korisnik je napisao:
A jel' istina da je u Australiji skup ADSL zato sto sva komunkacija sa svijetom ide preko satelita? Koliko vidim, u Australiji ne postoji flat rate ADSL.
http://www.tpg.com.au/products_services ... esidential Pa sad da li je ADSL u Australiji skup ili nije u poređenju sa ostatkom svijeta je malo komplikovano za mene
Komunikacija Australije ide preko satelita jer je odavde sve jako daleko a optički podvodni kabal postoji do Azije tako da je satelit ipak najjeftiniji.
U svakom slučaju, ja se ne bi žalio da manje plaćam za internet...
Što se tiče, "Flat Rate", svi planovi na TPG linku su FLAT. Moj plan je ADSL2+ Medium i košta me $49.99 mjesecno. ADSL2+ Brzina je oko 16000 kb/s (download) i 1000 kb/s (upload) i zavisi od udaljenosti od telefonske centrale.
Download limit mi je 25GB i ako ne skidam previše DVD filmova, sasvim mi je dovoljno za mjesec dana. Ako pređem taj limit, brzina mi se smanjuje na 64/64 kb/s do isteka tog mjeseca.
Drugim riječima, šta god radim, moj plan me košta $49.99 i to se ovdje zove FLAT RATE.
Isto se odnosi i za druge planove.
Da ne zaboravim, uz sve navedene planove za ADSL2+, uključena je i IPTV (televiziski kanali koji se emituju preko ISP) koja mi dobro dođe jer ima Eurosport i još neke interesantne kanale za koje bi morao da plaćam posebnu pretplatu.
U neke planove je uključen u VoIP ali to je sad izvan ove teme.
Pozdrav svima sa kraja svijeta