<Enter_name> je napisao:
Previše uopšteno pitanje. Hisense televizori su OK, dobar odnos cijene i kvalitete.
HDR - ako televizor nema velik peak brightness, podrška za HDR je samo to - podrška. Naravno, ovo se odnosi na HDR sadržaj, kojeg nema na klasičnoj televiziji.
120 Hz - u Evropi je to 100 Hz, dobra stvar za gledanje sporta; za sve ostalo se mora poigrati sa podešavanjima, inače zna biti čudnih nuspojava.
Кad smo kod Hisense, imam ja ovaj
https://global.hisense.com/tv/uled-4k-tv-u7qfPrva dva dana ga mislio vratiti jer mi je slika bila užasna, vizuelni ekvivalent turbo folk muzike, samo rokni šljašt.
Onda ga uzeo malo podešavati uz pomoć ljudi koji imaju bolje oko i dođem do neke reklo bi se, kvalitetne slike.
Tako da sam bio uslovno rečeno zadovoljan sa njim... dok nisam vidio Sony iste veličine i cjenovnog ranga. Kvalitet izrade kućišta, slika i zvuk, što me pogotovo razočaralo - Hisense svemirski brod za Sony. Od tad sam više nego zadovoljan, bez obzira na te neke dječije bolesti koje su vjerovatno posljedica toga što se malo na silu trpaju među velike igrače. Inače zbog Dolby Atmosa sam se na prvu scenu kiše koju sam gledao, okrenuo ka prozoru, dakle dobro su napravili, nije prevara
Od filmova koje sam gledao na njemu, najljepši mi je bio Blade Runner (original).
Valjda ima to dovoljno osvjetljene za pravi HDR (šta god da je to) ali novije filmove praktično ne gledam pa ne znam kako to izgleda u praksi.
Što mi je glavno, ima YouTube aplikaciju. Inače je sasvim dobar za slušanje muzike, radi posao.
Da, recimo video snimci kao prezentacije automobila, snimane u nekom visokom HD-u, su bukvalno perfektni, kao da sjediš u kolima.
Da se ogradim - ne kažem da Sony ne valja. Da sam neki budžovan koji ne pita za cijenu, uvijek bi bio Sony. Ali najskuplji. Velika imena na jeftinim serijama televizora bukvalno naplaćuju porez na brend, da ne kažem jednu težu riječ na "b". Izbjegavati. Ako je jeftino bolje Vox neki uzeti, imao sam ga par godina, otjerao na selo svojima i još radi, prebacio garanciju daleko, a ne gasi se praktično... slika iznenađujuće OK. Ako se i pokaješ, nisi dao velike pare barem.