banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 16:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 321  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ADSL
PostPoslato: 05 Feb 2012, 00:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Tako je petoviću :)
Samo ja preporučujem za merenje brzine FileDownload na CarNET-u:
http://bwm.carnet.hr/top.php

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 00:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2011, 14:59
Speedtest je rijetko kad pokazatelj pravog stanja interneta, sjecam se kada sam imao blicov wireless, brzina 768 kbps a speedtest pokaze i po 10tak mbps :D bas sam fino znao zajebavat drugare da imam 10mbps net :D
Najbolji pokazatelj je msov download centar, i ja preporucujem koristiti Internet Download Manager, meni puno brze skida sa njim nego preko browsera.

DJ SKYZER - Balkan Party Mix #1

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 00:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
IDM malko laže, u svoju korist, naravno. Ali on pravi stvarno dosta konekcija i onda uzmeš štopericu i fino sve sračunaš ručno, koliki ti je protok. Zavisno od provajdera, bićeš razočaran ili srećan, ukoliko ti isporučuje protok koji plaćaš. Niko ne isporučuje više, od nazivnog protoka!

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 09:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
pa mozda neko ipak isporucuje vise...meni je najbolje mjerilo rapidshare,bar je bio dok nisu zatvorili mu...skidam file i brzina je max konstantno...danas isto brzo skida..ali vidim da se javljaju i oscilacije

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 16:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
wizzy_bl je napisao:
pa mozda neko ipak isporucuje vise...meni je najbolje mjerilo rapidshare,bar je bio dok nisu zatvorili mu...skidam file i brzina je max konstantno...danas isto brzo skida..ali vidim da se javljaju i oscilacije

Jeste, RS je dobar. U Operi na kraju skidanja piše prosječna brzina.

icobh je napisao:
IDM malko laže, u svoju korist, naravno. Ali on pravi stvarno dosta konekcija i onda uzmeš štopericu i fino sve sračunaš ručno, koliki ti je protok. Zavisno od provajdera, bićeš razočaran ili srećan, ukoliko ti isporučuje protok koji plaćaš. Niko ne isporučuje više, od nazivnog protoka!

Ovo mi je fantastično. Neko je dovoljno lud da to radi? :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 16:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2012, 16:44
Nemogu docekati taj 1 mart,jos cu sad uzeti ovaj brzi paket i 6 mjeseci placati po staroj cijeni i onda u martu kad povecaju ode na 4096 kb/s . E to se zove zivot. Iako mi je buraz neki dan poslao sliku svog testa,pa sam pao u depresiju . Jeli dovoljno da kazem da on zivi na Floridi ,tampa (Amerika) ili je neophodno i da kazem da je brzina njegovog neta oko 60 Mb/s . A mi cvjetamo svi sto nam dizu brzine na 2, 3, 4 ili eventualno 8 Mb/s maksimum. Sta ces takav je zivot :D

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 17:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@points
Naravno da će neko da radi, ako ga zanima baš. Jer iz iskustva znam da svi softveri lažu. IDM pogotovo. Ja maksimalno mogu povući 160KBps, zbog paketa, a IDM mi pokazuje 170KBps. Naravno da je lakše uzeti onda štopericu i izmjeriti, nego instalirati neke softvere za mjerenje protoka, jer oni rade tako što naprave jedan međusloj između aplikacije koja vrši download i operativnog sistema. Kako naši operativni sistemi nisu RTOS, samim tim rezultat je upitan. Stoga...

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 18:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Sta ce ti stoperica, jednostavno otvori task manager i pod networking gledaj koliko se % vuce kroz mreznu.
Meni na IDM skida 1.3 MB/s, a u task manageur pokazuje oko 10.50 % zauzece mrezne kartice, sto je jednako 10.5 mbps, sto je ekvivalentno 1.3 MB/s :)

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 18:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

A šta će ti Task Manager uopšte, ako znaš koji ti je paket. Ako ti je paket 10mbps, onda ti je to protok, zar ne?! Ja pričam o realnoj situaciji i eksploatisanju na duže staze. Znači, pokreneš neki malo veći download sa MS sajta i na osnovu njega izračunaš sebi realno stanje sa protokom. Ali podvlačim, ako te baš zanima.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 19:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Druze nije ovo Njemacka pa da imamo deklarisanu brzinu :)
Pa kazem, otvoris i pratis situaciju.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 19:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Zavisi od ISP-a :D Ja imam! Moj paket je 1280/384

Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 21:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ovo je 2012 godina, ljudi vani imaju 100/100 mbps za kojih 40-50 eura, bilo bi zaista malo reci sramota da neki isp nemoze dati 1.2 mbps deklarisano :)

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 22:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
JetForce je napisao:
Nemogu docekati taj 1 mart,jos cu sad uzeti ovaj brzi paket i 6 mjeseci placati po staroj cijeni i onda u martu kad povecaju ode na 4096 kb/s . E to se zove zivot. Iako mi je buraz neki dan poslao sliku svog testa,pa sam pao u depresiju . Jeli dovoljno da kazem da on zivi na Floridi ,tampa (Amerika) ili je neophodno i da kazem da je brzina njegovog neta oko 60 Mb/s . A mi cvjetamo svi sto nam dizu brzine na 2, 3, 4 ili eventualno 8 Mb/s maksimum. Sta ces takav je zivot :D

Ništa spektakularno. :)

Ja sam prije 5 godina imao 50/50 mbps, prije 2-3 godine uzeo 100/100 mbps, optika, nema gubitaka, još dobijem HDTV 90 kanala, neograničeni fiksni pozivi kroz cijelu zemlju, poziva ka mobilnom imam 15 sati na raspolaganju, 35 eura.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2012, 23:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Danny ^_^ je napisao:
JetForce je napisao:

Ništa spektakularno. :)

Ja sam prije 5 godina imao 50/50 mbps, prije 2-3 godine uzeo 100/100 mbps, optika, nema gubitaka, još dobijem HDTV 90 kanala, neograničeni fiksni pozivi kroz cijelu zemlju, poziva ka mobilnom imam 15 sati na raspolaganju, 35 eura.

jebi se...

:D

Inace, i u Sloveniji imate 100/100 mbps optiku za 63 eura, 100/10 mbps za 43 eura i 10/10 za 20 i nesto eura.Ja bih definitivno uzeo taj paket za 43 eura.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 00:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
sve je to lijepo. al morate znati da u Sloveniji(a vjerovatno i u ostalim zemljama EU) svaka kuca ima internet i onda se provajderi moraju takmiciti brzinama ko ce privuci koliko korisnika. kod nas je situacija mnogo losija. i dok god ima mjesta za sirenje a da se ne diraju drugi prvajderi bice nam ovako kako je

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 09:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Prvi problem kod nas je skup internet u "nabavci" jer jedino Mtel može ponuditi kvalitetan Internet za dalju prodaju.
Drugi problem je država i potpuno odustvo sluha za razvoj optičke infrastrukture (ne zanima ih uopšte i ne žele da pomažu u tome) kao dokaz tome ide činjenica da je država prodala kompletnu infrastrukturu zajedno sa telekomom.
Treći problem je velika razuđenost stanovništva (čitava RS ima stanovnika kao predgrađe Berlina)
Četvrti problem je slaba kupovna moć jer veliki broj domaćinstava i ne posjeduje računar
Peti problem je relativno slabo obrazovanje gdje ljudi ne znaju / ne vide praktičnu primjenu Interneta (osim FB-a) pa imamo veliki broj korisnika koji imaju računar a nemaju Internet
Šesti problem je loša naplata pa dosta operatera moraju ovu rupu kripiti iz tekućih prihoda a samim tim ostaje manje para za dalji razvoj.
itd. ...

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 13:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

I ja koristim task manager i vidim tacno kakav mi je net u svakoj sekundi.
100/100 hehehe ,pa toliko nemoze ni hard disc da vrti ,tebi je sporiji comp od neta :D.
Istina je da je razudjeno stanovnistvo ,ali ni Slovenija nije nesto bolja po tom a imaju net odlican.
Nije cak ni fora sto su nasa govna politicka prodala telekom ,nego je fora kome su ga prodali.
Prodat je Srbiji koja je vise zaostala nego mi ,dok su se T mobile i neznam jos koja takmicile da kupe nas telekom i nudile i vise para nego Srbija,otisao telekom Srbiji. Naravno zato jer t mobile nije htjeo dati nikom u dzep para,a Srbija je podmazala svoj put,ali je zato jeftinije dobila nas telekom ,ma ukratko mafija zestoka.
Da smo sad t com umjesto mtel ,sigurno bi bile brzine duplo vece nego sad. Sto se tice optike tu smo solidni bar ovdje u Prijedoru jer od svake centrale ide optika,ja sam mozda kilometar od centrale i net mi je odlican ,sve centrale su modernizovane,neznam kakvo je stanje u ostalim gradovima. U prijedoru mogu ici brzine vece sigurno ,ali NEMA KONKURENCIJE.
Sad kad nam puste ove vece brzine bice ubjedljivo najjaci tako da....opet dobro :D
Tacno je da je skup net u nabavci,jer svi idu preko MTEL ,jedino neznam za ovaj BLIC.net kako su oni povezani . I onda je logicno da ce mtel imati najbolji net ovde jer imaju najvece resurse :)

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 13:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
JetForce je napisao:
100/100 hehehe ,pa toliko nemoze ni hard disc da vrti ,tebi je sporiji comp od neta :D.

100 Mbps = 12.5 MB/s < 125 MB/s. BLIC.NET-u je nadprovajder Telekom Slovenije (koji im je ujedno i vlasnik).

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 16:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
JetForce je napisao:
Prodat je Srbiji koja je vise zaostala nego mi ,dok su se T mobile i neznam jos koja takmicile da kupe nas telekom i nudile i vise para nego Srbija,otisao telekom Srbiji. Naravno zato jer t mobile nije htjeo dati nikom u dzep para,a Srbija je podmazala svoj put,ali je zato jeftinije dobila nas telekom ,ma ukratko mafija zestoka.

Griješiš, Telekom je vjerovatno jedini primjer privatizacije kod nas u kome je nešto prodano za više para nego što vrijedi. Drugi ponuđač (Telekom Austrija) je nudio daleko manje para nego Telekom Srbija, i svi su nakon prodaje komentarisali kako je tu u pitanju bila politička prodaja jer po njima naš telekom nije vrijedio u tom trenutku toliko para.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2012, 16:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
JetForce je napisao:

100 Mbps = 12.5 MB/s < 125 MB/s. BLIC.NET-u je nadprovajder Telekom Slovenije (koji im je ujedno i vlasnik).

Da ali kako ide do Slovenije??? Wireless-om? :DDD

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6401 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 321  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]