banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 23:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 11 Jan 2011, 12:05 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
Juliette je napisao:
^^ tu je objasnjeno da je postarina promijenjena/povecana zbog placanja tracking broja ;)

Da,da.razumio sam.To sam napisao radi nasih forumasha.Hvala u svakom slucaju.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 14:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
mangia je napisao:
djesburaz je napisao:
Ima li iko iskustva sa Amazonom? amazon.de
Pise da dostavu vrse DHL-om. Interesuju me neke tehnicke stvari, ne mnogo skupe... 30-40€.

Ako je te vrijednosti a stigne na Sarajevski aerodrom očekuj carinu i ta sranja.

Uvijek biraj običnu poštu. Može ti tenk stići kući a neće te niko dirati.

Meni stigao sat od 85USD i niko ništa... Amazon poslao knjigu od 34USD preko UPS-a i oderu me za još 34KM carine i troškova špedicije...

E hvala ti za odgovor, ali to sa aerodromima mi nije jasno. Radije cu ostaviti tu robu, nego da putujem u sarajevo pu nju. pa valjda sve dolazi preko tog aerodroma, nema drugog, i onda stize u BL u postu carinjenja i tamo se pregleda i carini. Tako sam ja skontao.
A Amazon.de nudi samo dostavu DHL-om, vjerovatno zbog sigurnosti. Ja hocu da narucim jedan camac, dodje zapakovan u kutiji 50x50cm i povoljniji je nego na e-bay-u

Nisi valjda putovao zbog jedne knjige u Sarajevo?

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 15:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
^^ nisi shvatio, ne ides po robu, nego oni upravo urade to sto si ti napisao, jedino sto obracunaju carinu :D

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 15:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

miki321oc je napisao:
da li su vama stizale stvari narucene poslije 11.12.2010

imam 4 artikla koja cekam od toga datuma

ja cekam neke stvari jos od sredine novembra, i broj za pracenje pokazuje da je vec odavno stiglo u BiH... do naših je...

Juliette je napisao:
^^ nisi shvatio, ne ides po robu, nego oni upravo urade to sto si ti napisao, jedino sto obracunaju carinu :D

hmmm, dosta si uopstenu recenicu napisala, a iznad su tri posta, pa ne znam na sta se bas odnosi. Sta "oni to upravo urade"?
Ja sam vec par puta isao u BL carinu po robu, na njihov poziv, a samo taj poziv mi naplate 8km, i jos potrosim gorivo... a kad dodje na vrata postar redovno naplati 3,2 km.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 21:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

djesburaz je napisao:
hmmm, dosta si uopstenu recenicu napisala, a iznad su tri posta, pa ne znam na sta se bas odnosi. Sta "oni to upravo urade"?
Ja sam vec par puta isao u BL carinu po robu, na njihov poziv, a samo taj poziv mi naplate 8km, i jos potrosim gorivo... a kad dodje na vrata postar redovno naplati 3,2 km.

opet nisi shvatio :D (^^) se odnosi na post iznad, u ovom slucaju je to tvoj post, ono sto si ti napisao, da sam nekog drugog htjela kvotati to bih i uradila ;)
tih 8KM je neka njihova taksa, usluga, obracun carine, ko zna kako to vec zovu. nema to veze sto si isao po to.
htjela sam reci, nisi shvatio, u SA neces sigurno ici po to. covjek je spomenuo sarajevo ti odmah kontas da se tamo mora ici po posiljku :D
dakle, sve posiljke stizu na 2 (ili 3 aerodroma), jedan od njih je sarajevo (drugi je tuzla, cini mi se), i onda se dalje rasporedjuju po gradovima.
znam da je neko spominjao da u tuzli nista ne pregledaju pakete, samo puste dalje u postu (ne postu carinjenja :D)

a sta toliko narucujes kad ti toliko pregledaju pakete? :-? koje su vrijednosti? mislim, steta da placas bezveze 8KM ako vrijednost paketa nije visoka...

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 21:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mangia je napisao:
Ako je te vrijednosti a stigne na Sarajevski aerodrom očekuj carinu i ta sranja.

Uvijek biraj običnu poštu. Može ti tenk stići kući a neće te niko dirati.

Meni stigao sat od 85USD i niko ništa... Amazon poslao knjigu od 34USD preko UPS-a i oderu me za još 34KM carine i troškova špedicije...

htjedoh ovo iskomentarisati.
ponekad ne mozes izabrati obicnu postu, nego moras uzeti ono sto seller nudi...
ja sam zakljucila kad mi salju obicnom postom, onda ne platim 3,10KM; a ako je posiljka koja zahtijeva sign upon delivery, onda obavezno moram na postu po to + 3,10KM :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 22:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Juliette je napisao:
tih 8KM je neka njihova taksa, usluga, obracun carine, ko zna kako to vec zovu. nema to veze sto si isao po to.

znam da je neko spominjao da u tuzli nista ne pregledaju pakete, samo puste dalje u postu (ne postu carinjenja :D)
a sta toliko narucujes kad ti toliko pregledaju pakete? :-? koje su vrijednosti? mislim, steta da placas bezveze 8KM ako vrijednost paketa nije visoka...

E ta nekakva taksa mi nikako ne odgovara, i to sto moram u BL, jer trenutno obitavam u Prijedoru pa mi to dodje jos 15km za gorivo i jos one 3 marke sve me dodje blizu 30km.
narucujem neke nazovi "zanatske stvari" masinice, tokariju... nesto sto curice ne vole :), uglavnom vrijede izmedju 50-200km... i niko tamo na carini ne moze provaliti sta je to i za sta sluzi, pa je to vjerovatno i razlog zasto dobijam pozive, iako prodavci uvijek napisu da je vrijednost 25$.
I sto me posebno kopka u zadnje vrijeme, imam vec pet posiljki, neke jos iz novembra, a na brojevima za pracenje stoji da su u BiH vec mjesec dana, a ne stizu mi. Pojma nemam koga da zovem, i gdje je to moglo zastati.

Ali dobro..., javio sam se da pitam za amazon.de, jer oni salju preko DHL-a, pa ako jos neko ima iskustva sa tim neka javi.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 00:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ma znam, ne odgovara ni meni taksa od 3KM a nemam tih troskova na gorivo i sl :D
a reci mi, kad dobijes taj poziv sa carine, da li traze da im doneses racun ili samo da dodjes podici robu?
posto kazes da je stvarna vrijednost tih tvojih posljki tolika da bi ti 'ladno mogli opaliti carinu na to :D, racunaj da su ti ti dodatni troskovi neki vid carine, i budi sretan da to stvarno ne carine ;) :D

sto se tice amazon.de, nemam iskustva, ali znam ljude koji imaju iskustva sa DHL-om, ali iskljucivo negativna.
racunaj da ces 99% platiti carinu na vrijednost te knjige (ili sta si vec htio kupiti) + vjerovatno one 3KM + mozda i tih 8KM + pdv + DHL-ovi troskovi.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 00:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Juliette je napisao:
ma znam, ne odgovara ni meni taksa od 3KM a nemam tih troskova na gorivo i sl :D
a reci mi, kad dobijes taj poziv sa carine, da li traze da im doneses racun ili samo da dodjes podici robu?
posto kazes da je stvarna vrijednost tih tvojih posljki tolika da bi ti 'ladno mogli opaliti carinu na to :D, racunaj da su ti ti dodatni troskovi neki vid carine, i budi sretan da to stvarno ne carine ;) :D

sto se tice amazon.de, nemam iskustva, ali znam ljude koji imaju iskustva sa DHL-om, ali iskljucivo negativna.
racunaj da ces 99% platiti carinu na vrijednost te knjige (ili sta si vec htio kupiti) + vjerovatno one 3KM + mozda i tih 8KM + pdv + DHL-ovi troskovi.

Mislio sam kupiti gumeni camac za nekih 30-40€, kutija bi bila oko 50x50cm, a pise da za zemlje ne-EU zone dostavljaju DHL-om za 6€. I ja sam cuo da DHL-om sve ide na carinu, dok se obicnom postom vecina toga "provuce" neprimjecena. Valjda zato sto racunaju da DHL prevozi uglavnom vrjednije stvari "osigurane posiljke" koje vise vrijede, pa im je to siguran pogodak.
Jednom su mi trazili da im donesem taj nekakav dokaz. Odnio sam im izvod iz banke sa debitne kartice, gdje se vidi ta transakcija sa PayPala i bilo je u pitanju 80KM, a prodavac je nekakao hatljavo napisao cijenu od 25$ na paket da se nije mogla ni procitati. I sad, problem je sto na izvodu iz banke je ta transakcija ispisana nekakvim brojevima... nigdje veze, nigdje imena prodavaca... uglavnom muljali su me par minuta, i kazu da ne mogu dokazati da je to bas ta transakcija, jer ne pise isto na paketu i na izvodu... i onda se ja pocnem praviti mutav, jer mi nije nista drugo preostalo, jer to stvarno jeste ta transakcija... i na kraju su odmahnuli, rekli mi da nosim ono... :) :D ispalo je dobro, a cuo sam kad ne mozes dokazati cijenu, onda oni vrse procjenu nekim svojim metodama...
Ima tu dosta neregulisanih stvari. Na primjer ako mi neko salje poklon, i ako napise da je to poklon, on meni ne bi trebao traziti nikakav dokaz o placanju. I kontam da se iduci put napravim budala kad mi posalju poziv, i da kazem, nisam ja to nista platio, to je mi je poslao prijatelj, to je poklon... cisto da vidim sta ce reci.
A citao sam na ovom forumu, bilo je likova koji podmite carinika... to ne znam kako izvesti, jer ja kad sam usao u onu prostoriju bilo ih je bar 5 tamo, i vrtili su se oko onih paketa... jedino da nekog od njih pozovem u stranu, al to mi je pravo mutavo :D

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 08:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

djesburaz je napisao:
Mislio sam kupiti gumeni camac za nekih 30-40€, kutija bi bila oko 50x50cm, a pise da za zemlje ne-EU zone dostavljaju DHL-om za 6€. I ja sam cuo da DHL-om sve ide na carinu, dok se obicnom postom vecina toga "provuce" neprimjecena. Valjda zato sto racunaju da DHL prevozi uglavnom vrjednije stvari "osigurane posiljke" koje vise vrijede, pa im je to siguran pogodak.
Jednom su mi trazili da im donesem taj nekakav dokaz. Odnio sam im izvod iz banke sa debitne kartice, gdje se vidi ta transakcija sa PayPala i bilo je u pitanju 80KM, a prodavac je nekakao hatljavo napisao cijenu od 25$ na paket da se nije mogla ni procitati. I sad, problem je sto na izvodu iz banke je ta transakcija ispisana nekakvim brojevima... nigdje veze, nigdje imena prodavaca... uglavnom muljali su me par minuta, i kazu da ne mogu dokazati da je to bas ta transakcija, jer ne pise isto na paketu i na izvodu... i onda se ja pocnem praviti mutav, jer mi nije nista drugo preostalo, jer to stvarno jeste ta transakcija... i na kraju su odmahnuli, rekli mi da nosim ono... :) :D ispalo je dobro, a cuo sam kad ne mozes dokazati cijenu, onda oni vrse procjenu nekim svojim metodama...
Ima tu dosta neregulisanih stvari. Na primjer ako mi neko salje poklon, i ako napise da je to poklon, on meni ne bi trebao traziti nikakav dokaz o placanju. I kontam da se iduci put napravim budala kad mi posalju poziv, i da kazem, nisam ja to nista platio, to je mi je poslao prijatelj, to je poklon... cisto da vidim sta ce reci.
A citao sam na ovom forumu, bilo je likova koji podmite carinika... to ne znam kako izvesti, jer ja kad sam usao u onu prostoriju bilo ih je bar 5 tamo, i vrtili su se oko onih paketa... jedino da nekog od njih pozovem u stranu, al to mi je pravo mutavo :D

da, DHL posiljke UVIJEK podlijezu carini, napisala sam ti vec gore, i to NE MOZES izbjeci.

zasto si im donio izvod sa bankovnog racuna? namjerno ili? :-?
pa imas racun od paypala, to se uvijek donosi, tu ti pise i broj transakcije i opis predmeta koji je kupljen. muljao si ti njih, a ne oni tebe :lol: jedino sto oni bas i nisu upuceni u paypal/ebay etc pa si ih mogao smuljati, ali znam da u drugim gradovima nije tako, itekako su carinici informisani.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 09:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Fora sa špedicijama je u tome da oni namignu cariniku ili mu bace 10KM da robu pošalje na carinu kako bi se oni ogrebali za troškove špedicije.

A kako ta roba dolazi na aerodrom gdje je daleko manja frekvencija putnika nego preko drumskih gran. prelaza carinici i nemaju puno izbora jer ih niko ne časti da mu ne diraju robu.

To je neko moje mišljenje koje sam izgradio nakon 7 dana jebavanja sa intereuropom i nakon 10 poručenih knjiga od čeka je samo knjiga koja je stigla preko UPS-a poslana na carinjenje...

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 09:57 
Pripravnik
Pripravnik

Sto se tice DHL_a,ja sam prije par dana dobio jaknu iz Njemacke preko njih.Samo sam platio carinski pregled 8 KM.Jakna je kostala 37 eura a prodavca sam zamolio da na carinskoj deklaraciji napise da je vrijednost paketa 20 eura.Do BiH je paket isao DHL_om a kasnije obicnom postom.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 10:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Juliette je napisao:
da, DHL posiljke UVIJEK podlijezu carini, napisala sam ti vec gore, i to NE MOZES izbjeci.

zasto si im donio izvod sa bankovnog racuna? namjerno ili? :-?
pa imas racun od paypala, to se uvijek donosi, tu ti pise i broj transakcije i opis predmeta koji je kupljen. muljao si ti njih, a ne oni tebe :lol: jedino sto oni bas i nisu upuceni u paypal/ebay etc pa si ih mogao smuljati, ali znam da u drugim gradovima nije tako, itekako su carinici informisani.

Carinu izbjegnes automatski ako je vrijednost paketa ispod 50km, nema veze kako se salje... medjutim ovaj camac je 30-40€... a ne znam da li se moze na amazonu.de zamoliti da napisu manje, ipak je to firmetina... vidjecu...

Pa u tom pozivu koji sam dobio trazili su neki dokaz o placanju, jedino validno sto sam im mogao dostaviti je izvod racuna sa pecatom banke... ne znam kako da dobavim taj racun od paypal-a na kom pise broj transakcije i opis predmeta?

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 10:58 
Pripravnik
Pripravnik

Sta mislite o slijedecem; -na primjer roba mi ne stize u razumnom vremenu i podignem dispute,dobijem novac nazad a nakon toga roba stigne.Sta onda ciniti?

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 11:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

oljaca je napisao:
Sta mislite o slijedecem; -na primjer roba mi ne stize u razumnom vremenu i podignem dispute,dobijem novac nazad a nakon toga roba stigne.Sta onda ciniti?

Javis prodavacu da je stiglo, da napravi istu ponudu da bi mu platio.
Italijani se cesto prave mutavi, dobiju pare nazad, dobiju i robu, ali je zato Italija skinuta sa liste kod vecine prodavaca... niko vise nece da im salje. Treba apelovati i na nase ebayovce da ne kradu da i nas jednog dana ne skinu...

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 11:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

djesburaz je napisao:
Carinu izbjegnes automatski ako je vrijednost paketa ispod 50km, nema veze kako se salje... medjutim ovaj camac je 30-40€... a ne znam da li se moze na amazonu.de zamoliti da napisu manje, ipak je to firmetina... vidjecu...

Pa u tom pozivu koji sam dobio trazili su neki dokaz o placanju, jedino validno sto sam im mogao dostaviti je izvod racuna sa pecatom banke... ne znam kako da dobavim taj racun od paypal-a na kom pise broj transakcije i opis predmeta?

a ko ti je to rekao?
neke stvari uvijek podlijezu carini, bez obzira na njihovu vrijednost (npr.stvari koje se smatraju luksuzom). procitaj malo zakon. ;)

za ovo drugo, imas 2 opcije:
a) nakon svake uplate preko paypala, na mail ti stigne receipt. pogledaj malo inbox, pa ces vidjeti sta pise u tom mail-u ;) to im mozes isprintati.
b) na paypalu imas sve uplate u zadnja 3 mjeseca, kad odes na details kod odredjene uplate sve ti pise tamo. dakle, cijena artikla + postarina. i to mozes isprintati.
jedino validno sto im mozes donijeti je paypal racun. samo i jedino paypal racun.

kod svakog paypal racuna ti pise jedinstveni broj transakcije (transaction ID), a pise i broj artikla na paypalu (u opisu artikala pise ispod naziva artikal item #.....; kada ukucaju taj broj itema na ebay-u izlista im item, u slucaju da si ti npr.prepravljao racun, oni tako mogu da provjere stvarnu cijenu).
jesu li sad stvari malo jasnije? ;)

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 17:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Juliette je napisao:
djesburaz je napisao:

a ko ti je to rekao?
neke stvari uvijek podlijezu carini, bez obzira na njihovu vrijednost (npr.stvari koje se smatraju luksuzom). procitaj malo zakon. ;)

za ovo drugo, imas 2 opcije:
a) nakon svake uplate preko paypala, na mail ti stigne receipt. pogledaj malo inbox, pa ces vidjeti sta pise u tom mail-u ;) to im mozes isprintati.
b) na paypalu imas sve uplate u zadnja 3 mjeseca, kad odes na details kod odredjene uplate sve ti pise tamo. dakle, cijena artikla + postarina. i to mozes isprintati.
jedino validno sto im mozes donijeti je paypal racun. samo i jedino paypal racun.

kod svakog paypal racuna ti pise jedinstveni broj transakcije (transaction ID), a pise i broj artikla na paypalu (u opisu artikala pise ispod naziva artikal item #.....; kada ukucaju taj broj itema na ebay-u izlista im item, u slucaju da si ti npr.prepravljao racun, oni tako mogu da provjere stvarnu cijenu).
jesu li sad stvari malo jasnije? ;)

Ovo su super informacije, hvala ti puno. Smatrao sam da je validno jedino ako ti to daje neka institucija i da ima pecat na tome, a ne ako sam printas taj racun, jer ga u fotošopu mogu sam prepraviti, ali ako ima taj broj proizvoda koji oni mogu provjeriti, onda je ok.

A za onih 50km po paketu sam procitao u zakonu, i to bas na ovom forumu je neko postavio taj list zakona. A to mi je rekla i ona zena koja radi na carini. 200km je limit ako robu unosis licno sa sobom. Ta zena mi je konkretno rekla da je paket do 50km oslobodjen carine, jednom sedmicno. E sad, nisam detaljisao sa pitanjima, sta ako ih porucim sa 7 dana razlike na internetu, a zbog poste oni stignu istovremeno, ili te ostale finese... To za luksuznu robu ne znam... ali vjerovatno da postoji roba koja ne podljeze tom pravilu do 50/200km. Ali ta roba se uvijek posebno navodi i u zakonu, alkohol, lijekovi...

Danas sam bio u BL na carini zbog nekoliko posiljki jos iz novembra koje nisam dobio, i receno mi je da nemaju nikakve informacije u vezi njih, kao i to da mi se ne isplati zvati aerodrome jer su to "sitnice" kojima se oni ne zamlacuju u svojoj guzvi... Kaze carinik, jedino prodavac moze poslati nekakvu potraznicu za svojom robom, jer sve do momenta dok ja ne primim robu, ta roba je jos uvijek njegova.

Isto, dobra informacija koju sam pokupio u carini, da sve posiljke namjenjene za "Poste Srpske" ne pregledaju u Sarajevu na aerodromu, vec ih automatski prosljedjuju u BL tamo kod stanice, pa ih nasi pregledaju. Dakle sve sto je pod Postama Srpske mora proci tamo preko carine kod stanice.

I da, cuo sam da na robu iz EU od nove godine nema carine, ali to nisam cuo od njih, vec sam procitao u vijestima, a zaboravio sam ih danas pitati, da li je to stvarno stupilo na snagu, jer u tom slucaju ne moram se sikirati za svoj gumeni camac iz EU. :)

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2011, 19:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2004, 10:56
Ja do sad imam samo jednu narudzbu preko dhl-a (prije par godina), sat receiver iz kine (ako se dobro sjecam napisana vrijednost je bila nesto manje od 30$, a postarina nesto vise od 30$) i proslo je bez carine. Istina nije preko ebay-a, i jos sam napravio 2 uplate kinezima (paypal), prva na tu njihovu navedenu vrijednost na racunu, drugu na ostatak vrijednosti. Oni su mi rekli da tako rade s svima iz EU, da se izbjegnu uvozne dadzbine.
Doduse drug mi radi s tim kinezima dosta dugo, pa nije bilo rizika prevare. Inace ne znam kako bi isao taj paypal dispute, da je bilo potrebno.
Ali niko me nista nije trazio prilikom dostave... dostavljeno na kucnu adresu, i nije bilo ni marke da platim dodatno.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2011, 20:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ja sam otvorio PayPal dispute za sat koji sam dobio pokvaren. Prodavac odbija da komunicira samnom i tvrdi da je poslao ispravan sat. Ja sam ga snimio, uslikao i sve to zajedno sa našom konverzacijom poslao na PP.

Sad čekam.

Prenijeću vam sva iskustva tako da se možete boriti za svoje pare

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2011, 23:14 
Pripravnik
Pripravnik

Jeli isto kad se otvori dispute na ebay i na paypal?Gdje je bolje?Ja sam narucio obucu,platio 06.12.2010.,poslao nekoliko mail-ova prodavcu i nista.Otvorim dispute na ebay-u,oni mi rekli da ce se prodavac javiti u roku 10 dana.Prodavac se nije javljao,ja ga nazovem telefonom i pitam zasto ne salje,kaze nisam imao braon boju nego crnu,ako odgovara crna da saljem,kazem salji.Navodno je poslao 23.12.2010. a ja jos nisam ni do danas dobio.Eskalirao sam slucaj u rezolucionom centru na ebay-u juce i sad cekam sta ce biti.Vise mi dosadilo da cekam,samo me muci sta ako dobijem i pare i robu.I jos nesto,kad platim predmet,odem na bankomat i skine mi otprilike po kursu 2.35 ako se radi o funtama,medjutim nakon dan dva uzme mi sa kartice jos 2-3 KM.Pitam u banci zasto to,kaze provizija na konverziju.Dobio sam izvod i pise paypal,iznos transakcije npr. 56 funti a pored jos 2.5 KM.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]