banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 22:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 75  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Sep 2011, 08:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
BSE je napisao:
ako vec nesto objasnjavas, bar se potrudi da imas tacne podatke

Samo mi reci gdje sam šta pogriješio ili me nisi dobro shvatio. Sve što sam napisao o školarini je o jednom privatnom faxu, koji neću da imenujem :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2011, 11:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
i privatni imaju isto pravo na stipendiju ko i drzavni! gleda se samo prosjek!
dakle za studiranje treba il imat para, il prosjek preko 9,5!

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2011, 12:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Jbg nismo svi nadprosječni ima nas većinom koji pripadamo zlatnoj sredini što znači ako nemaš love pjevaj borbene.... :-?

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2011, 12:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
egzaktly my point! 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2011, 15:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Barsa je napisao:
BSE je napisao:
ako vec nesto objasnjavas, bar se potrudi da imas tacne podatke

Samo mi reci gdje sam šta pogriješio ili me nisi dobro shvatio. Sve što sam napisao o školarini je o jednom privatnom faxu, koji neću da imenujem :wink:

onda naglasi da je to na jednom odredjenom priv. faxu, a ne generalisi :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2011, 15:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
onda naglasi da je to na jednom odredjenom priv. faxu, a ne generalisi :)

Evo prije 2-3 strane:
Barsa je napisao:
Na jednom privatnom u BL (neću da imenujem)

Napisao sam na početku diskutovanja, ali nisi čitao od početka :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2011, 16:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Barsa je napisao:
Yebo te koliko ja imam živaca da ti objašnjavam. Upis na prvu godinu privatnog faxa ti je u 4 mjesečne rate (sep.,okt.,nov., i dec.) po 750KM. E to ti je ta rata, kao nečija plata. I da ti samo napomenem + mjesečni troškovi

nadovezao sam se na ovo, ovdje se nigdje ne spominje da je u pitanju neki odredjeni fax :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2011, 15:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... 08871.html

Đukanovićev univerzitet na listi čudnih i neobičnih

Beta - 04.10.2011 13:03

PODGORICA - Privatni univerzitet u selu Donja Gorica kod Podgorice, među čijim suvlasnicima je i predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, nalazi se na listi "čudnih i neobičnih univerziteta na Balkanu", objavio je danas podgorički list "Vijesti".

Takav spisak sastavio je profesor Florian Bajber sa Univerziteta u Gracu u Austriji, a na listu su uvršćeni i bosansko-hercegovačka ustanova "Slobomir", kosovska "Iliria" i "Megatrend" iz Srbije.

Univerzitet u Donjoj Gorici, koji njeni osnivači i polaznici zovu "UDG", sa engleskom verzijom izgovora skraćenice, osnovali su 2008. godine Đukanović i bivši profesori Univerziterta Crne Gore Veselin Vukotić sa Ekonomskog fakulteta i Dragan Vukčević sa Pravnog fakulteta.

Suvlasnik univerziteta, na kome su praktično dvije katedre, za ekonomske i pravne nauke, je i podgorički biznismen Tomislav Čelebić, vlasnik istoimene građevinske kompanije.

U široj javnosti postoji uverenje da su studenti sa Univerziteta u Donjoj Gorici povlašćeni prilikom zapošljavanja.

"Vijesti" su prenijele ocjenu profesora Bajbera da "Balkan proizvodi više univerziteta nego što je iko mogao (ili treba) da ima".

Takođe je navedeno da u Albaniji ima više od 10 državnih i 30 privatnih univerzitet

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2011, 20:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
:lol: :lol: :lol:

Albanija ima 10 državnih i 30 privatnih univerziteta. :lol: Dokle su stigli sa primjenom bolonjskog procesa? :lol:

Hajde neka ima neko gori i od nas. :D

----------------------------------------------------

Uvaženi profesor Bajber nije bio toliko sistematičan, jer bi se još tu dalo izmusti čudnih fakulteta po BiH i Srbiji. :lol:

Dobar ovaj novi termin, čudni fakulteti. :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 15:26 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Maj 2009, 15:48
i privatni imaju isto pravo na stipendiju ko i drzavni!

Ovo je pizdarija vrhunska, pozelenio sam kad sam čuo za ovu odluku.

Elem, naiđem sasvim slučajno na jedan dokument sa Apeirona, rezultati sa ispita Engleski jezik I i II iz maja prošle godine. Mislim, Apeiron je da ne kažem šta, al' opet da je ovakva situacija, nisam očekivao. Na osnovu tog dokumenta sačinih jedan članak - LINK.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42

на коју стипендију мислиш? општинску или министарску?

по мени давање стипендија за приватне факултете је чиста глупост(иако и ја идем на приватни факс).
ал ајд прошле године за министарску су макар били одвојени приватни и државни факултети. државни су добијали 600, а приватни 60 стипендија. док када је у питању општинска чини ми се да нема овог категорисања него су сви заједно, што је мало безвезе. нека ме неко исправи ако нисам у праву.

што се тиче приватних факултета веома је лако добити шестицу, чак и прелако. за већу оцјену се треба потрудити. ниједан професор неће дати 9 или 10 уколико нисте научили.
предности приватних факултета су што су много боље организовани него државни, сви вам излазе у сусрет и професори се не иживљавају, него шта више остављају своје контакт бројеве и мејлове да им се обратимо за шта год треба. затим нема сувишног градива и учења неких ствари које нам никад неће требати.
гарантујем и да се на приватним факултетима може стећи задовољавајуће знање, само је проблем што ту већина неће да учи, кад могу да прођу испит са веома мало учења.
најгоре је што код нас на свим факултетима има мало праксе, па људи када се запосле тек се онда уче свом послу, а већину ствари што су бубали на факултетима слабо кад имају прилику да примјене...

и на крају што је најжалосније, више није ни битно да ли је неко са приватног или државног факса. ако хоћете неки добар посао морате гањати везу или искеширати добре паре. :(

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 12:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
ma brate samo usmjereno obrazovanje kao u americi...šta hoćeš da radiš to pičiš i zdravo zivio...jbt...integrali koji će mi racku...oli statistika i one budaleštine što sam preživljavao, a nikad mi u životu neće trebati...

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Da, takođe pretpostavljam ako planiraš da budeš inženjer ili nešto slično, ne treba ti ni srpski jezik i književnost, šta ima da te gone da čitaš one glupe knjige i ostalo. Ili recimo geografija, kakva korist od toga što znaš koji je glavni grad Holandije ili gdje su granice Evrope, koji će ti to? Ma kakva korist od BILO ČEGA?

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
ја мислим да треба свега знати, али у умјереним количинама. дакле, детаљно предмете из струке и оно што је потребно за то звање, а остали предмети само основно, без претјераног улажења у детаље.

ал' гдје ће то код нас да се деси, када имамо застарјеле наставне планове и програме, а сваки професор мисли да је његов предмет најважнији...

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2011, 14:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:
Da, takođe pretpostavljam ako planiraš da budeš inženjer ili nešto slično, ne treba ti ni srpski jezik i književnost, šta ima da te gone da čitaš one glupe knjige i ostalo. Ili recimo geografija, kakva korist od toga što znaš koji je glavni grad Holandije ili gdje su granice Evrope, koji će ti to? Ma kakva korist od BILO ČEGA?

Pa šta si radio u osnovnoj i srednjoj školi? Ja sam u ratu išao u osnovnu pa se sjećam večine stvari iz književnosti, istorije, geografije, hemije....jest ono nije mi nikad trebalo al znam još ponešto :wink: Ako za 12-13 godina škole ne naučiš osnovne stvari nećeš nikad....

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2011, 19:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Шајин je napisao:

на коју стипендију мислиш? општинску или министарску?

по мени давање стипендија за приватне факултете је чиста глупост(иако и ја идем на приватни факс).
ал ајд прошле године за министарску су макар били одвојени приватни и државни факултети. државни су добијали 600, а приватни 60 стипендија. док када је у питању општинска чини ми се да нема овог категорисања него су сви заједно, што је мало безвезе. нека ме неко исправи ако нисам у праву.

Opština Laktaši ne daje stipendije za studente privatnih fakulteta. Vjerovatno ima još opština

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2012, 17:42 
Veteran
Veteran

http://www.livno-online.com/zupanija/87 ... -s-fabusom

Cikojevićeva je naglasila da su diplome stečene na privatnim fakultetima u BiH "rak-rana ovog društva koju svi vide, ali i svi peru ruke tvrdeći kako rješavanje tog problema nije u njihovoj nadležnosti".

Ona je istakla da ima iste probleme i u Hercegbosanskoj županiji, gdje postoji značajan broj diploma stečenih na privatnim fakultetima, ali da je i pored najbolje volje da se uhvati u koštac s tim problemom ostala usamljena i da sama ne može biti "slobodni strijelac".

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2012, 17:44 
Veteran
Veteran

http://www.livno-online.com/bih/5525-k- ... cificirano

Čak 9.000 diploma privatnih fakulteta u BiH falcificirano

Facebook i vjenčanje

Prema podacima Transparency Internationala BiH, čak 9.000 diploma privatnih visokoškolskih ustanova u BiH je falsificirano, što je odraz katastrofalnog stanja u obrazovanju i visokog stupnja korupcije, izjavio je glasnogovornik Transparency Internationala BiH Srđan Blagovčanin

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2012, 19:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Znam ja bar trojicu sa prava i turizmologije koji su vidjeli amfiteatra na državnom faksu ko Albanac turizma, pa su diplomirali i zaposleni....ta priča je samo dimna zavjesa da sakriju sranje u svom dvorištu.

Vrh

PostPoslato: 29 Feb 2012, 22:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ovo sa privatnim fakultetima je super stvar, pomoći će da stvari postanu kakve trebaju biti, nači poslodavci će doći pameti i bolit će ih kurac za diplome i šta je aplikant završio, više se neće pitati; šta si završio?, već će biti; kako bi ovo uradio?, znaš li uraditi?, kako bi povećao prodaju 3% za 10 mjeseci?... itd itd. Uostalom kao što je to svugdje gdje vladaju zakoni tržišta, konkurencije i kapitala.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1485 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 75  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]