i privatni imaju isto pravo na stipendiju ko i drzavni! gleda se samo prosjek!
dakle za studiranje treba il imat para, il prosjek preko 9,5!
на коју стипендију мислиш? општинску или министарску?
по мени давање стипендија за приватне факултете је чиста глупост(иако и ја идем на приватни факс).
ал ајд прошле године за министарску су макар били одвојени приватни и државни факултети. државни су добијали 600, а приватни 60 стипендија. док када је у питању општинска чини ми се да нема овог категорисања него су сви заједно, што је мало безвезе. нека ме неко исправи ако нисам у праву.
што се тиче приватних факултета веома је лако добити шестицу, чак и прелако. за већу оцјену се треба потрудити. ниједан професор неће дати 9 или 10 уколико нисте научили.
предности приватних факултета су што су много боље организовани него државни, сви вам излазе у сусрет и професори се не иживљавају, него шта више остављају своје контакт бројеве и мејлове да им се обратимо за шта год треба. затим нема сувишног градива и учења неких ствари које нам никад неће требати.
гарантујем и да се на приватним факултетима може стећи задовољавајуће знање, само је проблем што ту већина неће да учи, кад могу да прођу испит са веома мало учења.
најгоре је што код нас на свим факултетима има мало праксе, па људи када се запосле тек се онда уче свом послу, а већину ствари што су бубали на факултетима слабо кад имају прилику да примјене...
и на крају што је најжалосније, више није ни битно да ли је неко са приватног или државног факса. ако хоћете неки добар посао морате гањати везу или искеширати добре паре.