banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 02:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Avg 2006, 09:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Avg 2006, 09:40
Mislim da bi trebalo pokrenuti i ovu temu na forumu i da ce biti interesantna velikom broju ljudi.Internet telefonija je vec odavno prisutna kod nas pa me interesuje a zelio bih i da malo prodiskutujem sa nekim o tome.Nadam se da ce se i vama svidjeti i da cemo uskoro imati jednu zivu i ineteresantnu diskusiju o VoIP telefoniji na ovom forumu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2006, 10:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Mislis na otvaranje novog podforuma? Hm, nisam bas cesto vidjao teme sa tom tematikom, tako da ne vjerujem da ima potrebe za novim podforumom. VoIP tematika moze komotno ici u podforum "Internet servisi".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2006, 11:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pa moze i na podforum, svejedno je, ali da bas nema tema sa ovom tematikom??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2006, 11:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2006, 13:40
Tema je vrlo dobra. Ukoliko ima neko ko se razumije pa da otvori temu i malo upozna nas laike.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2006, 12:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pa tema je vec otvorena a ja se malo i razumijem tako da cu rado odgovoriti a jos radje pitati.Ako neko koristi vec neke programe za razgovor sa inostranstvom (skype,net2phone idr) neka kaze svoje utiske pa da vidimo sta je nabolje, kakve su cene poziva i dalje...
Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2006, 12:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2006, 16:58
Prvo treba imat net sto mnogi jos nemaju kod kuce/stan ... koliko sam ja video tek je stigo ADSL u bl

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2006, 14:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pa za pocetak dovoljan je i Dial-Up, ali naravno ADSL,kablovski Wireless su vrh!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2006, 11:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
nego cini mi se da je kod nas voip navodno "javno nelegalan" tipa lik koji je u internet kafe klubu pruzao ovakve usluge, tuzen je od strane telekoma, jer pravi nelegalnu konkurenciju....stupiiid

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2006, 12:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ako mislis na onog lika iz Brckog to je pitanje, nije sasvim sigurno sta je on radio,mozda je u pitanju bila terminacija poziva sto se jos uvijek kosi sa telekom, ali koliko pratim desavanja i diskusije na forumima sirom Juge VoIP nije zakonom zabranjen osim ako Telekom drzi monopol(pr. u Srbiji mu je istekao prosle godine, tamo je situacija jasnija)...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2006, 16:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
bukefal je napisao:
Ako mislis na onog lika iz Brckog to je pitanje, nije sasvim sigurno sta je on radio,mozda je u pitanju bila terminacija poziva sto se jos uvijek kosi sa telekom, ali koliko pratim desavanja i diskusije na forumima sirom Juge VoIP nije zakonom zabranjen osim ako Telekom drzi monopol(pr. u Srbiji mu je istekao prosle godine, tamo je situacija jasnija)...

Pa legalno VOiP jest nelegalan(kakva recenica), al ti neko moze samo ako prodajes usluge, ako ga koristis kod kuce niko ti nista ne moze. MIslim mogli bi jednio Skype tuziti:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2006, 09:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ljudi, nemojte se zavaravati, VoIP je legalan i dozvoljen i tu nema diskusije.Pa pogledajte sajtove, ukucajte VoIP u Bosni pa vidite koliko firmi nudi VoIP usluge.Sto se mene tice ja ga koristim vec odavno i telefonske racune vise i ne gledam.A ako mislite kako na VoIP-u da zaradite e to je posebna prica, to jos ne pije vodu.Skinite neki software sa neta i pricajte do mile volje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2006, 14:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
VoIP je legalan al` treba platiti Telekomu u slucaju ako se on fura preko telefonskih zica jer na to Telekom drzi pravo (pri tome mislim na firme koje bi nudile tu uslugu)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2006, 08:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Zasto bi ti morao da koristis telefonske zice za VoIP?Ti Telekomove resurse ne moras uopste koristiti!A sto se tice firmi situacija je potpuno ista.Firma nudi usluge razgovora sa inostranstvom preko Net-a i ne vidim razlog zasto bi se to kosilo sa njihovim pravima, naravno ukoliko Telekom nije monopolista nad fiksnom i mobilnom telefonijom,sto ce reci i bilo kojoj drugoj...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2006, 08:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
pa znam da je oko toga i izbio problem sa Aneksom koji je htio ponuditi VoIP ali je to trebalo ici preko telefonskih kablova (mislim adsl-om) i nikako nisu mogli da se dogovore sa TS

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Sep 2006, 18:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Sve je to politika, kazem ti ako ima monopola nista se ne zna, ako nema sve je otvoreno....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]