banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 14:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 70  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Feb 2010, 13:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Od prvog cu imati 1536 pa cu javiti kakva je brzina, ali 768 ide odlicno, konstantno 91-2kb/s sa rapidshara..

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 15:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Jun 2008, 13:01
Vader je napisao:
Koliku download brzinu imate na Elti na paketu 2048/256 kbps? Ne zanima me speedtest i slično već realne brzine, na primjer kod torenta.

Da li je brzina stabilna, ne varira? Konekcija stabilna?

U svakom trenutku za vrijeme trajanja ugovora se može prebaciti na veću brzinu? A na manju? Kad se tako promjeni paket nakon, na primjer, 3 mjeseca da li i dalje ostaje ugovor za preostalih 9 mjeseci, ili od trenutka novog ugovora ide još 12 mjeseci?

Evo ovako:Kod mene torent ide oko 230kb/s i tu se vrti,veza stabilna skoro nikako nepuca,a sto se tice prebacivanja na dr pakete mislim da je prvi put besplatno,i u toku trajanja ugovora mozes se prebacivati vise puta uz nadoknadu od 10 km,a trajanje ugovora ostaje isto,tj ne produzava s,tako mi objasnila ona teta :D !Eto toliko,ja sam zadovoljan koristim vec godinu dana,bilo je nekih problema sa pucanjem veze i sl u pocetku,ali su dva dana nakon prijave dosli ovi iz montaze i rijesili problem,od tada super.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 16:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Hvala. To me zanimalo.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 16:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
И идемо опет, по ко зна који пут. Torrent-и, још мање него speedtest, могу бити поуздано мјерило брзине протока.

Једноставно упутство за тестирање брзине протока:
1) Нађете неки ултрабрзи њемачки универзитетски HTTP/FTP сервер (како би елиминисали претпоставку да је друга страна спора)
2) Нађете на њему неки већи фајл за скидање да скидање траје што дуже (како би добили поуздану информацију о просјечној, максималној, минималној и тренутној брзини протока, њеној промјени и константности)
3) Погасите све програме који праве конекције (како би елиминисали претпоставку да нам неки други програм прави саобраћај ка интернету)
4) Скидате фајл са неким од download менаџера који по могућности прави више конекција (уколико сервер има ограничење брзине по једној конекцији)

Та дааа! Пратите тренутну, просјечну, максималну, минималну брзину протока.

Какви torrent-и, speedtest-ови, rapidshare-ови ...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 16:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Krajnje nepotrebno komplikuješ. Ali baš komplikuješ.

Možda i većina torenta koje skidam idu maksimalnom brzinom koja je uz to i stabilna, održava se na maksimali, i tu se sasvim lijepo vidi kako će to i ubuduće raditi u onome što se često radi - skida ovo ili ono.

Pitanje o maksimalnim brzinama sam postavio da vidim kolika su eventualna odstupanja od deklarisane brzine. Kasparrow je rekao da se vrti oko 230 KB/s i to je dovoljno da vidim da je iskoristivost kao na WADSL-u ili čak malo preko toga.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
ОК, не желим сад да улазим у расправу о томе колико фактора који немају везе са провајдером утиче на брзину скидања код torrent-а. А имају везе са нпр. твојим оперативним системом и његовим поставкама ... Небитно, чисто да се зна да није објективно мјерило.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 18:37 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2004, 10:56
Evo, mozda pomogne u nedoumuci. Prijatelj se isto razmislja da predje na eltu, pa da mu demonstriram kako radi, par dana sam snimio s rutera grafik od rrd-tool-a. Uglavnom, sve je download s news servera, paket je 1024/128. Jedan dan mi je dl isao cak i preko 160kB/s, dok poslije sporije. Predpostavljam da su nesto radili, al rekoh nek ostane i taj grafik.

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 21:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

I gdje se ono nalaze prostorije Elte? Adresa (i možda koji orjentir :))?
Na sajtu vidim samo brojeve telefona, fiksnih i mobilnih.

Mora li se ići kod njih da se potpiše ugovor ili oni donesu ugovor sa sobom kad ugrađuju net pa ga potpišeš?

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 00:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Imas onaj njihov info pult u kninskoj ulici iza parka Petar Kocic pored Croate,a ugovor donose sa sobom kad dolaze da ugradjuju,i jedino sto je bitno ugovor za internet moze potpisati samo osoba na koju se vodi kablovska televizija.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 15:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Nov 2008, 12:56
Kasparrow je napisao:
i jedino sto je bitno ugovor za internet moze potpisati samo osoba na koju se vodi kablovska televizija.
То су онда нешто ново увели... У мом случају ово правило није вриједило...

Иначе, за Елтин интернет све похвале! Бољи су и од Теоловог АДСЛ-а како у погледу цијене тако и стабилности и брзине...

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 16:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BrankoP je napisao:
Kasparrow je napisao:
i jedino sto je bitno ugovor za internet moze potpisati samo osoba na koju se vodi kablovska televizija.
То су онда нешто ново увели... У мом случају ово правило није вриједило...

Иначе, за Елтин интернет све похвале! Бољи су и од Теоловог АДСЛ-а како у погледу цијене тако и стабилности и брзине...

Takodje, ja sam potpisao ugovor za net, a na starom je ugovor za TV.. A internet odlicno radi nema sta, samo jos da me prebace na 1.5mbit pa da vidim kako ce i to raditi, ali nema razloga da ne radi odlicno, kao i do sad :)

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 19:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pa to je od skoro da mora potpisati onaj na koga je kablovska,ja kad sam uvodio prije godinu dana nije trebalo,a sada kada sam mjenjao paket morao je potpisati vlasnik,kazu neka nova politika firme.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 21:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Puj, pohvalim ih i oni isti dan se odmah sjebu :lol: Zadnjih sat i po svakih 15-tak minuta mi puca net, jel to do mene ili jos neko ima istih problema?

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 22:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Što se tiče toga ko potpisuje ugovor, za kablovsku televiziju sam ja potpisao (a i niko nije bio u stanu osim mene kad su je uvodili) ali su mi ranije rekli da je dovoljno da bude lična karta od tate, tako da račun stiže na njegovo ime, ali on nije ništa potpisivao. Bilo bi zgodno da tako može i za internet.

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 23:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ja sad kad sam isao da se prebacim na ovaj loyality paket nije trebala licna od starog a na njemu je TV.. Samo su trazili moju licnu.. (ugovor sam potpisao prije 10-tak dana)

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 23:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

To je odlično ako je tako. Da li se onda ugovor za internet vodi na tebi, na tvoje ime?

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 13:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da, net je na moje ime.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 13:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dosao 1.5 mbit i radi odlicno! Download konstatno preko 180kb/s na rapidsharu(90% stvari skidam sa RS tako da mi je samo to i vazno) Prezadovoljan sam :)

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 21:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Meni na WADSL-u 1.5 Mbps ne prelazi 170 KB/s, na torentu. Inače zvao sam Eltu i teta je rekla da će me internet ekipa zvati za 3-5 dana. To je bilo u prošli utorak, još nisu zvali.

Jel' ti plaćaš RS kad imaš tu brzinu? Meni na njemu ne prelazi 125 KB/s, i to u dijelovima dana kad ide najbrže.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 22:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Meni na WADSL-u 1.5 Mbps ne prelazi 170 KB/s, na torentu. Inače zvao sam Eltu i teta je rekla da će me internet ekipa zvati za 3-5 dana. To je bilo u prošli utorak, još nisu zvali.

Jel' ti plaćaš RS kad imaš tu brzinu? Meni na njemu ne prelazi 125 KB/s, i to u dijelovima dana kad ide najbrže.

Da, imam premium :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 70  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]