banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 06:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Maj 2010, 17:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Citiraj:
Cekaj malo, ako se vec sve moze rijesiti linuxom, kako ti kazes, zasto ni jedan ozbiljan isp ne koristi kantu sa 250 mhz, 128 ddr1 rama, 20 gb diska, 100/100 mbps lan karticom i doticnim linuxom?Vec daju velike pare za Mikrotikove i slicne aparate? :)

Ma mikrotik ti nije nista drugo do linuks, sa par servisa koji trce na njemu. Isto tako i najnoviji Cisco IOS XE nije nista drugo nego linuks kernel sa servisima. JunOS na Juniper uredjanjima je zasnovan na FreeBSDu. Fora je u specijalizovanom hardveru, tj. dodatnim kolima i sklopovima koja odradjuju operacije bez da opterecuju centralni procesor. L2/L3 svicing, filtriranje saobracaja, shaping&policing, itd. Nema toga kod mikrotika. Samo goli softver. I neces vala nikog ozbiljnog naci da koristi u distribuciji mikrotik.

Tako je najnormalnija stvar da imas 1Gbps (wirespeed) saobracaja koji se filtrira na nekom L3 svicu od nekoliko hiljada maraka, i opterecenje procesora od 1-2%. Probaj to na mikrotiku.

Mislim, dobri su to pristupni uredjaji, i za bezicne mreze tesko da boljih ima... ali za nesto drugo... :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 21:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
ziggy je napisao:
Nije kriv telekom, nego drzava koja je prodala opticku infrastrukturu i kablovsku kanalizaciju, pa spickala pare za kupovinu socijalnog mira i potrpala u dzepove "ugledih biznismena" kroz namjestene tendere i anekse ugovora, i koju generalno zaboli za bilo sta gdje "njih nema tu". Rezultat toga je da ovdje se kasni jedno 5 godina za necim sto se normalnim smatrati moze. A to, u danasnje vrijeme i na polju telekomunikacija - je vjecnost. Dok neko sam ne iskopa opticku infrastrukturu i poveze sve vece gradove u BiH, nema nista od normalnih usluga. A ko je jos lud da kopa po ovim brdima i vukojebinama... drzava jedino, al' nje nema ni u tragovima. :iconbiggrin:

Do tad kokosarenje i dzeparenje. Razumijem ja ljude koji bolje vidjeli nisu da ne znaju za bolje, razumijem i da napadaju druge koji jesu. To se u psihologiji zove odbrambeni mehanizam.

Sve super, ako se govna moraju jesti - moraju se. Takva vremena dosla. Al' stvari treba zvati pravim imenom. :iconbiggrin:

Da im nije prodala infrastrukturu ne znam šta bi im drugo naplatili 650mil evra. Zgradu nemaju, oprema je bila uglavnom stara i pohabana, ... Osim toga ti si spominjao kako je lokalna petlja odavno raspetljana i kako niko nema volje da ulazi u to... Eto prolaze mjeseci i godine a niko osim telekoma da počne pružati ADSL... Ja sam sjedio sa ljudima iz Aneksa kada su vrtili pitanja i iskazivali interesovanje za ulazak no to biješe davno... Čini mi se Decembar 2007. godine.... Ako neko ima pare, Aneks ima pa udariše u zid.

Osim toga, meni da sad neko pokloni milijardu KM ja sigurno ne bi kopao sa kraja na kraj države... Povratak takvih investicija se mjeri decenijama. Ako se uopšte i mogu povratiti takve investicije.

Osim toga, nisam siguran da su telekomunikacije najveći problem ove države i da su telekomunikacije "najgrđe" ... Juče sam bio na vjenčanju dobre prijateljice... U sred svadbenog plesa, pred 300 ljudi je nestalo struje... Na ETF'u su studente istjerali u hodnik, rasturili čitaoinicu i biblioteku da bi tamo uvalili DFK klub, od URC-a su napravili internet kafe, od visikoškolskog obrazovanja prave lakrdiju... Pare od poreza idu u ove crne rupe a ne Elti ili bilo kojem drugom provajderu....

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 22:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ja do prije par minuta satima nisam imao konekciju. Slična stvar je bila i jutros. Inače radi OK ali sam primjetio u zadnje vrijeme da na trenutke gubi konekciju, a evo sad je bila "izgubljena" na više sati.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2010, 22:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Takodje, zadnjih sat(kad sam dosao kuci, mozda je i duze bilo) nije bilo konekcije..

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 10:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
nisam primjetio probleme sa konekcijom juce

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 18:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

da li je nekome danas ocajna konekcija ? imam nenormalno velik ping, stranice se usporeno otvaraju
koji je sad q? opet kisa smeta? aaarggghh

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 19:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I kod mene nije bas najbolji, sad mjerio brzinu i jedva doguralo do 1 mbita, a imam 1.5 .. Ping je isto tako povelik, i internet im je ranjiv na lose vrijeme kao i tv :lol:

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2010, 20:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

naravno niko se ne javlja na telefon :)
ping je ubitacan
kad odradis trace route vidis da Elta steka
sad mi je brzina otvaranja stranica spala na dial up.
stvarno su mi se vise popeli na onu stvar
uskoro ce da dobiju mahanje od mene

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2010, 15:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
Ja vec duze vreme nemam problema sa konekcijom ni sa brzinom,da kucnem,ali jedno vrijeme je bilo dosta problema i nakon par tel zalbi su dosli i izmjerili signal koji je bio poprilicno los,i tada su poslali momke koji rade na kablovskoj i oni su nesto mjenjali u razvodnoj kutiji u ulazu i "pojacali" signal i od tada radi ko sat...

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2010, 16:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Maj 2010, 21:26
Ista stvar, poslednja 2-3 dana nesto definitivno nije u redu.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2010, 19:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
meni nije radilo kako treba nekoliko dana, i danas su popravili kao nesto je ruter remetio ili je njihov signal ili sta god ometalo ruter i sad se unormalilo, valjda necu ureci

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2010, 20:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

kod mene i dalje visok ping, drugi dan za redom :angry4:

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 09:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Sinoć opet nije bilo konekcije par sati. A prije toga je znala da nestane na trenutke, dok nije potpuno nestala. Ali evo sada radi.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 17:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Apr 2010, 17:20
Nesto im je u raspadu internet. Kod mene je ping preko 100 ms, uz gubitke paketa.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 17:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
I meni je konekcija pucala na par sekundi, par puta dnevno u zadnja 2,3 dana... A i ping je ocajan...

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 19:09 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Mar 2010, 21:53
Kod elte ping redovno divlja svakih nekoliko dana. Izgleda da oni tu nemogu ili neznaju nista da urade.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 20:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zadnji par dana je stvarno ocajno, nemam ni 1 mbit a trebao bih imati 1.5 ...

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 20:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 17:13
Imam elta net preko 2 godine, sve je super radilo do pre mjesec dana.
Od tada više nemam net nego što imam.A i kada ga imam,kao da imama dial up.
Ping 150ms... Najbolji je bio oko 50ms.
Zvao sam servis, momci su dolazili nekoliko puta, mjenjali elemetne, pregledali,ali net i dalje ne radi kako treba. Stvarno je očajno, ako ovako nastave da nemam neta kada mi baš treba, prelazim na mtel.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2010, 22:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Apr 2010, 17:20
Sta se to desava da je internet kod Elte postao katastrofa?

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010, 09:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
Grijesis, ping ni teoretski nemoze biti veci za 30 % jer je elta, u principu, mtel preko kablovske.
Pa ljudi moji elta vuce link od mtela, sve se dalje rutira preko njega, nemaju ni jedan drugi link...istina imali su davno prije od metroneta koji ocito ili ne radi vise ili im je backup link.
Ping je manji za 2-4 ms max.Tj. onoliko koliko je razlika izmedju kablovskog modema do elta i od mtelovog modema do mtelovog dslama.
Da pojasnim.
Korisnici na elti imaju ping prema elti za 2-4 manji nego sto mtelovi imaju prema dslamu od mtela, sto je i logicno i tako je kod svakog kablovskog operatera jer je takva kablovska infrastruktura...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]