banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 17:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Feb 2010, 02:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
eto, sad nam je konacno jasna politika Aneksa
orijentisu se na okolna sela (a vjerujte znam ih dosta koji uvode wadsl) i na onaj dio grada koji pokrivaju kablovski
zahtjevnijim korisnicima koji rade puno nekog uploada, downloada, otvaraju bogatije web stranice i uopste, raznovrsno i svakodnevno koriste internet, a nisu i Aneksovoj kablovskoj zoni, ne preostaje nista drugo nego da se prebace na drugog provajdera jer wadsl je trenutno nazadna usluga za njih
ja mislim da se i sami radnici Aneksa mahom cude sto zahtjevniji korisnici (ili kako to montazer elegantno nazva "Remitenda" :cat: ) jos uvijek vise na wadsl-u i jos traze neka poboljsanja :lol:
srecom, ja imam tehnicke mogucnosti za adsl :)

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 03:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Montaza je napisao:
Ogroman potencijal blic.neta lezi u ruralnim mjestima,selima i slicnim zabitima kakvih ima na pretek i svi zele interent.
Tu ne samo da nema telefonskih linija nego pojednici jos uvijek ne znaju da je prestao rat. E vidis tu upada blic.net jer ima ogromnu mrezu AP-ova i rijesava posao.

Ako sam dobro shvatio, BLIC-ova ciljna grupa su debili?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 08:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2010, 13:02
Slatko sam se ismijao citajuci ove vase postove.
Ajmo ovako, moze li od npr 100.000 postavljenih antena bas sve i jedna da radi kako treba i da je korisnik full zadovoljan? Ili od 100.000 postavljenih modema?
Ogroman je to broj, i uvijek je ocekivan problem kod nekih 5-10%, to nije samo u ovom poslu nego u svakom.Nije li Toyota neki dan povukla ko zna koliko auta, Koliko vidim poprilicno ste surovi i nemilosrdni i hocete vi ovo ili ono ali nazalost ne mozete vi da shvatite neke stvari jos uvijek ocigledno. Predjite vi slobodno na nesto bolje ako imate, ali znas da imate....
Nemojte pretjerivati molim vas, bilo ko od vas NAPREDNIH i ZAHTJEVIJNIH korisnika da drzi taj isti Aneks bio bi gori pet puta.

Postoje nepravde u vezi sa cijenama tih paketa ali bice jako brzo rjesene.
I na onaj komentar koliko treba da prodje godina od rata, ne 15 nego 50 jer smo mi stoka svi zajedno.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 08:29 
Pripravnik
Pripravnik

меди je napisao:
@Montaza:
Зар ти стварно мислиш да неког постојећег или потенцијалног интернет корисника интересује:
- то што је процедура око повећања брзина код институција компликована
- то што је Телеком Српске "неодговорна" фирма
- то што локација која је на 20m од чворишта Телекома Српске нема услова за ADSL
- то што је Блиц "пионирска компанија" у пружању интернет услуга
- то што ти мислиш да је рат престао јуче
- то што ти мислиш да знаш да нама не треба бржи и квалитетнији интернет приступ
итд.

Што се мене тиче, постоје двије битне ствари о којима овдје можемо разговарати, а које су везане за Блицове интернет услуге. То су Блицова понуда интернет пакета, и искуство Блицових корисника. Тренутно, Блиц има најлошију интернет понуду. А искуство корисника, чији коментари се могу прочитати овдје или сазнати уживо из прве руке, је више негативно него позитивно. То су чињенице, на основу којих просјечан корисник интернет услуга доноси одлуке о томе чије услуге да користи. Њега не интересују разлози зашто је то тако. У том контексту, сав свој свакодневни пословни доживљај који си нам овдје написао можеш да објесиш мачку о реп. No hard feelings ...

pa dobro pametni ajd reci koliko ima zadovoljnih blicovih korisnika? Kad je tako zasto se svaki dan prijavi 50-60 novih korisnika? A to da mogu da objesim macku o rep se isto tako moze primjniti i na to da to sto ste par vas nezadovoljnih sa netom znas koliko nekoga boli? No hard feelings so.
Ajd napravi anketu kad mozes saznati iz prve ruke ko je nezadovoljan a ko zadovoljan blicovim uslugama.

Mislim....

bice uskoro i povecanje brzine i manje cijene. Sacekajte pa necete ziviti jos 5 dana majku mu...

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 09:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Sto vise internet provajdera to svima bolje. Mtel je u daleko povoljnijem polozaju u odnosu na ostale internet provajdera e zato im treba dopustiti da i oni koriste njihovu infrastrukturu po povoljnim cijenama i isto nude ADSL. Isto tako, nikad nece svi stanovnici imati mogucnosti za zicano povezivanje na internet, tako da ce bezicni internet uvijek imati buducnost.

Telekom Slovenije je kupio jednog internet provajdera u Makedoniji i mislim da ce se na osnovu njega moze vidjeti kako ce se kretati i razvoj Blica. Nude mobilnu telefoniju, fiksnu telefoniju, internet, kablovsku televiziju..

http://one.com.mk/

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 09:39 
Veteran
Veteran

Blic je uvijek pratio taj makedonski On.net i vjerovatno je ovo buducnost njegove ponude. Imaju u ponudi i bezicnu televiziju. Mislim da je to buducnost i Blica tako da ce u buducnosti Blic nuditi i mobilnu i fiksnu telefonu, zicanu i bezicnu telelviziju, mobilni i zicani internet...

http://www.boomtv.mk/shto-e-boomtv/boomtv

Што е BoomTV

Супериорен телевизиски пакет од најпопуларните македонски и странски тв канали, кои безжично се пренесуваат со одличен квалитет на сликата и звукот секаде во Македонија.

Изборот на канали кој го нуди BoomTV e идеален микс на сите атрактивни жанрови за македoнскиот гледач: филмови, спорт, документарни програми, музика, забава, канали за деца и канали за возрасни.

За првпат во Република Македонија, БоомТВ борили многи познати светски ТВ канали да почну да преводе своје програме и македонскиот јазик.

Праћење програма и услуга БоомТВ ти не треба кабловска, телефонска жица, Интернета или нешто слично. Ако имате ТВ пријемник, добити бесплатно БоомТВ дигитални тјунер сада и уживајте у дану.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 11:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Montaza je napisao:
меди je napisao:
@Montaza:
Зар ти стварно мислиш да неког постојећег или потенцијалног интернет корисника интересује:
- то што је процедура око повећања брзина код институција компликована
- то што је Телеком Српске "неодговорна" фирма
- то што локација која је на 20m од чворишта Телекома Српске нема услова за ADSL
- то што је Блиц "пионирска компанија" у пружању интернет услуга
- то што ти мислиш да је рат престао јуче
- то што ти мислиш да знаш да нама не треба бржи и квалитетнији интернет приступ
итд.

Што се мене тиче, постоје двије битне ствари о којима овдје можемо разговарати, а које су везане за Блицове интернет услуге. То су Блицова понуда интернет пакета, и искуство Блицових корисника. Тренутно, Блиц има најлошију интернет понуду. А искуство корисника, чији коментари се могу прочитати овдје или сазнати уживо из прве руке, је више негативно него позитивно. То су чињенице, на основу којих просјечан корисник интернет услуга доноси одлуке о томе чије услуге да користи. Њега не интересују разлози зашто је то тако. У том контексту, сав свој свакодневни пословни доживљај који си нам овдје написао можеш да објесиш мачку о реп. No hard feelings ...

pa dobro pametni ajd reci koliko ima zadovoljnih blicovih korisnika? Kad je tako zasto se svaki dan prijavi 50-60 novih korisnika? A to da mogu da objesim macku o rep se isto tako moze primjniti i na to da to sto ste par vas nezadovoljnih sa netom znas koliko nekoga boli? No hard feelings so.
Ajd napravi anketu kad mozes saznati iz prve ruke ko je nezadovoljan a ko zadovoljan blicovim uslugama.

Mislim....

bice uskoro i povecanje brzine i manje cijene. Sacekajte pa necete ziviti jos 5 dana majku mu...

Montaza, ti ovde predstavljas blic.net. Bar si se tako predstavio. Da meni neka teta u gore u centru blica kaze "pametnjakovicu ili sl.", kako si ti rekao mediju, 'ladno bih je poslao u mp3, i rekao da dodje po opremu? Zasto? Zato sto sam "stoka seljacka" (digni par postova iznad gore, sam si napisao to). Meni je wadsl istekao ugovor, kao i Vaderu, prije godinu i po, mozda i vise, ne znam, ali i dalje sam na blicu, jer ste pratili korak sa drugima, i nije bilo nekih vecih problema. Ali sad, pogotovo iz onog sto je Vader citirao, izgleda da od toga vise nema nista, bar sto se wadsla tice.

I ako se sav blic.net odnosi prema svojim korisnima ovako kao ti, onda nije dobro.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 11:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Montaza je napisao:
Predjite vi slobodno na nesto bolje ako imate, ali znas da imate....

E ovo je problem kod nas uopsteno - sto velika vecina onih koji nude bilo kakvu uslugu to gledaju sa stanovista - ja sam najbolji (i od mene boljeg neces naci). Cekaj stoko da se smilujem i podignem pogled pa ti odgovorim na pitanje, jer nemas izbora. Ako ti se ne svidjam ti slobodno hajde dalje. Tipicni salterski sluzbenik, bas kao u Nacionalnom parku Srbija.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 13:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Montaza je napisao:
Slatko sam se ismijao citajuci ove vase postove.

Nemojte pretjerivati molim vas, bilo ko od vas NAPREDNIH i ZAHTJEVIJNIH korisnika da drzi taj isti Aneks bio bi gori pet puta.

ama cova, drzi se teme... opet si poceo da mastas
nije niko ovdje rekao da bi bio bolji od vas da je upravi Aneksa, je l' tako
samo je konstatovana cinjenica da wadsl usluga nije za nekoga ko cesto i obilno radi download, a pogotovo upload, kome je stabina konekcija imperativ za obavljanje posla, ko se nada da ce njegov provajder stalno poboljsavati svoju uslugu, a kako smo od tebe saznali, za wadsl se to ne planira...itd.
cinjenica je isto tako da to ne utice bitno na poslovanje Aneksa jer su ipak u velikoj vecini oni korisnici kojima net sluzi za mailanje, malo facebook, malo info i to je to
njih je (sve) vise, a placaju isto kao i ovi zahtjevni koji odose
dakle, u dobitku ste, jasno je to...samo...problem je sto bas ovi zahtjevniji vise non stop na netu pa izmedju ostalog pisu po forumima te se na taj nacin stvara lazna slika o Aneksu kojim ljudi masovno nisu zadovoljni
evo, iako ja nakon 2 godine odlazim na adsl, nedavno sam preporucila drugarici iz Kuljana upravo wadsl (naravno, posto je prethodno saznala da nema adsl mogucnost) posto mi je objasnila za sta joj treba net (mail, malo surf, malo info, ne vjerujem ni da ce svaki dan biti online) a za to je wadsl ok

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 13:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Feb 2009, 20:11
Ljudi to nije vredno zivciranja,ja sam to skontao i otisao sa blica i sreci nema kraja vec godinu i pol.Bezite dok mozete pa makar i 56k modem

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 13:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Ja sam trenutno korisnik WADSL-a, nabavio sam ga nedavno... Nabavio sam ga samo iz razloga sto nemam mogucnosti za neki drugi bolji internet (ELTA npr)... Zivim na Starcevici a nemam kablovske, i samim tim Eltin Cablenet otpada... Mtel mi nema bas neke ponude ali eto... Sto znaci bio sam prinudjen za WADSL... Ali kada bi npr prosla kablovska kod mene, velika je vjerovatnoca da bih presao na taj internet...

Montazer, ti si malo kontradiktoran... U onom velikom postu na prosloj strani si napisao da WADSL nece dobijati nove pakete i nece mjenjati cijene uskoro, a prije 2-3 posta si napisao da ce biti snizenje cijena i povecanje brzina....

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 13:32 
Veteran
Veteran

Vidi se da Montaza stvarno radi u montazi, a ne u dijelu Blica koji je zaduzen za odnose sa javnoscu, jer sa ovakvim odnosom prema korisnicima, u svakoj firmi bi mu bilo upitno radno mjesto, kad bi se vise puta ponovilo.

Moje radno mjesto ima dosta dodira sa strankama, i istina da je izuzetno tesko raditi sa ljudima, ali jebiga...mora se biti kulturan, ljubazan...ma koliko korisnik bio dosadan, nerazuman.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 15:51 
Pripravnik
Pripravnik

korisnik je napisao:
Vidi se da Montaza stvarno radi u montazi, a ne u dijelu Blica koji je zaduzen za odnose sa javnoscu, jer sa ovakvim odnosom prema korisnicima, u svakoj firmi bi mu bilo upitno radno mjesto, kad bi se vise puta ponovilo.

Moje radno mjesto ima dosta dodira sa strankama, i istina da je izuzetno tesko raditi sa ljudima, ali jebiga...mora se biti kulturan, ljubazan...ma koliko korisnik bio dosadan, nerazuman.

Imam pravo da branim svoju firmu, druga stvar ovo nije nas oficijelni forum pa da moram biti toliko profesionalan.
Nek izvine ako sam koga uvrijedio.
Ako kome treba pomoc u vezi WADSL ili CABLE moze ovom prilikom da se obrati i rado cemo pomoci.
evo decko pod nick-om Besparica se obratio i odmah sutra cemo mu ici odraditi prikljucenje na WADSL

Cim bude novih cijenovnik objavicemo to u svim sredstvima. Nazalost politika firme jest malo poskupa, Realno treba da bude 10/mb sec. tipa 10 maraka+pdv.
Fazon kod nas Ex Yugoslovena sto hocemo preko noci svi.......

Valjda necu dobiti otkaz ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha.

P.S kod mene evo 3,5 godine radi canopy bez greske, znam reci cete kako kod mene ni ne moze zastekat al tad nisam radio u blicu :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 16:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Citiraj:
Imam pravo da branim svoju firmu, druga stvar ovo nije nas oficijelni forum pa da moram biti toliko profesionalan.
Nek izvine ako sam koga uvrijedio.
Ako kome treba pomoc u vezi WADSL ili CABLE moze ovom prilikom da se obrati i rado cemo pomoci.
evo decko pod nick-om Besparica se obratio i odmah sutra cemo mu ici odraditi prikljucenje na WADSL

Dobro razmisli da li to sto pises ima pozitivnog efekta po tvoju firmu jer koliko vidim samo im odmazes. Nastupio si arogantnim stavom "sta hocete, kakv ste internet imali do juce".

Citiraj:
Cim bude novih cijenovnik objavicemo to u svim sredstvima. Nazalost politika firme jest malo poskupa, Realno treba da bude 10/mb sec. tipa 10 maraka+pdv.
Fazon kod nas Ex Yugoslovena sto hocemo preko noci svi.......

Opet ti sa svojom pricom, niko nece hljeba preko pogace, ali za 10km vise ja kod teol-a imam 2mb umjesto 768 kb/s, znaci da je do vas. Ako ste usli u probleme sa canopy uredjajima trebali ste misliti o tome na vrijeme.

Citiraj:
Valjda necu dobiti otkaz ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha.

P.S kod mene evo 3,5 godine radi canopy bez greske, znam reci cete kako kod mene ni ne moze zastekat al tad nisam radio u blicu :lol: :lol:

Opet profesionalizam na dijelu, evo i kod mene radi kako treba, ali pomogao si mi da na proljece kada mi istice ugovor sa BLICom odem u Teol, toliko o tome kako ti branis svoju firmu. Ima ona narodna, najpametniji si kada sutis.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 17:19 
Pripravnik
Pripravnik

Mislim da pretjerujes. Al nema veze.
Pa ako ti dobro radi sto ces prelaziti, a sta ako u medjuvremenu dok ti jos uvijek ugovor vazi, aneks bude imao bolje cijene od teola?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Montaza je napisao:
Mislim da pretjerujes. Al nema veze.
Pa ako ti dobro radi sto ces prelaziti, a sta ako u medjuvremenu dok ti jos uvijek ugovor vazi, aneks bude imao bolje cijene od teola?

Gle, sam si rekao da blic nema neki velikih planova za wadsl. A sad pricas suprotno.

Ajde odluci se.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 18:25 
Veteran
Veteran

Nisam siguran da li wadsl moze preko 768...znam da ranije ti uredjaji nisu mogli, ali koliko vidim, sad ovi novi canopy uredjaji mogu preko 768 kbps.

http://www.motorola.com/Business/US-EN/ ... nopy_US-EN

Motorola Wireless Broadband PMP 100 series systems are total broadband access solutions designed for extending networks wirelessly to provide broadband services to virtually any customer in virtually any environment. These systems provide wireless Ethernet connections which can be used to transport voice, video and data in channelized or unchannelized formats. Modules are available to support Line of Sight and Non-Line of Sight point-to-multipoint last mile access solutions. With a broad array of Access Points and Subscriber Modules, these systems can be configured to meet the current and future needs of business and residential network users.

PMP 110 – From 1 to 7 Mbps of total aggregate throughput
PMP 120 – 7 Mbps of total aggregate throughput
PMP 130 – 14 Mbps of total aggregate throughput

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 18:34 
Veteran
Veteran

Evo detaljnije.

http://motorola.wirelessbroadbandsuppor ... e015e9202b

Low Cost. Canopy Lite SMs eliminate the high
CPE pricing levels that are today’s major network
expansion barrier. Sold in convenient 25-unit
packs, each individual Canopy Lite SM has a
suggested price of just $200.

Software Upgrades. Canopy Lite SMs operate
at 512 kbps throughput with 768 kilobits
burst and a maximum of 100 kbps full duplex
Committed Information Rate (CIR). As your
customers’ need for increased speed grows
incremental software upgrades (available at 1,
2, 4 or 7 Mbps) via the PrizmEMS™ will enable
Canopy Lite to deliver speeds up to 7 Mbps.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 18:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
korisnik je napisao:
Nisam siguran da li wadsl moze preko 768

Ja imam 1536/384 kbps i radi dosta dobro.
Samo što košta 52 KM.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 18:56 
Veteran
Veteran

Vader je napisao:
korisnik je napisao:
Nisam siguran da li wadsl moze preko 768

Ja imam 1536/384 kbps i radi dosta dobro.
Samo što košta 52 KM.

E onda ce vjerovatno biti povecanje brzina :) Znas gdje ce Blic najvise zaraditi? Na bezicnoj televiziji, jer veliki dio stanovnistva nema pristup kablovskoj televiziji, a nece imati pristupa ni IPTV-u preko ADSL-a.

Ovo Telekom Slovenija nudi u Makedoniji.

http://www.boomtv.mk/shto-e-boomtv/boomtv

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]