banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 02:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Maj 2010, 21:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Dakle ovako, sharujem folder "Filmovi" da bi sestra u drugoj osbi mogla da mu pristupi. Svaki film ima svoj direktorij u kojem je sam film (AVI fajl) i prevod (SRT, SUB fajl). Kada ona na svom kompjuteru otvori taj sharovani folder "Filmovi" i kada otvori direktorij sa nekim filmom ili vidi oba fajla (AVI i prevod) ili vidi samo prevod ili ne vidi ništa. Dakle u jednom folderu vidi sve, u nekom drugom vidi samo prevod a u nekom trećem ne vidi ništa, prikazuje joj se prazan folder. Kako to?

U jednom direktoriju (unutar foldera "Filmovi") ima 5 filmova a samo jedan moze da vidi a u ostala 4 su prazni folderi.

Sad sam čačkao i tek kad sam za taj folder u Sharing opcijama išao i na ono "Advanced Sharing" i uključio "share this folder" onda joj je proradilo sve, mogla je da vidi svih 5 filmova. Ali taj folder je podfolder od "Filmova" koji je već sharovan (ali ne preko "Advanced Sharing" već samo preko osnovnog "Sharing").

Koja je razlika između Sharing i Advanced Sharing?

Probaću kasnije ali izgleda da tek kada je folder sharovan sa Advanced Sharing to sve radi kako treba, bez toga radi polovično. Odradiću to Advanced Sharing na cijelom folderu "Filmovi" pa će valjda sve biti OK za sve filmove u njemu.

I još kad smo kod sharovanja da pitam, kad idem na Share za neki folder (koristim Windows 7) on me pita sa kim ga želim sharovati, i ponudi: Guest, Everyone, Homegroup. Ako se ne varam Homegroup radi samo ako su oba kompjutera na Windowsu 7 (što kod mene nije slučaj, ovaj drugi je Win XP), a šta mu je Guest a šta mu je Everyone? Mogu li kako u tu listu koju mi ponudi kreirati konkretno baš sestru i onda kad sharujem da biram nju a ne Everyone?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]