banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Avg 2025, 20:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 70  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Jan 2010, 17:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2009, 17:21
Pretrgli su se sa pisanjem haha :D :lol:
ALi ja mislim da ce biti vece brzine nego u teola.
Suskalo se jos jesenas da ce brzine ici do 10 mbps pa vidicemo mozda i budu :).

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 18:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Ma to je samo fora da se ljudi ne pocnu prebacivati na teolADSL..kupuju vreme.
Znamo mi veoma dobro njihovo USKORO..to je godinu ili dve nekad.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 19:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

A vidjecemo sada dosta, ako teol dize 1.2 brzine, oni moraju najkasnije do 1.3, pa cemo vidjeti sta su spremili, ako bude identicno teolu, onda nece valjat, jer to je samo otaljavanje, da oni sada drasticno povise brzine, onda bi i teol morao ponovo dizati, i nastao bi taj rat izmedju njih za korisnike a nama dobro :)
Gledam, oni trenutno imaju max 2mbps, dok teol i sada ima 3mbps(ok ok znam 100 km + pdv ali opet elta to nema).
Ovako bih ja zamislio te cijene da me se ista pita :D

Flat home extra 2048/192 17,10 2,90 20,00
Elite extra 3072/256 kbps 23,94 4,06 28,00
Future start extra 6144/384 kbps 38,47 6,53 45,00
Future plus extra 10240 / 512 kbps 47,01 7,99 55,00

Time bi oni postali dominantni operater ovdje, i teol bi morao dici brzine i iznad njih
Jos kad uzmemo u obzir da je kablovski sistem interneta mnogo bolji(infrastruktura) od adsl te oni mogu isporuciti maximalnu brzinu, dok teol to ne moze.Definitvno bi dosli do profita, a teol bi nesto brzo morao smisliti.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 19:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Pusti snovi... :D A to da je kablovska infrastruktura bolja... možda negdje gdje 10 mbps košta 15 €... kod nas - jok. I još si zaboravio da oni kupuju net od TS... da li smiju da im budu "prejaka" konkurencija?

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 19:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Koliku će ADSL imati realnu brzinu na paketu od 6 Mbps (s obzirom na one ADSL gubitke)?

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 19:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Sve zavisi kakve su ti parice, ovako mozes nagadjati, kazu da je od 15-20% gubitak, mada ja sa 2mbps skidam 235 kBps sa megauploada, dok torrenti idu 210 max.Sve ti zavisi.Uradi tracert do google.de da vidim koliki ti je ping na prvom teolovom hopu, to ti moze dosta reci.
A i elta ima i druge linkove ne samo od TS, imaju od metroneta iz hrv koliko se sjecam.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 19:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Računica pokazuje cifru oko 5.3 mbps. A što se tiče Elte i linkova, sve dok ne budu imali nadprovajdera koji im nije direktna konkurencija - ništa od toga. A i ako se ne varam, taj link od Metroneta više ne koriste u BL i nikako ne bi mogao da zadovolji potrebe za kapacitetom. Ali ako već vodimo raspravu o tome, neka to kaže neko ko radi u Elti, ovako možemo samo nagađati.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 19:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ali onda ne razumijem ovo, kolega ima 1.5 mbps kod elte i on recimo na jednom serveru u njemackoj ima dosta manji odaziv nego ja.Takodje mu rute ne idu iste kao u teola.Evo primjer :
Teol ide preko telekoma srbije link i dalje na glavni nadlink za njemacku i do tog servera, dok njemu ide preko slovenije i do njemacke i ima jedno 15-20 ms manje nego ja.
Kada bi i islo preko TS onda bi elta mogla imati maximalno 10 ms manje nego mi(racunam parice koliko uzmu, u mom slucaju 8-10 ms) a opet ko da oni nemaju odaziv nikakav :roll: .
Moraju imati neke linkove, moguce da ne zele govoriti o tome, ali imaju.
I kad smo vec kod linkova...malo je smijesno kako je teol namjestio svoje rute, koliko sam do sada primjetio imaju 3 linka, tcom, telekom srbija i svoj neki direktni(na cogent valjda).I smijesno je zasto su ovo uradili :
Primjera radi uzecu Madjarsku, valjda svi prisutni znamo da telekom srbija ima odlicnu povezanost sa madjarskom, oni puknuli da ide preko t-coma, a opet i svi znamo da hrv ima losu povezanost sa madjarskom.
Njemacka ima odlicnu povezanost preko t-coma, a ovi vecinu hostova pukli preko telekoma srbije, opet Ceska ima odlican odaziv preko Telekoma Srbije ( 28-35 ms) a oni pukli preko t-coma vecinu hostova pa iznosi 60-75 ms....
Malo su blentavo to uradili.Mogli su uz malo truda doci do boljih odaziva samim tim i bolje brzine.(manji odaziv - bolja brzina)

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 21:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Ako je suditi na osnovu dosadasnjeg iskustva, Elta ce dati slicne brzine downloada ali malo veci upload od mtela. Da to bude, meni bi bilo dobro, jer bih imao jedan megabit.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 09:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
korisnik je napisao:
Ako je suditi na osnovu dosadasnjeg iskustva, Elta ce dati slicne brzine downloada ali malo veci upload od mtela. Da to bude, meni bi bilo dobro, jer bih imao jedan megabit.

768/192 -> 1024/256, и ја бих био задовољан. :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 11:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Feb 2009, 20:11
sta znaci konkurencija, vec su se prepali da ce ostati bez korisnika a sto se tice televizije ako nema konkurencije nema ni novih kanala vec godinama

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 12:30 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2009, 17:14
palpantine je napisao:
sta znaci konkurencija, vec su se prepali da ce ostati bez korisnika a sto se tice televizije ako nema konkurencije nema ni novih kanala vec godinama

Jel zvao k oda pita šta znaći uskoro novi paketi, jel to sad, mjesec godina??
Zna li se kakve pakete se može očekivati?

Ne bi se složio sa tobom, to da nema godinama novih kanala mislim da ne treba pretjerivati, uveli su digitalnu, samo u digitali znam za nove kanale koje su ubacili, i u analognu su ubacili bar nekoliko novih kanala u godini, jer znam kakvu šemu su imali pre 2 godine, a sada je skoro 2x bolja. Kada pogledam digitalnu, vidim da je Elta jedna rijetkih koja nudi digitalu i to besplatno bar za sada, što je plus za eltu, minus imaju jer nemaju još programskih paketa ali očekujem da če i to uvesti.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 12:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2009, 17:14
меди je napisao:
korisnik je napisao:

768/192 -> 1024/256, и ја бих био задовољан. :D

Nadam se :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 13:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Citiraj:
Time bi oni postali dominantni operater ovdje, i teol bi morao dici brzine i iznad njih

Kakav vic... :iconbiggrin:
BiH je jedina drzava u Evropi u kojoj telekom apsolutno nikakvu konkurenciju nema. Nego, onak' sto im se ne da i sto ih mrzi, jer su nesposobni (u biti jos uvijek mamut drzavni i monopolista bez konkurencije, pa im se moze), ostave kokosarima... :D
Koji bi opet da se ugledaju na svoj veliki uzor - telekom, pa bi da budu monopolisti i oni. Al' qrko, kokosari ostaju kokosari, sa ili bez umisljenog monopola... :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 15:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Feb 2009, 20:11
akermon je napisao:
palpantine je napisao:

Jel zvao k oda pita šta znaći uskoro novi paketi, jel to sad, mjesec godina??
Zna li se kakve pakete se može očekivati?

Ne bi se složio sa tobom, to da nema godinama novih kanala mislim da ne treba pretjerivati, uveli su digitalnu, samo u digitali znam za nove kanale koje su ubacili, i u analognu su ubacili bar nekoliko novih kanala u godini, jer znam kakvu šemu su imali pre 2 godine, a sada je skoro 2x bolja. Kada pogledam digitalnu, vidim da je Elta jedna rijetkih koja nudi digitalu i to besplatno bar za sada, što je plus za eltu, minus imaju jer nemaju još programskih paketa ali očekujem da če i to uvesti.

digitala vise ne radi nego sto radi,a u zadnjih 11 meseci uveli su samo melos i alfu.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 16:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

A sta mozes ocekivati i da ti uvedu?Ja imam cs i sve moguce satelite pa opet nemam sta gledat :roll: .
Jedino bi mogli uvesti hbo i hallmark to su dobri filmski kanali.Ali i ti filmovi su bzvz vala vise...po hiljadu puta isti firlm.Uvjek mi se svoji da gledam neku utakmicu na eurosportu ili sportklubu...
A sto se tice domacih programa(racunam i strane sa titlom) sve su gluposti manje vise.Na totalu gledam, 70% kanala oni narodnjaci i gluposti.
Imam cak i ove sve pinkove i uvjek na 3-4 pinka isto govno.
Nema se sta danas gledat...

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 20:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Dec 2009, 21:48
ProbyHeart je napisao:
A sto se tice domacih programa(racunam i strane sa titlom) sve su gluposti manje vise.Na totalu gledam, 70% kanala oni narodnjaci i gluposti.
Imam cak i ove sve pinkove i uvjek na 3-4 pinka isto govno.
Nema se sta danas gledat...

Slazem s tobom!

Solaris је оперативни систем кога је развила компанија Sun Microsystems. Сертификован је као верзија јуникса. Иако је у питању махом власнички софтвер, велики број основних компоненти је објављен под лиценцом отвореног кода, под називом OpenSolaris.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2010, 20:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Jul 2008, 10:54
А ево и нових пакета :)

Slika

лагано на 1536/128 :D

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 10:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Nov 2008, 12:56
Свака част!

Још увијек најбољи интернет провајдер на овим просторима!

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2010, 10:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Ovakvo povecavanje se i ocekivalo...Download slican kao kod mtela, ali malo veci upload.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 70  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]