banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 00:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 09 Mar 2009, 23:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2009, 18:03
Znam da je to ranije napisano bez obzira hvala i tebi i njemu. :P

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 22:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Sto meni na pay pal pise account balance 0.00 USD a ja na racunu (kartici) imam novca ???

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2009, 23:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Nema veze tvoj racun sa paypal racunom. Na njemu ti je saldo 0, a ako hoces da ga podignes imas opciju da prebacis pare sa svog na paypal racun. To ne treba da radis jer prilikom transakcije paypal automatski vuce novac sa tvoje kartice.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 04:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2004, 14:04
the_grunf je napisao:
Nema veze tvoj racun sa paypal racunom. Na njemu ti je saldo 0, a ako hoces da ga podignes imas opciju da prebacis pare sa svog na paypal racun. To ne treba da radis jer prilikom transakcije paypal automatski vuce novac sa tvoje kartice.

Tacno, Paypal ti je samo sredstvo sakrivanja karticnog racuna od onoga kome placas.
Automatski uzima sa kartice samo onoliko koliko potrosis prilikom kupovine. Zato je saldo uvijek 0.
Mada ne mozes prebacivati novac sa kartice na Paypal nalog i nema nacina da novac koji se nalazi na Paypalu vratis nazad na karticni racun, ili ga podignes (za oboje ti treba bankovni racun u nekoj americkoj banci). Ako ti neko posalje novac na Paypal, neces ga moci podici. Moci ces samo da ga potrosis kad ti bude trebao.
Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2009, 00:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
popovich je napisao:
the_grunf je napisao:

Tacno, Paypal ti je samo sredstvo sakrivanja karticnog racuna od onoga kome placas.
Automatski uzima sa kartice samo onoliko koliko potrosis prilikom kupovine. Zato je saldo uvijek 0.
Mada ne mozes prebacivati novac sa kartice na Paypal nalog i nema nacina da novac koji se nalazi na Paypalu vratis nazad na karticni racun, ili ga podignes (za oboje ti treba bankovni racun u nekoj americkoj banci). Ako ti neko posalje novac na Paypal, neces ga moci podici. Moci ces samo da ga potrosis kad ti bude trebao.

Zapravo nisi bas u pravu. Mozes dizati pare sa paypala, ali ti je potrebna kreditna kartica, prava ne debitna. Mogu sve zemlje, ukljucujuci u BiH dok kod debitnih samo odredjene zemlje, cak neke zemlje EU ne mogu primati na debitnu karticu. Mada je meni vraceno bilo 5eura sa paypala na karticu kada sam uzimao nesto preko ea gamesa pa vratili pare zbog preordera.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 11:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2004, 14:04
Frenki je napisao:
Zapravo nisi bas u pravu. Mozes dizati pare sa paypala, ali ti je potrebna kreditna kartica, prava ne debitna. Mogu sve zemlje, ukljucujuci u BiH dok kod debitnih samo odredjene zemlje, cak neke zemlje EU ne mogu primati na debitnu karticu. Mada je meni vraceno bilo 5eura sa paypala na karticu kada sam uzimao nesto preko ea gamesa pa vratili pare zbog preordera.

Dobro ako nisam u pravu onda ti meni reci da li si ti, kad si kupovao preko EA games, prvo prebacio pare na Paypal pa onda s tim kupio, ili si na sajtu EA direktno isao na obracun koji te proslijedi na Paypal i pokaze cijenu?
A ovo sto si rekao za karticu, nije kreditna vec obicna kartica tekuceg ili stednog racuna. Debitna ili electron kartica (potrosacka) ima svoj karticni racun.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 12:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Nov 2006, 19:20
Frenki je napisao:
popovich je napisao:
the_grunf je napisao:

PayPay nalozi koji su napravljeni iz BiH mogu samo da salju pare. Nista drugo.
Send: Send funds without sharing your financial information.
Izuetak je kada pokrenes dispute, Npr. u slucaju da ne dobijes robu koju si platio, onda ti vrate pare na karticu. A da ti neko drugi uplati pare na tvoj paypal email Ne Zemo.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2009, 10:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Kada sam kupio nesto na ebay prodavac mi je rekao da ima problema sa mojom adresom tj. da je potrebno jos nekih podataka. Da li mi neko napisati primjer kako treba upisati adrese na koju se salje stvar koja je kupljena???
Ja sam ovako ime i prezime, adresa:ulica ta i ta broj taj; e sad nisam stavio nigdje Republika Srpsaka; nego sam gdje pise region i state stavio BIH.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2009, 10:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
the_grunf je napisao:
Update :)
Vratilo se 6 KM na racun, jos je 164 rezervisano, ili on hold!... malo po malo.

Sta bi sa ovim na kraju (ako je gotovo). Zasto je tako ispalo???

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2009, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
nal91im je napisao:
Ja sam ovako ime i prezime, adresa:ulica ta i ta broj taj; e sad nisam stavio nigdje Republika Srpsaka; nego sam gdje pise region i state stavio BIH.

A postanski broj i grad da mu napises?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2009, 12:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

To sam napisao to se podrazumjeva ali interesuje me da li treba u polju STATE pisati Republika Srpska ????

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2009, 12:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nema potrebe. Dok dodje do nasih krajeva, znaju postari gdje je Banja Luka :) Ti samo provjeri da li on shipira za Bosnu.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2009, 13:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

@ajkula@
Je si li ti stavio RS ili BIH u adresi. I jos jedno pitanje da li ti roba dolazi normalno: postar ti donese robu na vrata?? I koliko cekas da dodje roba ???

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2009, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne mogu ti pomoci po tom pitanju posto ne zivim u Bl. Vjerujem da ce ti drugi korisnici, koji su vec porucivali robu moci pomoci.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2009, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Da li se moze kupovati na ebay preko alertpay racuna? :evil3:

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2009, 20:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ja mislim da nemoze jer svi traze PAY PAL najcesce. Kod svih predmeta sa strane je znak P sto oznacava Pay Pal.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 08:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Sta ako imam ovkvu situaciju: Ja sam pobjedio na aukciji i sad treba da platim tu stvar. Moze li nekako da se izvede da ja to neplatim posto sam se predomislio tj. ne zelim tu stvar :o ????

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 15:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BLAF77 je napisao:
the_grunf je napisao:
Update :)
Vratilo se 6 KM na racun, jos je 164 rezervisano, ili on hold!... malo po malo.

Sta bi sa ovim na kraju (ako je gotovo). Zasto je tako ispalo???

Sa malim zakasnjenjem da odgovorim, jeste, sve se vratilo, tj. automatski je dignut hold nakon 9 radnih dana. Izgleda da tako mora, tj. nesto im sistem ne radi kako treba. Kad god nesto kupim stave mi pare na hold, pa onda skinu sa racuna ali one sto su na hold-u ostanu tako dok ne prodje 9 dana :) Za sada sve fercera, stigla gomilica stvari i nije nikada placana carina ili pregled osim one 3.1km postaru.
poz.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nal91im je napisao:
Sta ako imam ovkvu situaciju: Ja sam pobjedio na aukciji i sad treba da platim tu stvar. Moze li nekako da se izvede da ja to neplatim posto sam se predomislio tj. ne zelim tu stvar :o ????

Zamoli prodavca da ti "oprosti" tj. da ti ne daje negativne poene jer ti niko nista nece prodati ako nemas kupovina a vec imas negativan poen. I ja sam se zeznuo na pocetku pa sam ipak platio bas zbog toga, a to i tebi preporucujem. Ti si automatski svojom kupovinom i odustajanjem prodavcu nanio potencijalnu stetu jer si odvratio druge kupce.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 19:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ako mozes da mi napises primjer kako bi mu to rekao na engleskom. Nisam mu nanio neku stetu jer sam jedini bio kojie je BID-ovo tu stvar. :o

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]