banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1484 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Dec 2013, 14:57 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Nov 2013, 22:15
Imam nekoliko pitanja u vezi paypala i kartica.

Posto sam cuo da moze da se poveze payoneer kartica na paypal, interesuje me da li neko ima iskustvo sa skrill karticom, tj da li i ona moze da se poveze na paypal?

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2013, 07:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 31 Jan 2013, 18:13
despot777 je napisao:
dadotb je napisao:
despot777 je napisao:
Mogu i one, samo je smor njihovo vađenje... ove pripejd i poklon kartice kupiš na šalteru banke za 5 minuta...

ali znas koji je problem s njima??? uvijek ostane par KM neiskoristenih, jer ne mozes naciljati tacno koliko ti treba...ali prednosti su ogromne, slazem se...medjutim, kod kreditne mozes u minus uci na racunu mjesec dana...

Nemam problem sa tih "par maraka što ostane" pošto koristim NLB-ovu dopunjivu internet karticu koja ima rok 2 godine i kad istekne na šalteru će isplatiti lovu ako je nešto ostalo na računu...

Kod Hypo to nije slucaj nazalost...ali NLB ok, hvala na info

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2014, 16:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jun 2010, 21:54
Slika

Sta mi preporucujete?
Prvi mi uzme malo vise nego sto je bank.kurs.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2014, 00:39 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Apr 2012, 23:53
Pozdrav svima...

Već dugo vremena koristim PayPal, ali od januara su mi dve transakcije postale sumnjive... ajd prva nije i nešto vrijedna pa me marka dve više nisu interesovale, ali posljednja transakcija sa kojom sam plaćao račun od 75.5$ me zabrinula jer su mi sa kreditne kartice skinuli 120.25 KM što je daleko više nego prije. Naime u najgorem slučaju moja banka bi mi konverziju naplatila po nekih 1.45 KM/$ dok su mi ovi sa pay pal-a uradili direktnu konverziju i naplatili mi 1.59KM/$ što je baš previše u ovom slučaju....
Zvao sam banku i službenik na kartičnom poslovanju kaže da nije do njih nego da je prodavac odabrao direktnu konverziju, ali opet mislim da nije ni do prodavca, jer on je poslao račun na tačno 75.5$, tako da je jedini problem pay pal.

Da li neko zna riješenje problema i kako da vratim stari način, da direktno plaćam račune u valutama kojima kupujem bez njihove konverzije, jer imao sam transakcije i u fundama i u dolarima i u evrima i u jenima i sve do kraja 2013. godine su mi skidale normalne, a banka mi je konvertovala otprilike po srednjem kursu na taj dan.

Hvala :)

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2014, 12:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2012, 00:48
Isti slucaj i kod mene....juce sam nesto kupovao i to o cemu pricas primjetio.Naime i meni je naplaceno po kursu 1.59 i vidim da je to paypal pretvarao i to jasno pise u njihovom izvodu(Exchange rate: 1 Convertible Mark = 0.627878 U.S. Dollars...prvi put mi se na paypalu pojavila BAM odnosno KM).Jutros se desilo isto,opet 1.59.Ne znam da li je to od sada tako ili se nesto poremetilo ili je to sto kazes do prodavca,mada u ovo poslednje sumnjam jer sam imao do sada oko 100 kupovina na ebay-u i to mi se nikad nije desilo.Ako su nesto promjenili to je od skoro(mislim na to da paypal obavezno vrsi pretvaranje iz jedne u drugu valutu) jer sam poslednju normalnu,da se tako izrazim,kupovinu imao 4.januara u USD i 8.januara u GBP.
Pokusacu kontaktirati paypal da mi objasne o cemu je rijec.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2014, 16:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Adagio2 je napisao:
Pozdrav svima...

Već dugo vremena koristim PayPal, ali od januara su mi dve transakcije postale sumnjive... ajd prva nije i nešto vrijedna pa me marka dve više nisu interesovale, ali posljednja transakcija sa kojom sam plaćao račun od 75.5$ me zabrinula jer su mi sa kreditne kartice skinuli 120.25 KM što je daleko više nego prije. Naime u najgorem slučaju moja banka bi mi konverziju naplatila po nekih 1.45 KM/$ dok su mi ovi sa pay pal-a uradili direktnu konverziju i naplatili mi 1.59KM/$ što je baš previše u ovom slučaju....
Zvao sam banku i službenik na kartičnom poslovanju kaže da nije do njih nego da je prodavac odabrao direktnu konverziju, ali opet mislim da nije ni do prodavca, jer on je poslao račun na tačno 75.5$, tako da je jedini problem pay pal.

Da li neko zna riješenje problema i kako da vratim stari način, da direktno plaćam račune u valutama kojima kupujem bez njihove konverzije, jer imao sam transakcije i u fundama i u dolarima i u evrima i u jenima i sve do kraja 2013. godine su mi skidale normalne, a banka mi je konvertovala otprilike po srednjem kursu na taj dan.

Hvala :)

Nadji na ovom forumu temu ebay.Svi imaju isti problem pa procitaj.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2014, 17:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Dec 2008, 15:19
Svi ocigledno imamo ovaj problem... Ne znam bi li bilo drugacije ako bi podesili da nam je valuta euro? Mislim da se u banci moze to podesiti, ispravite me ako grijesim. Samim tim ako moze tamo moze i na PP vjerovatno. Samo predpostavljam da bi bilo dzaba to raditi kad bi onda stavili da je dolar 0.8 eura ili tako nesto. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2014, 17:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Potpuno si u pravu.Isti je slucaj i sa eurom i sa bilo kojom drugom valutom.Provjerio sam na paypalovom pretvaracu i za euro uzimaju proviziju.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2014, 00:35 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Apr 2012, 23:53
Pazi, kontaktirao sam pay pal i odgovoriše mi da mogu kada odradim prvi korak kupovine na ebay-u pa dođem do pay pala da platim ima gore confirm and pay i dole isto u sredini piše other payment options i imaju dva kružića za odabrati..., automatski je postavljen da mi pay pal vrši konverziju, a ti ručno odabereš da ti naplate u valuti koja je označena na fakturi (predračunu) i onda ti tvoja banka vrši konverziju po svom kursu, kao tada ti se zavisi od tvoje banke i njenog kursa i provizije...

Iskreno, trebam nešto kupovati ovih dana pa ću probati, baš me interesuje kako i šta će funkcionisati.

Takođe mi rekoše da mogu da mi podese da npr moja osnovna valuta bude dolar pa da plaćam u dolarima sa svoje kartice, kao tada će mi biti isplatnije, osim ako mi opet ne zakinu kad plaćam nešto u funtama, jenima ili drugim valutama...

Jbg, do kraja 2013. je sve normalno funkcionisalo..., sad u ovoj godini jebu...

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2014, 01:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Adagio2 je napisao:
Takođe mi rekoše da mogu da mi podese da npr moja osnovna valuta bude dolar pa da plaćam u dolarima sa svoje kartice, kao tada će mi biti isplatnije, osim ako mi opet ne zakinu kad plaćam nešto u funtama, jenima ili drugim valutama...

То једино ако имаш лАмерички банковни рачун и картицу. Овако неће да може. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2014, 12:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Mozes ti sam unaprijed podesiti na svom paypal-u da ti ide po bankovnom kursu za svaku transakciju...pogledaj na temi ebay ovde ;)

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2014, 13:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Evo ti...samo otidji na svoj paypal i podesi...

Pronašao sam! My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> Set Available Funding Sources -> Conversion Options (za željenu karticu)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit

Meni je bilo aktivno "Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency". Pretpostavljam da se ovo nedavno promijenilo, i da su to oni učinili bez našeg znanja. Ja na transakcijama nemam ili ne znam da pronađem da li sam imao njihovu konverziju. Da li to gledate u Transaction Details za stavku koju kupite?

Uglavnom, sada sam prebacio na opciju "Bill me in the currency listed on the seller's invoice." I sada bi koliko ja shvatam trebalo da banka vrši konverziju. Ovako stoji u opisu ove opcije:

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2014, 12:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Već dugo imam paypal account, ali nikad nisam povezao debitnu karticu s njim.
Odlučio sam da to uradim danas, ali na kraju dobih ovakvu poruku:
Citiraj:
The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.

Karticu sam izvadio u Raiffeisenu i služi mi samo za online plaćanja.
Mogu pretpostaviti da se ovo desilo zato što je kartica potpuno prazna, odnosno vjerovatno je već u minusu (oni naplaćuju 1,99 KM svakog mjeseca, bez obzira na postojeći/nepostojeći promet).
Ako uplatim dovoljno novca za njihovih 1.95 USD, hoće li mi dodavanje kartice uspjeti?

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2014, 13:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Hoće.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2014, 15:15 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
points je napisao:
odnosno vjerovatno je već u minusu (oni naplaćuju 1,99 KM svakog mjeseca, bez obzira na postojeći/nepostojeći promet).
?

Mislim da nisi u pravu. Ja sam skoro išao da zatvorim jedan račun, doduše bez kreditne/debitne kartice, i rekoše mi da nema potrebe jer ako ne bude dve godine prometa na njemu zatvoriće ga sami, a ovako bih platio 10KM.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2014, 16:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U Raiffeisenu? Meni tako rekla žena kad sam otvarao račun, a kolega mi je potvrdio. Imao je tamo neaktivan račun pa su ga zvali da pitaju šta se događa - imao je već 20 KM u minusu :D

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2014, 18:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Može biti da zavisi i od "proizvoda" koji uzmeš.....čuj proizvoda :?

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2014, 22:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Prvi put cujem za to da naplacuju bez obzira na promet, a karticu imam preko 5god... Da nemas slucajno MasterCard?

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2014, 22:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:13
Ne, Reiffeisen naplaćuje 1.99 bez obzira, tako da i sa debitnom karticom možeš otići u minus i to do 23.88KM. E onda će ti ugasiti račun i počeće te smarati i prijetiti tužbom.

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2014, 08:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

icobh je napisao:
Ne, Reiffeisen naplaćuje 1.99 bez obzira, tako da i sa debitnom karticom možeš otići u minus i to do 23.88KM. E onda će ti ugasiti račun i počeće te smarati i prijetiti tužbom.

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk

Eto.

Možda odem danas baš da se uvjerim u to.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1484 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]