banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 00:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 21 Sep 2011, 18:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 15:34
post je malo off

Htjeo bi sebi naruciti duks iz Srbije u vrijednosti 100KM,pa me zanima koliko bi me carina mogla izaci.Citao sam na pocetku ove teme da se na duksevi,majice...u vrijednost do 100KM ne naplacuje carina.Da li je to tacno?
Ako neko zna kako to funkcionise neka napise bio bi mu puno zahvalan. :wink:

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 18:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Борац БЛ je napisao:
post je malo off

Htjeo bi sebi naruciti duks iz Srbije u vrijednosti 100KM,pa me zanima koliko bi me carina mogla izaci.Citao sam na pocetku ove teme da se na duksevi,majice...u vrijednost do 100KM ne naplacuje carina.Da li je to tacno?
до 50 марака се не наплаћује царина. мада и за више од 50 КМ све зависи колико имаш среће. некад ће ти наплатити, а некад неће. боље ти је да нађеш некога ко живи у србији па да ти то донесе или пошаље бусом. даш возачу 10 марака што ти је донио пакет. то ти је јефтиније него да плаћаш трошкове доставе и евентуално царину.

да нећеш можда да анручујеш са оног 011. шопа? ја самту гледао има баш моћних дуксева и мајица

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 18:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 15:34
Шајин je napisao:
Борац БЛ je napisao:
post je malo off

до 50 марака се не наплаћује царина. мада и за више од 50 КМ све зависи колико имаш среће. некад ће ти наплатити, а некад неће. боље ти је да нађеш некога ко живи у србији па да ти то донесе или пошаље бусом. даш возачу 10 марака што ти је донио пакет. то ти је јефтиније него да плаћаш трошкове доставе и евентуално царину.

да нећеш можда да анручујеш са оног 011. шопа? ја самту гледао има баш моћних дуксева и мајица

hvala Saja :D
ocu,ima bas opasnih stvarcica :)

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2011, 19:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
нема на чему ;)

и срећно са куповином, и ја ту морам нешто пазарити чим дођем до неких пара.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 14:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
pazite sta mi je jutros doslo na mail:

Dear sinisa,

Hi thanks for your purchase sorry for the delay in processing the payment as i have updated my internet provider could you please cancel payment and pay again to my new email address gillian.orr4@btinternet.com really sorry for any hassle but could you please let me know if you live outside of the UK as i only post UK only

Thanks gillian

- katie12gillian

mail je bukvalno kao preslikan sa ebaya,nemoguce je primjetiti razliku, samo su se malo zajebali jer nisam nista narucivao vec par mjeseci. i ono sto je najvaznije, nema zelene kvacice trusted sender gore lijevo. znaci, ako nema ovoga Slika namojte da otvarate postu.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 16:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2010, 13:02
Cuvaj se prevara men :)

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 23:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
Hebem im dan oper error #10417 popice mi krv, navodno banka blokira transakciju jer paypal hoce da povuce sve pare sa racuna. Oni se ogradjuju da nije kvar do njih, a u stvari jeste. A subota jeste, a banka radi tek u ponedeljak(normalno) a do tad cu da dobijem negativnu ocjenu, pa hebe se kinezu sto je negdje greska i sve zbog 3 dolara. Pa koji me djavo natjera da nesto kupujem u subotu, kad znam kakvo je stanje sa nasim bankama. Ha sad kontam pa mozda ja ni nemam para na racunu... Uzgred raifaizen e-izvod vise ne radi, kad ja kazem onoj na salteru da mi kuci ne stizu izvjestaji ona meni kaze imate na internetu, ala zeno ne radi ni to, ona kaze ne znam. Pa ko zna hebem ti dan...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2011, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ma nista ti ne znaci da sacekas do ponedeljka, cak i ako pise Imediate payment required. Bas sam jednom pitao na nekom help chatu od paypala, kazu da trgovac ne moze dati negativnu ocjenu.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2011, 00:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
majstorovic je napisao:
Hebem im dan oper error #10417 popice mi krv, navodno banka blokira transakciju jer paypal hoce da povuce sve pare sa racuna. Oni se ogradjuju da nije kvar do njih, a u stvari jeste. A subota jeste, a banka radi tek u ponedeljak(normalno) a do tad cu da dobijem negativnu ocjenu, pa hebe se kinezu sto je negdje greska i sve zbog 3 dolara. Pa koji me djavo natjera da nesto kupujem u subotu, kad znam kakvo je stanje sa nasim bankama. Ha sad kontam pa mozda ja ni nemam para na racunu... Uzgred raifaizen e-izvod vise ne radi, kad ja kazem onoj na salteru da mi kuci ne stizu izvjestaji ona meni kaze imate na internetu, ala zeno ne radi ni to, ona kaze ne znam. Pa ko zna hebem ti dan...

ako si u toku 24h imao 10 transakcija, 11tu ce ti blokirati, radi tvoje sigurnosti. nazovi raiffeisen korisnicki servis koji radi 24/7 033-75-50-10 objasni o cemu se radi i "ponistice ti frekvencije na kartici" i moci ces platiti narednih 10 puta i opet ce ti blokirati i tako ukrug :D

sto se tice izvoda, ako si iz BL, imas u centralnoj raiffeisen banci "salter" koji radi 24/7, unutra udjes pomocu kartice, i imas bankomat za podici lovu, bankomat za depozit i aparat za izvode. tako da mozes tu napraviti izvod kad pozelis. inace, u svakoj poslovnici postoji taj uredjaj za izvode. samo pazi, zna se zaglaviti papir :D meni se desilo par puta da se zaglavilo, pa onda racunaj da nece raditi narednih par dana dok ne dodju serviseri da poprave. za to vrijeme idi u drugu poslovnicu i moli boga da se papir ne zaglavi :D hihihi

nadam se da sam pomogla :)

negoo, jeste vidjeli sto jebeni dolar raste!! :roll: :x

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2011, 00:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

blaf77 je napisao:
Ma nista ti ne znaci da sacekas do ponedeljka, cak i ako pise Imediate payment required. Bas sam jednom pitao na nekom help chatu od paypala, kazu da trgovac ne moze dati negativnu ocjenu.

davno su to uveli, ima vise od 2 godine sigurno. ne moze ti dati negativan feedback, ali moze pokrenuti unpaid item strike :D kazu da ako skupis takvih nekoliko blokiraju ti account. da li je istina, ne znam, tako sam cula.
inace, sve se moze dogovoriti sa prodavacima, kinezima, englezima, amerikancima, samo treba fino i kulturno sa njima :D imam transakcija i transakcija, feedback mi je oko 500 i nikad nikome nisam morala dati negativnu ocjenu, niti sam htjela. dispute sam otvorili mozda 5-10 puta max. i za vecinu stvari koje mi ne stignu, cekam obavezno 44.dan i onda se javljam selleru, cak i ako je iz UK. eto :)

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2011, 01:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

btw, klik na link u potpisu i registrujte se :D od 15.10. bi trebalo da opet pocne cash back za ebay i jedva cekam! :)

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2011, 23:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
E braćo i sestre pomagajte! :P Ja večeras prvi put otišao na ebay, registrovao se i pošto slabo znam engleski kliknem na ''Commit to Buy'', ali na proizvod koji neću da kupim i sad piše da je on kupljen i da treba da ga platim sa PayPal-om. E može li se ta moja nehotična kupovina nekako poništiti, otkazati ili samo trebam čekati odreženo vreme i biće obrisana ili moram platiti i dovršiti kupovinu? :(

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2011, 12:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 18:56
dukicas je napisao:
E braćo i sestre pomagajte! :P Ja večeras prvi put otišao na ebay, registrovao se i pošto slabo znam engleski kliknem na ''Commit to Buy'', ali na proizvod koji neću da kupim i sad piše da je on kupljen i da treba da ga platim sa PayPal-om. E može li se ta moja nehotična kupovina nekako poništiti, otkazati ili samo trebam čekati odreženo vreme i biće obrisana ili moram platiti i dovršiti kupovinu? :(

Moras u roku od ne znam koliko dana platiti to.Kupio si greskom i sad nema nazad ja mislim.Ako ne platis za odredjeno vrijeme dobices penal poene i losu reputaciju.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2011, 13:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Posalji mail prodavcu dogovorite se da otkaze kupovinu.

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2011, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Hmm, poslao sam, znači da ubuduće pazim šta klikćem. :( :P
A ima li neka opcija da ja kad pretražujem artikle pa naiđem na neku interesantnu stvarčicu da je nekako označim ili ubacim u neke favorite, pa posle kad suzim izbor da se odlučim između tih označenih favorita?

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2011, 14:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Imas ispod Buy dugmeta "Add to watch list" i "Add to wish list".

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 09:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Frisky_Dingo je napisao:
pazite sta mi je jutros doslo na mail:

Dear sinisa,

Hi thanks for your purchase sorry for the delay in processing the payment as i have updated my internet provider could you please cancel payment and pay again to my new email address gillian.orr4@btinternet.com really sorry for any hassle but could you please let me know if you live outside of the UK as i only post UK only

Thanks gillian

- katie12gillian

mail je bukvalno kao preslikan sa ebaya,nemoguce je primjetiti razliku, samo su se malo zajebali jer nisam nista narucivao vec par mjeseci. i ono sto je najvaznije, nema zelene kvacice trusted sender gore lijevo. znaci, ako nema ovoga Slika namojte da otvarate postu.

Пазите се "фишинга" !!!! Мејлови изгледају исто, али ако НАНЕСЕШ курзор миша на линк који наводно води ка и-беју, у доњем лијевом углу ћеш да видиш да у ствари води на неки потпуно лијеви сајт...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2011, 19:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
gdje kupiti levis hlace a da nije ebay ???
i da salju u BiH

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2011, 10:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2007, 15:14
ja sam manje-vise dnevno na eBay-u (Njemackom). Ti mozes ili sa PayPal-om ili prebaciti pare na ziroracun. Ali da li taj sto prodaje to za Bosnu salje (ako je u inostranstvu) to je jedno, a i carina to sve gleda pa te dode i skuplje.....Ponekad se isplati ovako negdje pogledati nego preko eBaya kupiti...

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2011, 08:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
Da li je neko koristio shipito.com? To je firma u Americi koja prosledjuje postu,znaci,ja kupim od selera koji nece da salje u BiH,kao adresu isporuke navedem virtuelnu adresu koju dobijem od shipito,shipito meni proslijedi posiljku uz odredjenu nadoknadu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]