Necu ja copy&paste ko neki ovdje... Upravo sam se vratio s' puta i bash sam raspolozen da ispircam par provala za koje sam tamo cuo i koje su mi se desile.
Vodic (koji je bio apsolutna legenda) mi je pricao kako je vodio jednu apsolventsku exkurziju iz bl u monte karlo i kako se poklopila subota pred trku formule 1. Kako je u monte karlu upravo ta subota najinteresantnija kroz citavu godinu tako je tamo bio i ogroman broj ljudi, sto poznatih licnosti sto turista. Kako je vodic vodio 2 autobusa, svi su oni izasli i okupili se oko njega na glavnom trgu ispred kockarnice da bi im on nesto objasnio. I toda pocinje siz...

Naime... Kad su ostali turisti vidjeli oko 100-tinjak ljudi (studenata) okupljenih oko 1 covjeka svi su pomislili kako je to neka poznata licnost i kako se tih 100-njak ljudi (opet studenta) gura oko njega zbog autograma. I tako je pocelo da pristize sve vise ljudi. Na kraju su neki italijani iz zadnjih redova provalili kako je to poznati italijanski rally vozac Antonio (valjda ga od te silne guzve nisu vidjeli dobro). Jedan je uzviknuo: "Antonio!" Tad je svih stotinjak studenata pocelo da skandira vodicu: "antonio, antonio!". Vrhunac je bio kad su se neki italijani uspjeli probiti do njega rukovali se i onako pobozno ga zamolili za autogram.
Isto tako nam je pricao dok je radio u bgskoj agenciji putnik masu provala. Kako su sve te provali bile zapisivane tako je agencija odlucila da dodjeli nagradu od 1000 DM za najbolju provalu. Pobjedio je tip koji je na putu u spaniju upitao vezano za koridu da li je bik uvijek musko
Eh sad... Sta se meni dogodilo. Ja na trgu sv. marka u veneciji ispred duzdeve palace i nesto snimam kamerom, a pored mene neka grupica momcica, onako... exkurzija neka... i jedan medju njima, kao fakin sjedi pored mene i govori: "ajoj, jest glup ovaj sto snima. Ej ti, glupane!" ocigledno misleci da sam neki stranac. Na to sam ja zavrsio sa snimanjem i okrenuo se mrtav ozbiljan i rekao: "alo, momak. Sta nije u redu?" Trebali ste vidjeti tipu facu!

5 boja je promjenio. Samo je promrmljao izvini i izgubio se, na sta su se njegovi drugovi cjepali od smjeha zajedno sa mnom.