan mjesec za 10 $ i onda tokom tog mjeseca ti prosljedjuju sve pakete koje narucite uz mogucnost konsolidacije paketa (na primjer 2-3 paketa upakuju u jedan,odbace visak ambalaze kako bi dobili sto jeftiniju postarinu.Mnogi se fale da je servis izuzetno pouzdan i brz.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2012, 16:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
ajde kad stigne javi jel sve OK, bas me interesuje

jer dosta stvari se nadje u USA povoljno, a takodje dosta prodavaca ne salje u BiH ( iako salju postarina bude 30 doalra )

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2012, 18:22 
Pripravnik
Pripravnik

miki321oc je napisao:
ajde kad stigne javi jel sve OK, bas me interesuje

jer dosta stvari se nadje u USA povoljno, a takodje dosta prodavaca ne salje u BiH ( iako salju postarina bude 30 doalra )

Pogledaj na fb njihov profil.Mislim da je svaki komentar suvisan :)
http://www.facebook.com/shipito

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2012, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
i mene ovo interesuje. javi nam utiske:)

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2012, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
pa nema sta vise covjek javljati, to je to ;) kao sto je i rekao dovoljno je pogledati fb profil, ljudi se time profesionalno bave, svaka cast kako su razvili biznis!

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2012, 23:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
oljaca:
da li si ti navodio tacnu cijenu prilikom racunanja shipping-a u onom calculatoru ???
Da li na izracunati shipping se dodaje + 8.5 dolara za njihovu uslugu i pakovanje ???

Jesmo li mogli novu temu da ne idemo u off (mada se i ovo tice ebay-a )

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 09:05 
Pripravnik
Pripravnik

miki321oc je napisao:
oljaca:
da li si ti navodio tacnu cijenu prilikom racunanja shipping-a u onom calculatoru ???
Da li na izracunati shipping se dodaje + 8.5 dolara za njihovu uslugu i pakovanje ???

Jesmo li mogli novu temu da ne idemo u off (mada se i ovo tice ebay-a )

Od njih sam dobio obavijest da su primili paket,morao sam da popunim carinsku deklaraciju u kojoj sam naveo tacnu cijenu artikla (ovo ne utice mnogo na postarinu samo moze pomoci kod eventualnog gubljenja paketa).Ponudili su mi razlicite cijene slanja, nisam mogao izabrati najjeftiniju opciju jer je moj paket bio prevelik.Odabrao sam priority mail. Njihova usluga je 8,5 $.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 09:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
a koliki je shiping?

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 10:58 
Pripravnik
Pripravnik

goxon je napisao:
a koliki je shiping?

Otprilike 1,8 kg je 30$ plus 8,5 $ njihova usluga.Posjeti http://www.shipito.com i vidjeces shiping kalkulator pa sam izracunaj. Postoje ogranicene dimenzije za pakete koji se salju USPS-om.Na primjer ako je paket i manji od 1,8 kg postarina moze biti veca od 30 $ u koliko su dimenzije paketa prevelike.Zato oni nude opciju prepakivanja gdje odbace suvisnu ambalazu i ubace artikl u manji paket,mislim da je ta usluga 10 $ mjesecno,i mislim da za tu cijenu ti salju sve pakete koliko god da ste ih narucili u toku tog mjeseca plus opcija prepakivanja.Nisam jos to probao pa ne znam tacno.Evo mog primjera:
Tezina :3.75 lbs (1.7 kg)
Dimenzije paketa: 17"×14"×7" (42×36×18 cm)
Cijena usluga + postarina =63.94 $ (USPS Priority Mail® Int'l)
Postarina bi bila mnogo manja da je paket bio manjih dimenzija,bez obzira sto je 1,7 kg.U ovom slucaju dimenzije paketa su odredile vecu postarinu a ne tezina.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 11:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2009, 18:03
Istekla mi je kartica, od banke sam dobio novu. Idem na paypal upisem novi expiration date i csc broj i izbaci: This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. Pokusavao sam 1000 puta i nece. Kartica je debitna visa electron. Da li je neko imao slican problem ? Izvinjavam se ako je bilo rasprave o ovom problemu u ranijim postovima.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 11:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Okt 2010, 15:23
nal91im je napisao:
Istekla mi je kartica, od banke sam dobio novu. Idem na paypal upisem novi expiration date i csc broj i izbaci: This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. Pokusavao sam 1000 puta i nece. Kartica je debitna visa electron. Da li je neko imao slican problem ? Izvinjavam se ako je bilo rasprave o ovom problemu u ranijim postovima.

moj savjet ti je da izbrises potpuno postojecu karticu i dodas tu novu ... Ne vjerujem da mozes prepraviti podatke na staroj kratici.

oljaca je napisao:
Ove dvije slike su mi poslali odmah po prijemu mog paketa u njihov magacin.Ovo sto pise A3544 je broj mog Box-a.E sad,kada dodjem u BL neko od vas forumasa iz BL ce morati platiti kafu :)

Platicu i sok/pivo ako treba, ovo mi rjesava sve probleme. Samo jedno pitanje, kad se registrujes na site, mora se platiti 8,5$ dolara da se aktivira nalog, a onda se sve ostalo placa normalno postarina + njihove usluge? Tih prvih 8,5 $ je njihova naknada za otvaranje box-a, tj. adrese u USA?

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 12:01 
Pripravnik
Pripravnik

tajlandski_svitac je napisao:
nal91im je napisao:

moj savjet ti je da izbrises potpuno postojecu karticu i dodas tu novu ... Ne vjerujem da mozes prepraviti podatke na staroj kratici.

oljaca je napisao:
Ove dvije slike su mi poslali odmah po prijemu mog paketa u njihov magacin.Ovo sto pise A3544 je broj mog Box-a.E sad,kada dodjem u BL neko od vas forumasa iz BL ce morati platiti kafu :)

Platicu i sok/pivo ako treba, ovo mi rjesava sve probleme. Samo jedno pitanje, kad se registrujes na site, mora se platiti 8,5$ dolara da se aktivira nalog, a onda se sve ostalo placa normalno postarina + njihove usluge? Tih prvih 8,5 $ je njihova naknada za otvaranje box-a, tj. adrese u USA?

E sad za slijedecu informaciju moras platiti 4 soka i 4 kafe :).nije to naknada za otvaranje naloga mada bez toga ne mozes otvoriti nalog.To su uveli kako bi izbjegli neozbiljne naloge.Tih 8,5 $ ti automatski,nakon otvaranja naloga,ulazi u polog odnosno depozit i nakon prve kupovine odnosno koriscenja njihovog servisa,ces normalno utrositi taj novac.

Poslednji put menjao oljaca dana 13 Mar 2012, 12:04, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 12:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Hvala puno .. Otvorio sam nalog pa cu da testiram .... :)

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2012, 14:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Ako je Reifeissen kartica, moras je prvo aktivirati, ne znam da li si to odradio... Dobio sam i ja novu putem poste, i dobio uputstvo za aktivaciju... Kad ti istekne prethodna, otidji do bankomata i ubaci novu karticu, ukucaj pin i trazi izvjestaj, i time je aktiviras... A onda pokusaj dodati na PayPal...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 04:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
A jojj i meni sad u aprilu ističe Visa Electron Debit kartica od RF banke i već su mi skinuli 5KM za produženje kartice, a produžiće je tako što će poslati novu. Je l' baš moram da je aktiviram na bankomatu, nema neki drugi način, neka online opcija, ja koristim i e-banking??? :(

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 07:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

dukicas je napisao:
A jojj i meni sad u aprilu ističe Visa Electron Debit kartica od RF banke i već su mi skinuli 5KM za produženje kartice, a produžiće je tako što će poslati novu. Je l' baš moram da je aktiviram na bankomatu, nema neki drugi način, neka online opcija, ja koristim i e-banking??? :(

Pa svejedno moras da odes u centralnu banku da podignes novu karticu i da potpises da si je preuzeo .. uzmes odmah na bankomatu dignes 10 km. ( da ne komplikujes) :D

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 08:05 
Pripravnik
Pripravnik

Narode,sinoc dobih iznenadjujucu informaciju od shipito-a.Poslase mail i kazu da je moj paket vratio USPS nazad u shipito skladiste.napisem im mail i kazem da sam uredno napisao carinsku deklaraciju,upisao stvarnu vrijednost posiljke,poslao im fakturu od amazon-a,kazem moja adresa je ispravna,trgovac sa ebay-a mi je prije 20 dana nesto slao preko USPS-a i sve je bilo ok.Shipito mi je odgovorio da istrazuju razlog vracanja paketa i da ce me uskoro kontaktirati.Evo i uslikali su moj vraceni paket.Znaci kupio sam cipele i nista vise,amazon je pakovao nije neki pojedinac sto znaci da u paketu nema nista zbog cega bi USPS vratio paket.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 08:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
A sa koje tačke je izvršen povrat? Odnosno, odakle je tačno roba vraćena? Odnosno "đe tačno zapelo"? :-D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]