banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 22:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 13 Jan 2011, 23:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
Neki dan kupio sam patike,prodavca pitam jeli poslao on tvrdi da jeste a ona ikona sto oznacava da je nesto poslano nije aktivna,ona zuta kutija,pored onog zelenog znaka da je nesto placeno.zanima me jeli prodavac mora to oznaciti da je poslao ili ne mora?Pozdrav svim nasim ebay-erima.Sve su to djavolja posla sto kaze nas narod i mora covjek otvoriti cetvore oci ali eto opet se desi problem a bas biram da kupujem od onih koji imaju bar 1000 prodatih artikala i pozitivnu ocjenu najmanje 98 %.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 00:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
djesburaz je napisao:
Ovo su super informacije, hvala ti puno. Smatrao sam da je validno jedino ako ti to daje neka institucija i da ima pecat na tome, a ne ako sam printas taj racun, jer ga u fotošopu mogu sam prepraviti, ali ako ima taj broj proizvoda koji oni mogu provjeriti, onda je ok.

A za onih 50km po paketu sam procitao u zakonu, i to bas na ovom forumu je neko postavio taj list zakona. A to mi je rekla i ona zena koja radi na carini. 200km je limit ako robu unosis licno sa sobom. Ta zena mi je konkretno rekla da je paket do 50km oslobodjen carine, jednom sedmicno. E sad, nisam detaljisao sa pitanjima, sta ako ih porucim sa 7 dana razlike na internetu, a zbog poste oni stignu istovremeno, ili te ostale finese... To za luksuznu robu ne znam... ali vjerovatno da postoji roba koja ne podljeze tom pravilu do 50/200km. Ali ta roba se uvijek posebno navodi i u zakonu, alkohol, lijekovi...

Danas sam bio u BL na carini zbog nekoliko posiljki jos iz novembra koje nisam dobio, i receno mi je da nemaju nikakve informacije u vezi njih, kao i to da mi se ne isplati zvati aerodrome jer su to "sitnice" kojima se oni ne zamlacuju u svojoj guzvi... Kaze carinik, jedino prodavac moze poslati nekakvu potraznicu za svojom robom, jer sve do momenta dok ja ne primim robu, ta roba je jos uvijek njegova.

Isto, dobra informacija koju sam pokupio u carini, da sve posiljke namjenjene za "Poste Srpske" ne pregledaju u Sarajevu na aerodromu, vec ih automatski prosljedjuju u BL tamo kod stanice, pa ih nasi pregledaju. Dakle sve sto je pod Postama Srpske mora proci tamo preko carine kod stanice.

I da, cuo sam da na robu iz EU od nove godine nema carine, ali to nisam cuo od njih, vec sam procitao u vijestima, a zaboravio sam ih danas pitati, da li je to stvarno stupilo na snagu, jer u tom slucaju ne moram se sikirati za svoj gumeni camac iz EU. :)

ovo za 50KM sedmicno nema veze s vezom. ma, mislim ima, ali bas se sad oni sjecaju svih imena i prezimena. imaju u kompjuteru sigurno, ali mislim da to ne rade :-?

a zasto svaki put moras dolaziti u BL da doneses racun? sljedeci put ih nazovi i trazi email adresu da im posaljes racun. znam da tako rade u hrvatskoj i prolazi bez frke. pokusaj tako, pa nam javi sta su ti rekli ;)

oljaca je napisao:
Jeli isto kad se otvori dispute na ebay i na paypal?Gdje je bolje?Ja sam narucio obucu,platio 06.12.2010.,poslao nekoliko mail-ova prodavcu i nista.Otvorim dispute na ebay-u,oni mi rekli da ce se prodavac javiti u roku 10 dana.Prodavac se nije javljao,ja ga nazovem telefonom i pitam zasto ne salje,kaze nisam imao braon boju nego crnu,ako odgovara crna da saljem,kazem salji.Navodno je poslao 23.12.2010. a ja jos nisam ni do danas dobio.Eskalirao sam slucaj u rezolucionom centru na ebay-u juce i sad cekam sta ce biti.Vise mi dosadilo da cekam,samo me muci sta ako dobijem i pare i robu.I jos nesto,kad platim predmet,odem na bankomat i skine mi otprilike po kursu 2.35 ako se radi o funtama,medjutim nakon dan dva uzme mi sa kartice jos 2-3 KM.Pitam u banci zasto to,kaze provizija na konverziju.Dobio sam izvod i pise paypal,iznos transakcije npr. 56 funti a pored jos 2.5 KM.

na ebay-u otvaras nesto sto se zove case, na paypalu se to zove dispute. savjetujem podizanje dispute-a na paypalu 8)
na ebay-u ces dobiti refund u obliku vouchera koji mozes iskoristiti pri sljedecoj kupnji. malo ces se nacekati za taj voucher, ali dobices ga. zato je bolje preko paypala dizati dispute, puno brze se sve rijesi :)

da raiffeisen uzima proviziju na konverziju, sto li vec, u iznosu od 0.01% od ukupne cijene.

oljaca je napisao:
Neki dan kupio sam patike,prodavca pitam jeli poslao on tvrdi da jeste a ona ikona sto oznacava da je nesto poslano nije aktivna,ona zuta kutija,pored onog zelenog znaka da je nesto placeno.zanima me jeli prodavac mora to oznaciti da je poslao ili ne mora?Pozdrav svim nasim ebay-erima.Sve su to djavolja posla sto kaze nas narod i mora covjek otvoriti cetvore oci ali eto opet se desi problem a bas biram da kupujem od onih koji imaju bar 1000 prodatih artikala i pozitivnu ocjenu najmanje 98 %.

ne mora oznaciti da je item poslan, dobro je sto ti je javio da je poslao.
ja uglavnom ni ne pitam da li je poslao ili ne. briga me. ako iz UK ne dodje za vise od 2 sedmice, a USA mjesec dana, onda kontaktiram sellere. sta ja znam, po meni nema potrebe gnjaviti i pitati. kupila sam, znam otprilike kad mi moze stici i to je to.
a normalno, moras otvoriti sve 4, sto se kaze :D
tako ti je i u real life ;) kupis nesto, doneses kuci i vidis da je poderano, vratis u radnju i iako imas racun, nece da ti vrate novac niti zamijene :roll:
nemas se sta brinuti, sto god ti ne stigne kao opisano, ili ne stigne uopste, mozes uvijek rijesiti, i u vecini slucajeva pozitivno po tebe ;)

sto se sellera tice, ja sam kupovala i od onih sa recimo 10 feedbacka, 50, 100. i cesto se pokazalo da su puuuuno posteniji od tih business sellera koji rade na veliko. obicni ljudi, ovako kao ja, jel :D, mi uvijek naplate tacnu cijenu postarine, posalju neki poklon uz kupovinu, ljepse zapakuju, brinu se da li ti je item stigao etc. dok ovi business deru na postarini, i sve ide nekako sablonski, bez duse :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 01:07 
Pripravnik
Pripravnik

Hvala mnogo na odgovoru.Veliki pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 02:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Definitivno i ja preporucujem despute na PP, dobijes refund u roku od 2-3 dana (ako se ispostavi da si upravu)...

Sto se tice ovog za slanje, obicno se na mail od ebay-a, dobije nesto kao potvrda o shipmentu (tj posiljci), i onda znas kad je prodavac u stvar poslao... Takodje, mislim da u My ebay, pise u kojem je statusu trenutno tvoja stvar: Packing, Shipping, Travelling i sl...

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 12:29 
Pripravnik
Pripravnik

S obzirom da sam eskalirao slucaj putem ebay-a a ne putem PayPal-a,dobio sam odgovor od korisnicke podrske ebay-a da je slucaj rijesen u moju korist (radi se o tome da nisam dobio predmet).Receno mi je da ce se novac pojaviti,u roku 3 dana,na mom PayPal racunu a s obzirom da mi u BiH ne mozemo primati novac na PayPal racun to bi trebalo da znaci da ce mi novac biti vracen na Visa elektron debit karticu koju sam registrovao na PayPal-u.Nadam se da cu novac moci podici na bankomatu.Sta misllite o tome.To je nekakva moja logika,drugu soluciju ne vidim.Sa ebay-a su mi rekli da prodavac nema tracking number i da ne moze dokazati da mi je posiljka urucena pa su na osnovu toga presudili u moju korist.Mene samo brine sta ako ipak predmet dodje i ja ga primim,prodavac je morao poslati sa odredjenom preporukom pa bi mogao vidjeti da sam predmet primio.Ja ne bjezim od toga da ponovo predmet platim.Radi se o top selleru,koji uopste ne odgovara na e-mail.A stvarno me je izmajmunisao da bi mu najradje ne platio ako predmet stigne i novac dao bilo kome,vec mjesec i po se natezem s njim.Radi se o dubokim cipelama,velikom broju koji ne mogu kod nas da nadjem,bas se mucim a zima nema milosti :).U koliko dobijem predmet,hoce li me prodavac prijaviti ebay-u da sam ga prevario sto mi nije bila namjera?Hvala.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 13:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
рефунд ради уредно, биће ти исплаћен на картицу.
ако добијеш предмет а и новац, сједи и ћути. :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 14:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
oljaca je napisao:
S obzirom da sam eskalirao slucaj putem ebay-a a ne putem PayPal-a,dobio sam odgovor od korisnicke podrske ebay-a da je slucaj rijesen u moju korist (radi se o tome da nisam dobio predmet).Receno mi je da ce se novac pojaviti,u roku 3 dana,na mom PayPal racunu a s obzirom da mi u BiH ne mozemo primati novac na PayPal racun to bi trebalo da znaci da ce mi novac biti vracen na Visa elektron debit karticu koju sam registrovao na PayPal-u.Nadam se da cu novac moci podici na bankomatu.Sta misllite o tome.To je nekakva moja logika,drugu soluciju ne vidim.Sa ebay-a su mi rekli da prodavac nema tracking number i da ne moze dokazati da mi je posiljka urucena pa su na osnovu toga presudili u moju korist.Mene samo brine sta ako ipak predmet dodje i ja ga primim,prodavac je morao poslati sa odredjenom preporukom pa bi mogao vidjeti da sam predmet primio.Ja ne bjezim od toga da ponovo predmet platim.Radi se o top selleru,koji uopste ne odgovara na e-mail.A stvarno me je izmajmunisao da bi mu najradje ne platio ako predmet stigne i novac dao bilo kome,vec mjesec i po se natezem s njim.Radi se o dubokim cipelama,velikom broju koji ne mogu kod nas da nadjem,bas se mucim a zima nema milosti :).U koliko dobijem predmet,hoce li me prodavac prijaviti ebay-u da sam ga prevario sto mi nije bila namjera?Hvala.

Ako na primjer radis na internetu, i zaradis nesto para, to ti stranac moze uplatiti na tvoj PayPal racun, ali ti ne mozes taj novac prebaciti na svoj racun u banci. Mozes sa njim kupovati na internetu.
Ja koliko sam skontao citajuci forum uvijek se moze refundirati i da ti se taj novac vrati na bankovnu karticu. Refundiranje podrazumjeva samo povlacenje unazad akcije koju si ti preduzeo, a to je placanje neceg na ebay-u. Dakle samo vracanje novca... to je jos uvijek ista transakcija, samo u drugom smijeru :). Sumnjam da ce ti se vratiti novac na racun kartice, a da to ne bude preko PayPal-a... to bi onda bila inostrana bankovna transakcija, i takve stvari su skupe.

Ovo kako si opisao slucaj, reklo bi se da je kriva losa komunikacija sa njegove strane. Prvo te je vremenski zavlacio jer nije imao odgovarajucu boju... a jos ako ti nije odgovarao na mejlove...
Sada, kad si dobio slucaj, i kad ti pare legnu nazad, nije tvoje da se sikiras ako ti stignu i cipe. Ako mu je stalo, poslace ti mejl nakon mjesec dana i trazice svoje pare. On ako je mogao nesto dokazati, dokazao bi to tokom rjesavanja slucaja na ebay-u. Dobra komunikacija u kupovini preko neta je najbitnija stvar, i to mu se sad odbilo o glavu, sam je kriv.
Meni jos nije stigao paket iz Kine, proslo je 60 dana, nisam se zalio, nemam vise mogucnost ni da ostavim negativnu ocjenu (rok 60 dana), ali onaj Kinez odgovara na svako moje pitanje i svaku sitnicu koju zapitam, iako zna da mu vise ne mogu nista. To je dobra komunikacija.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 14:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ево како изгледа рефунд:

Oct 18, 2010 Payment To Mix Unique Trading Company Refunded Details -£32.00 GBP
Oct 18, 2010 Charge From Credit Card Completed Details £32.00 GBP

то је моја уплата њему.

Dec 2, 2010 Refund Completed ... £32.00 GBP
Dec 2, 2010 Credit to Credit Card Completed Details -£32.00 GBP

то је рефунд.
значи, тај новац је сад мени доступан на мојој картици...

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 15:08 
Pripravnik
Pripravnik

АЛЕКСАНДАР je napisao:
ево како изгледа рефунд:

Oct 18, 2010 Payment To Mix Unique Trading Company Refunded Details -£32.00 GBP
Oct 18, 2010 Charge From Credit Card Completed Details £32.00 GBP

то је моја уплата њему.

Dec 2, 2010 Refund Completed ... £32.00 GBP
Dec 2, 2010 Credit to Credit Card Completed Details -£32.00 GBP

то је рефунд.
значи, тај новац је сад мени доступан на мојој картици...

Sad sam isao da provjerim na bankomat i jos nema nista na racunu,znaci li to da treba par sati dok ovi iz rf banke u Sarajevu proknjize?Za koliko vremena je tebi Aleksandre novac bio dostupan nakon obavijesti od Ebay-a da je izvrsen refund?
Kod mene isto pise na PayPal nalogu samo su razliciti datumi a i iznos :),sto ce reci slican slucaj.Hvala momci na odgovorima.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 15:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

немам појма ако ми вјерујеш..
нисам ни гледао.
мени је било битно само да је рефундирано :D

Дрзнеш ли даље?...

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 15:37 
Pripravnik
Pripravnik

Mnogo sellera,pogotovu Kineza,ne salje robu sa tracking-om,sto znaci da idu na povjerenje.U prevodu takve prodavce kupci mogu vagnuti kad hoce sto opet nije dobro,stvara se ne povjerenje kod online kupovine.Sta ako ovaj moj prodavac se digne u potragu za predmetom,da ga trazi nazad jer je ostao bez novca,a nekom preporukom je poslao ako je uopste poslao?

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 15:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Treba nekoliko dana da novac bude dostupan na kartici, bar je meni tako bilo kad sam dobio refund.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 18:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

oljaca je napisao:

slusaj ti sad mene :D
sve uplate/isplate i slicno na onom raiffeisen izvodu budu vidljive tek nakon 24h mozda i duze. ako ti je i napravljen redund, na izvodu ga jos neces vidjeti.
prvo idi na svoj paypal account, ulogiras se fino, idi na all transactions i tu ce ti biti prikazano ako je sta vraceno. znaci pisace ti refund... itd.
takodje, ako ti je novac refundiran, to mozes vidjeti i na svom ebay racunu, idi na won/purchased i pored tog artikla imas one 4 oznake, prva koja je za placanje ce imati drugaciju oznaku... (sa lijeve strane imas legendu za se oznake). ako je refunded, bice prekrizena funta ili dolar, zavisi na kojem si ebayu.
ako ti je refunirano, tek nakon 24-48h ce se to i pokazati na izvodu.

druga stvar, ako dobijes tu stvar, budi covjek i plati, pogotovo ako je veci iznos u pitanju. nikad, nikad, ali bas NIKAD ne bih nekoga prevarila ni za male pare, a kamoli ako je neka veca cirfa. zgrazavam se na razmisljanje pojedinaca koji ti savjetuju da se ne javljas selleru. kako mrzim balkan!!! nije ni cudo sto mnogi selleri ne zele slati ovamo, znaju kakvih ljudi ima!
oljaca, ako to ipak dobijes, vrati pare!! zamisli da ti nekome nesto posaljes, dakle das iz svog dzepa i ostanes i bez artikla i bez novca. evo bas sam ja nedavno imala slucaj da mi je nesto stiglo nakon sto sam dobila refund, naravno da cu vratiti selleru pare.
to sto ti seller ne odgovara jeste pomalo neprofesionalno sa njegove strane, ali nemoj mu to uzimati za zlo.

eh da, posto si otvarao case na ebay-u, mislim da neces dobiti refund nego voucher. samo pazi kad ga budes koristio, da ga iskoristis za kupovinu stvari koja je u vrijednosti vecoj od iznosa refunda, jer mislim da se voucher moze samo jednom iskoristiti (npr.voucher je 10$, ti ne mozes platiti 5 stvari po 2$ nego samo 1 od 10$ ili vise, bar je tako bilo nekim ljudima s kojima sam pricala :) )

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2011, 18:42 
Pripravnik
Pripravnik

Ne mislim da mu ne platim,mada je jako ne fer i,zamislite,nije odgovorio ama bas ni na jedan mail a poslao sam ih najmanje deset.06.12.2010. sam platio a kad sam zvao ima njih dosta koji rade za tu firmu,dva puta sam zvao i razgovarao sa 5 osoba,na kraju sa njihovim menadzerom.Zato se i raspitujem kako dalje ako dobijem robu.Radi se tu o velikoj firmi,no bez obzira ako dobijem robu,novce saljem nazad,hocu mirno da spavam.Lako je moguce da,ako predmet dodje,odbijem primiti i isti ce biti vracen prodavcu.Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011, 19:44 
Pripravnik
Pripravnik

14.01.2011. izvrsen refund od strane Ebay-a i do danas,18.01.2011., nisu pare legle na karticu :( .

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011, 19:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
oljaca je napisao:
14.01.2011. izvrsen refund od strane Ebay-a i do danas,18.01.2011., nisu pare legle na karticu :( .

Ja sam cekao vise od mjesec dana...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011, 20:34 
Pripravnik
Pripravnik

richa je napisao:
oljaca je napisao:

Ja sam cekao vise od mjesec dana...

Meni je ebay poslao e-mail u kojem pise da ce novac biti na kartici u roku od 3 dana.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011, 22:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mislim da to ne zavisi od ebaya vise, oni su uplatili, sad zavisi od banke kad ce to biti dostupno.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011, 23:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

koliko puta vam se mora ponoviti. ebay ne daje refund, ebay daje voucher.
over and out.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011, 23:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

^To meni? Ja sam rekao kad se dobija refund, onda moras cekati da banka to obradi, to ne zavisi vise od onoga ko izvrsava refund.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]