filozof sa vrbasa je napisao:
Poštujem svačije mišljenje, ali trebate imati razumijevanja i za nas korisinike koji bilo kakv ADSL čekamo jako dugo, što nije slučaj i u zmljama trećeg svijeta, a neko ne može ni da priušti poštenu brzinu ni na dila up.
Nije ništa novo da kod nas u Bosnu tehnologija stiže posljednja, ali na to se pomirite tako će uvijek biti. Bio bi to smak svijeta da nešto stigne prije u BiH nego u HR ili Srbiju!
Zato strpljen spašen.
Hm.. zemlje treceg svijeta!!! Ako gledamo te krajnosti onda je sreca sto imamo vodu i hranu i ne zivimo u pustinji.. ali ako hocemo u Evropu ovako brate ne ide..
Ja sam u pocetku bio presretan ADSL-om i stvarno u odnosu na dial-up koji trenutno koristis je cudo.. Ali vidjeces entuzijazam traje neka 3-4 mjeseca dok ne skontas da si svaki mjesec u minusu i da 1.5GB platis preko 30km(jer ti naplate 0.02 po 1MB bez PDV-a).
Dok npr. BlWirelles daje flat pakete za samo 20km.. A posto sam se obavezao ugovorom na godinu dana ne mogu nista mijenjati dok on ne istekne.. Tako da ako nista ne promijene u narednom periodu bice mi bas borba da pregrmim jos 6 mjeseci pa da se brate razilazimo...
A sto se tice tehnologije nije to zato sto kod nas stize posljednja, vec zato sto neki menadzer u telekomu hoce da ustedi malo para i da na kratak period dobije sto veci profit a to sve zahvaljujuci monopolu...
E kad bi bila jos jedna ili dvije firme za pruzanje usluga fiksne telefonije, vidjeli bi ogromnu razliku.. kao sto je npr. u Sloveniji...