banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Jun 2025, 04:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Dec 2015, 08:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
Uskoro mi u firmi istice ugovor sa Teleklikom kojeg zelim da se rjesim, do kraja godine.
Zanima me alternativa, ali iz iskustva, mogu i sam proguglati ponude, ali svi su bajni i sjajni prva tri mjeseca, interesuju me iskustva iz prve ruke.

14 racunara/korisnika je trenutmo u kancelariji, prosirivace se, pa ganjam nesto za 20 racunara.

Trenutno imamo 5/5Mbit sto je ok brzina, ali nije stabilna, razmisljam da predjemo na 10/5 ili 10/10, zavisi od cijene.
Upload je bitan, naravno.
VoIP najbitniji.

Sto se tice hosting usluga, to i nije toliko bitno, planiram posebnog hosting provajdera, mada ako bi bio pristojan u sklopu neke razumne cijene, onda ok, nekih 10gb prostora, neogranicen promet i 10-20 baza...

Sta znam, predlazite, znam da nemamo puno izbora u Banjaluci, al' sta bi sad.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2015, 13:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
M:tel simetrični paket sa garantovanim protokom... Skupo jeste, ali je stabilno. Jako rijetki i kratkotrajni ispadi, najčešće zbog natprovajdera.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2015, 13:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Bilo koji ISP može isporučiti takvo nešto... bitno je na koji način, tj. sa kakvom opremom isporučuju servis, a to najviše zavisi od same lokacije.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2015, 19:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
Od hostinga po meni su ok, hostgator, bluehost, 1 & 1, godaddy pa biraj, svi ti mogu priziti to sto trazis, a i vise. Zavisi koliko si voljan da platis, ja bi preporucio VPS ili dedicated u odnosu na shared, uzmes neki linux i sve po svom napravis.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2015, 09:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
<Enter_name> je napisao:
Bilo koji ISP može isporučiti takvo nešto... bitno je na koji način, tj. sa kakvom opremom isporučuju servis, a to najviše zavisi od same lokacije.

Da, na papiru, ali prekid konekcije na pola sata/sat u po radnog vremena je nedopustivo, kao i variranje brzine svako malo...

Sehxor je napisao:
Od hostinga po meni su ok, hostgator, bluehost, 1 & 1, godaddy pa biraj, svi ti mogu priziti to sto trazis, a i vise. Zavisi koliko si voljan da platis, ja bi preporucio VPS ili dedicated u odnosu na shared, uzmes neki linux i sve po svom napravis.

Kazem ti, hosting je najmanji problem, a firma placa, tako da mi je stabilnost na prvom mjestu, pa onda cijena.

Od Teleklika na papiru imam sve sto mi treba, mozda malo brzi net, s obzirom da firma raste, ali je ok.
Medjutim, nije stabilna konekcija, tehnicka podrska je ocajna, kao i sama komunikacija sa nadleznim ljudima.

Mtel mi je poslednja opcija jer su skupi, ali na kraju balade, morace se i to dati u razmatranje.

Interesuje me Elta, slao sam im mejlove i cekam odgovore, ali svrha ove teme su licna iskustva, jer su na papiru svi dobri :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2016, 22:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
Eltina optika za pravna lica djeluje super. Moje iskustvo u komunikaciji sa njima je pozitivno.
Probao - nisam, osim za fizicka lica.

?>

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]