ziggy je napisao:
Nije kriv telekom, nego drzava koja je prodala opticku infrastrukturu i kablovsku kanalizaciju, pa spickala pare za kupovinu socijalnog mira i potrpala u dzepove "ugledih biznismena" kroz namjestene tendere i anekse ugovora, i koju generalno zaboli za bilo sta gdje "njih nema tu". Rezultat toga je da ovdje se kasni jedno 5 godina za necim sto se normalnim smatrati moze. A to, u danasnje vrijeme i na polju telekomunikacija - je vjecnost. Dok neko sam ne iskopa opticku infrastrukturu i poveze sve vece gradove u BiH, nema nista od normalnih usluga. A ko je jos lud da kopa po ovim brdima i vukojebinama... drzava jedino, al' nje nema ni u tragovima.

Do tad kokosarenje i dzeparenje. Razumijem ja ljude koji bolje vidjeli nisu da ne znaju za bolje, razumijem i da napadaju druge koji jesu. To se u psihologiji zove
odbrambeni mehanizam.
Sve super, ako se govna moraju jesti - moraju se. Takva vremena dosla. Al' stvari treba zvati pravim imenom.

Da im nije prodala infrastrukturu ne znam šta bi im drugo naplatili 650mil evra. Zgradu nemaju, oprema je bila uglavnom stara i pohabana, ... Osim toga ti si spominjao kako je lokalna petlja odavno raspetljana i kako niko nema volje da ulazi u to... Eto prolaze mjeseci i godine a niko osim telekoma da počne pružati ADSL... Ja sam sjedio sa ljudima iz Aneksa kada su vrtili pitanja i iskazivali interesovanje za ulazak no to biješe davno... Čini mi se Decembar 2007. godine.... Ako neko ima pare, Aneks ima pa udariše u zid.
Osim toga, meni da sad neko pokloni milijardu KM ja sigurno ne bi kopao sa kraja na kraj države... Povratak takvih investicija se mjeri decenijama. Ako se uopšte i mogu povratiti takve investicije.
Osim toga, nisam siguran da su telekomunikacije najveći problem ove države i da su telekomunikacije "najgrđe" ... Juče sam bio na vjenčanju dobre prijateljice... U sred svadbenog plesa, pred 300 ljudi je nestalo struje... Na ETF'u su studente istjerali u hodnik, rasturili čitaoinicu i biblioteku da bi tamo uvalili DFK klub, od URC-a su napravili internet kafe, od visikoškolskog obrazovanja prave lakrdiju... Pare od poreza idu u ove crne rupe a ne Elti ili bilo kojem drugom provajderu....