banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 17:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 560 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Okt 2010, 11:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
Aj malo pojasni kad se vec toliko trudis da ih opravdas!Sta ja kao korisnik trebam uraditi sa tim dns-ovima posto je kod mene to stavljeno na automatic i nema nista ukucano?

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 12:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Treba i ostaviti na auto.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 15:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Nov 2008, 12:56
Ономад, када сам подешавао кућну мрежу, колико се могу сјетити, или није радило на "аутоматик" или није радило како треба, не сјећам се тачно, могу пробати ако некога интересују детаљи...
Можда је до мог рутера, тек, када унесем ручно све поставке (ИП адресу, ДНС...) у поставке мрежног адаптера ОС-а (било да је ријеч о Линуксу, ХР-у или 7-ици) онда све ради оптимално.
Могуће да сам "промашио" неку поставку у рутеру, будући да се не разумијем баш добро у мреже, али код мене тако функционише и потребно ми је да знам ДНС да би радило све како треба. :)

Они који се спајају директно са модема на рачунар, без рутера, вјероватно требају оставити на аутоматик, као што рече мангиа, мада, не шкоди експериментисати мало, аутоматик је увијек опција.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 17:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2007, 23:41
Evo ja jedva napisa ovaj post! Nece i nece! Svakih par min izgubim protok, nemaaaaa...........a pppoe mi je vec neprekidno vise od dana! Ne znam koji im je QQQQQ!!!!!
Prije su se svi zalili, ja citao samo onako, zato sto je kod mene sasvim OK bilo, bas fino radio! Medjutim, sada, druga prica, moram i ja da pisem i da se zalim! Ne moze se ovako!
Problemi mogu biti i uvijek ce ih biti ali kad nema strucnjaka da ih rijese onda nek ustupe mjesto onome ko to zna raditi! To me nervira!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 17:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Mene izbaci, i kad pokušavam da se konektujem izbacuje mi Error 691... Tako i juče... Baš me nerviraju :angry4:

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 19:14 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Ne kontam, veza puca svakih pola sata. :o :scratch:

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 21:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

marko89pilot je napisao:
Evo ja jedva napisa ovaj post! Nece i nece! Svakih par min izgubim protok, nemaaaaa...........a pppoe mi je vec neprekidno vise od dana! Ne znam koji im je QQQQQ!!!!!
Prije su se svi zalili, ja citao samo onako, zato sto je kod mene sasvim OK bilo, bas fino radio! Medjutim, sada, druga prica, moram i ja da pisem i da se zalim! Ne moze se ovako!
Problemi mogu biti i uvijek ce ih biti ali kad nema strucnjaka da ih rijese onda nek ustupe mjesto onome ko to zna raditi! To me nervira!!!!!!!!

E moj druze bilo je i kod mene super ali citav septembar i evo 21 dan oktobra kad god upalim racunar nemam ono sto placam!Jednostavno nemam i nikoga nije briga za to!Samo im je do kesa stalo svima!To me boli!Evo i veceras je isti kurac od 500 do 700 sto je super za razliku od onih 128 do 256 u septembru umjesto 1500 a ping ide i na 195!1500 sam vidio na mjeracu samo u sitnim satima sto opet kazem govori da ima previse korisnika koje ne mogu pogurati!Zalim za ponovnom komplikacijom oko hodanja i zvanja ali od novembra vise ne pisem na ovoj temi!!!

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 22:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
zar ne mislis vise uzivati u blagodetima Eltinog interneta? :lol:
mislim ovo je uzas, moracu i ja da se nameracim da odem i porazgovaram sa njima

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2010, 09:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2007, 23:41
princo je napisao:
marko89pilot je napisao:

E moj druze bilo je i kod mene super ali citav septembar i evo 21 dan oktobra kad god upalim racunar nemam ono sto placam!Jednostavno nemam i nikoga nije briga za to!Samo im je do kesa stalo svima!To me boli!Evo i veceras je isti kurac od 500 do 700 sto je super za razliku od onih 128 do 256 u septembru umjesto 1500 a ping ide i na 195!1500 sam vidio na mjeracu samo u sitnim satima sto opet kazem govori da ima previse korisnika koje ne mogu pogurati!Zalim za ponovnom komplikacijom oko hodanja i zvanja ali od novembra vise ne pisem na ovoj temi!!!

PS zovem ih na oba broja tehnicke podrske, na fiksni i mobilni ali naravno pogadjajte!!!!! NE JAVLJAJU SE! Izgleda da su nas koji nazovemo dva ili vise puta stave na BLACK LISTU! Istice mi ugovor u Decembru tako da ako se ne poprave trazim dalje! Ko ih J***!!!!!

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2010, 08:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Ljudi, izgleda da nisam usamjljen slucaj. Naime kad spojim direkt iz modema u laptop imam internet, ali prokelti ruter ne frcera. Nije pokvaren to je sigurno. Usao sam u onaj korisnicki interfejs od rutera i tamo su sve nule, kad kliknem da trazi IP adresu nista se ne dogodi tj. non-stop pise connecting i to je to. Pokusao sam da upisem onaj primary i secondary DNS ali ni nakon toga nista. Sta da radim?

Probao sam i povratak na fabricke postavke ali ni tad nije htio da dodjeli IP i ona ostala cuda. Da li ima ikakve veze sto je prostor izmedju startup IP-a i end IP-a samo 9 brojeva. Imajte na umu da ja o ovom svemu nemam pojma. :oops: :)

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2010, 10:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kopirao sam MAC adresu i odmah je proradilo. prije toga sam promijenio DNS brojeve, ne znam sta je uticalo, ali sad radi. yeey

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2010, 13:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
Evo i maloprije je bila totalna kriza, al' aj' sad radi...
Nego ovo mi je smijesno.

stara brzina 512/128
Flat home extra 768/128 flat 17,10 2,90 20,00

stara cijena 31,00
Flat home plus 768/128 flat 21,37 3,63 25,00

Ne kontam zasto bih ja placala 5 maraka vise ako cu imati istu brzinu kao i Flat home extra. Gdje je tu logika??? Mislim stvarno...neko tu nekog bas j... u zdrav mozak!

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2010, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Mislim da je jedan paket s ugovorom na godinu dana a drugi bez ugovora, pa je malo skuplji

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2010, 13:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Jedna je cijena sa vremenskim vezivanjem, druga bez.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2010, 13:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Utopija je napisao:
kopirao sam MAC adresu i odmah je proradilo

Meni je proradilo kad sam isključio kopiranje/kloniranje MAC adrese.

Očigledno bi svi kojima ruter odjednom ne radi trebali da obrate pažnju na kloniranje MAC adrese i da tu nađu podešavanje sa kojim će im raditi.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2010, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

opet mi je bilo nestalo neta, evo sad dosao iz grada i ima, go figure?

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2010, 19:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vece pada internet sve slabiji hehe nastavlja se rapsodija jebem te zivote dragi :(

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 21:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Elta ponovo jase!
Boze dragi poslije dva mjeseca kidanja zivaca izgleda je konacno kraj mukama!!!!!!!!!!!!Dve veceri za redom perfekcija od interneta!
Samo da ne izmalerisem!

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2010, 09:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Nov 2008, 12:56
Ево и ја да потврдим princo-ву констатацију и да похвалим техничку подршку Елте. Наиме, прије два дана сам се чуо са техничком подршком јер је веза и даље повремено пуцала. Јавио се момак, врло љубазан, питао је у чему је проблем и хтио је одмах да пише налог за сервисера, међутим, примјетио је неке ситне неправилности у подешавањима и поправио то одмах. Од тада, да куцнем у дрво :), све ради као у "добра стара времена".

Хвала!

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 22:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Super dve veceri je sastavilo dobro i veceras opet sranje!
Stvarno vrh profesionalizma!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 560 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]