banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 01:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 560 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Sep 2010, 19:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
Treba li spominjati da je stanje jos uvijek isto!Brzina 700 i ispod umjesto 1500!! :(

Vrh

PostPoslato: 02 Okt 2010, 21:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
опет штека... :(

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2010, 20:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
Ja to stvarno ne kontam. Meni roditelji imaju ADSL i do sada nisu imali nikakvih problema. Kod Elte u zadnje vrijeme non stop problemi s konekcijom. U cemu je problem? Nemaju strucni kadar? Nemaju vremena? Do prije par mjeseci sam bila prezadovoljna Eltom i svima ih hvalila, ali sam se ugrizla za jezik. :| A racun ce naravno stici na vrijeme...

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2010, 23:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
Elta vuce linkove od mtela - mtel nema nikakvih problema - do njih je.Radite traceroute pa vidite gdje je problem, vjerovatno na nekom od njihovih servera, a dam se kladiti da je na glavnom routeru koji routira sav saobracaj od korisnika do krajnje destinacije.
Zasto to traje toliko?Pogledajte primjer njihove televizije pa ce te shvatiti.NEMAJU STRUCAN KADAR!

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 12:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Avg 2008, 08:06
Saleee86 je napisao:
Elta vuce linkove od mtela - mtel nema nikakvih problema - do njih je.Radite traceroute pa vidite gdje je problem, vjerovatno na nekom od njihovih servera, a dam se kladiti da je na glavnom routeru koji routira sav saobracaj od korisnika do krajnje destinacije.
Zasto to traje toliko?Pogledajte primjer njihove televizije pa ce te shvatiti.NEMAJU STRUCAN KADAR!

Juče je problem bio do mtel-a. Kompletna njihova infrastruktura je pala. Probleme su imali i pretplatnici kao i "business" korisnici ( u koju grupu spada i elta ). Da si uradio "traceroute" to bi i sam uvidio. Svi korisnici mtel-ove mreže, od Dubice do Trebinja su sinoć imali probleme. A ako se "daš kladiti" samo izvoli... Samo priloži nešto konkretno a ne ovu šuplju priču "...NEMAJU STRUČAN KADAR...". Odjednom su svi stručnjaci samo ljudi iz elte su ti koji nikada nisu ni vidjeli PC u svom životu... :-?

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 13:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Isti slucaj svima sam hvalio ali ovo sto se desava zadnji mjesec i ova 4 dana u oktobu je za goli kurac...
Ljudi su navukli korisnika mali milion a oprema im to ne moze podrzati jer to je logicno objasnjenje za ovo sto se desava!U sitne sate i u rano poslije podne intenet je bez premca (kao npr sada dok ovo kucam) ali vec malo kasnije stvar se mijenja(ljudi dolaze s posla,djeca iz skola,vecernji termini za net....) i sve ide u kurac!!!!Mada ne znam kako se to dijeli i sta se radi!!
I sad se ponavlja prica sa pocetka kad sam imao Blicov kabl pa se njima zalio da mi ne valja net a oni kazu jebi ga to je eltina mreza kod nas je u redu!Kako sad elta kaze da je kod njih Mtel-ova mreza i da je do njih sve u redu a da u stvari Mtel jede govna!!
Od prije par dana slikam i pravim kolekciju screenshotova sa speed testova,racun za prosli mjesec mogu dobiti plafon 10 km od mene,za ovaj cemo vidjeti
Uglavnom 90% slucajeva u mjesecu septembru kad sam sjeo za net nije bio kako trebaaaaaaaaaaaaa!!!!!
Aj strucnjak prenesi tamo posto je onaj branko razgulio odavde da umanje cijenu racuna!!!I covjek se cudi nekom cudu a 80% postova koje je postao na ovom forumu je u internet servisima i naravno pod forumu elta kablovski internet!!

Daj boze da stanje ostane ovako kao sad trenutno pa mozda bih vam sve greske oprostio i halalio 29 maraka za prosli mjesec :D

EDIT
Nije 80% vec 100% postova!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2010, 14:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Мени је у уговору писали брзина 768/128.. цијена 20 км....
А то што њима пада систем, не знају како да га поправе и сл. мене боли ку*ац....
Видим да су стручњаци за економију, јер уредно пошаљу рачун...

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 22:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Znaci propast!!!!!!Vise ni u po noci nemogu isporuciti ono sto im se placa!!!Definitivno se nastavljaju problemi i u oktobru!
Ja cu nacisto da poludim!
Koja mi je najbolja alternativa ljudi recite ovo me vise dovodi do sloma zivaca?

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2010, 22:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Saleee86 je napisao:
a dam se kladiti da je na glavnom routeru koji routira sav saobracaj od korisnika do krajnje destinacije.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ova je za bisera. :D

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 12:15 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Imam problem. Zvao sam podršku i provjerili su jel' sve OK sa modemom i rekoše da jeste. Onda mi dadoše prijedlog da instaliram XPsp3 ili Win 7. Inače, od kada sam dobio Eltin internet prije 2 godine instalirao sam 64bitnu Vistu koja je odlično funkcionisala, ali eto formatirao sam disk čisto da vidim hoće li instalacija ovih sistema pomoći. I prc... ništa i dalje. Ne mogu se konektovati. Na modemu sve lampice svijetle OK. Jedini način da se konektujem jeste kada spojim kompjuter USB-om sa modemom i to radi samo na XP-u jer su za modem potrebni drajveri koliko sam ja čitao da bi radio preko USB-a na Sedmici, ali ti se drajveri na Sedmicu jednostavno ne mogu instalirati, pokušavao sam ali uzaludno. I pored toga, kada spojim USB-om da se konektujem potrebno je jedno desetak pokušaja, a i veza puca čim malo opteretim net nekim downloadom. Probao sam čak i sa mijenjanjem Ethernet kabla, ali ni to nije pomoglo. Sada zaista više nemam ideje...
HELP PLEASEEE !!! :cry:

EDIT: Evo ga na SPEEDTEST.net ping 105. :-? :angry4:

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 16:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Bas me zivo zanima kakve veze ima OS sa internetorm!Pa na win-u milenium sam spajao ovaj modem (dok je net bio u redu) i kacio se na net i sve je fercalo apsolutno isto kao i na xp sp3 a i prethodno mi je bio sp2 i sve je radilo!!!!
To je druze kod njih trenutno neki belaj i oni ili nece da priznaju sta je ili se prave mutavi ili ne mogu da otklone isti pa samo izmisljaju kojekakve budalestine!Cuj ne bi me zacudilo jos da ti preporuce servis (ima nas svakakvih koji ne znamo dignuti OS) za reinstalaciju sistema a da taj servis slucajno bude njihovo vlasnistvo i da ti jos uzmu 20-30 kema!!!
Kod mene je sad u redu ali ovo je period kada dolazi do padanja brzine pa praticemo sta se desava!Kazem bio bi u stanju oprostiti sve za prosli mjesec samo ali samo ako se sve ustali i popravi!!!

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 16:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Jel ok vama net? Meni je zadnjih 40-tak minuta uzasno spor, stranice se otvaraju pola godine a da ucitam neku pjesmu na YT nema sanse..

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 16:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Ovih dana kritično, kao i poslednjih sat vremena!

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 20:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jun 2010, 22:09
Aleksandar MK je napisao:
Zvao sam podršku i provjerili su jel' sve OK sa modemom i rekoše da jeste. Onda mi dadoše prijedlog da instaliram XPsp3 ili Win 7.

Da, to je uvijek rješenje. Inače, Internet nije kompatibilan sa WinXP-SP2... :roll:

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 19:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Apr 2009, 18:12
kliber je napisao:
Aleksandar MK je napisao:
Zvao sam podršku i provjerili su jel' sve OK sa modemom i rekoše da jeste. Onda mi dadoše prijedlog da instaliram XPsp3 ili Win 7.

Da, to je uvijek rješenje. Inače, Internet nije kompatibilan sa WinXP-SP2... :roll:

Ja sam imao problem-računar mi sa modemom bio vezan USB kablom i katastrofa bila, pingam adresu modema i izgubim 30% paketa,stavio mrežnu karticu i radi ko zvono...

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 19:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
@ Love is in the air
Buraz cemo toliko branjenje nekog ISP, sve su to ista govna :) mlate pare na nama, sta ih imas braniti.bmk i za mtel i za eltu ja hocu kvalitetan internet a to manje vise dobijam od mtela, od govora korisnika elta interneta sam uocio da su ne zadovoljni, i to danima, mjesecima pa cak i godinama,...kako onda mogu biti sposobni da ne mogu rijesiti neki problem u max mjesec dana?
Normalno da su ne sposobni.Ne sposobni su i ovi u mtelu, samo sto je adsl takva tehnologija da ne trazi mnogo uplitanja u nju..

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 22:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Avg 2008, 08:06
Saleee86 je napisao:
@ Love is in the air
Buraz cemo toliko branjenje nekog ISP, sve su to ista govna :) mlate pare na nama, sta ih imas braniti.bmk i za mtel i za eltu ja hocu kvalitetan internet a to manje vise dobijam od mtela, od govora korisnika elta interneta sam uocio da su ne zadovoljni, i to danima, mjesecima pa cak i godinama,...kako onda mogu biti sposobni da ne mogu rijesiti neki problem u max mjesec dana?
Normalno da su ne sposobni.Ne sposobni su i ovi u mtelu, samo sto je adsl takva tehnologija da ne trazi mnogo uplitanja u nju..

Buraz, ne branim nikoga,niti koga opravdavam, ali to što sam rekao je činjenica. Do eltine izlazne adrese nisam imao ni jednog izgubljenog paketa, pingovi uredni, ali zato svi daljni paketi bili 70 - 80 % izgubljeni (osim prema j...om facebook-u :roll: :roll: , gdje je svaki paket prolazio sa ogromnim pingom). Imam eltin internet i u globalu sam zadovoljan. Problemi se desšavaju, ali oni koji traju "... danima, mjesecima pa čak i godinama... " još nisam imao, niti sam čuo da je neko imao problem neki duži vremenski period.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 11:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

southgate je napisao:
Ja sam imao problem-računar mi sa modemom bio vezan USB kablom i katastrofa bila, pingam adresu modema i izgubim 30% paketa,stavio mrežnu karticu i radi ko zvono...

E, i kod mene je bio isti problem! Juce uzeo mreznu, maloprije stavio i net leti.. A zadnjih dana mi se vuklo, cak i jutros sam se konektovao preko USB i jedva islo, sad preko mrezne i leti.. Tako da ako jos nekome od vas modem ide preko USB kabla znate u cemu je problem..

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 19:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
nisam ga nikad povezivao usb-om, a mislim da nisam ni dobio kabl za povezivanje na taj nacin sto ce reci da Elta smrdi

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 19:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Meni je bio stalno na USB, posto mi je mrezna bila krepala :D kad sam uvodio net pa su me povezali preko USB, i donedavno je radilo odlicno.. I u petak me oni! zovu i kazu da je do toga, i ono stvarno bi do toga, sad radi net savrseno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 560 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]