Del Pieru cijenjena desetka, koju će nositi naredne dvije sezone
Allessandro je napisao 'oproštajno' pismo za sve one koji su ga tijekom karijere podržavali, voljeli i poštovali.

"Moja budućnost je odlučena. Sretan sam što vam javljam da sam novi igrač nogometnog kluba Sydney, ovoga jutra sam potpisao ugovor.
To nije bila laka odluka, htio sam pažljivo razmotriti sve mogućnosti, ali na kraju sam izabrao Sydney, Australiju, i danas mogu reći samo da jedva čekam početak...
Zašto Sydney? Prvo, zato što sam to stvarno želio. Fasciniran sam sportskim gledištem kluba. U Australiji sam, ne samo da bih dao 100 posto svojih mogućnosti za ovaj klub, nego i zbog novog iskustva koje će sigurno biti uzbudljivo.
Ja sam nogometaš, i stoga želim naglasiti da znam biti dio pokreta koji želi rasti i uspjeti. Idem po nove pobjede, želim da postanemo konkurentni, želim biti protagonist u novom timu.
Bio sam dovoljno sretan da osvojim sve u svojoj karijeri i da je zatvorim sa titulom u dresu Juventusa. Bio sam u potrazi za nečim novim, drugačijim, nečim što nema dodirnih tački sa mojoj prošlošću: nečim doista novim. To sam pronašao u Sydneyu. Ja ne poričem, naravno, moje tijelo je odigralo svoju ulogu u ovoj odluci. Živjet ću u izvanrednoj zemlji, koja nudi sjajne mogućnosti za profesionalni i privatni život, u jednom od najljepših gradova na svijetu, u zemlji u kojoj je sport puno napredovao. Ponosan sam što sam dio ovog svijeta i želio bih zahvaliti svima onima iz Australije koji su razlog zašto se tako osjećam.
Zahvaljujem se i onima na drugoj strani svijeta, svima onima koji su me posljednjih mjeseci okruživali sa ljubavlju, počevši od navijača Juventusa, svima njima, ne samo onima koji su izgovarali moje ime na stadionu toliko godina. Bilo mi je odlično. Hvala mojim prijateljima koji su proveli nezaboravne trenutke sa mnom. Uvijek ću biti navijač Juventusa, uvijek ću biti na strani mojih prijatelja. Za njih, moj telefon je uvijek uključen, čak i onda kada je ovdje u Sydneyu noć...
Hvala i ostalim timovima za koje sam igrao, počevši sa timom talijanske reprezentacije, koji mi je ponudio velike mogućnosti. Ja sam napravio svoj izbor, izbor koji se tiče mojih principa, koji ne mogu biti dovedeni u pitanje. Ali ja sam stvarno zahvalan svima onima širom svijeta koji su mislili na mene.
Sada okrećem novu stranicu. Od danas, moja budućnost je Sydney, i jedva čekam početak...
Alessandro."