ginekolog je napisao:
ma jevreje, rome i srbe svi mrze jer vole pravdu i istinu. a marks i ngles su nas mrzili jer su znali da samo mi mozemo skontati njihovu prevaru. jer komunisticka ideja ravnopravnosti i jednakosti je samo iluzija i prevara za siroke narodne mase. sto sami kazu za religiju to su i oni prosipali. tj. opijum za narod a sve u cilju postizanja svojih interesa. ostvarenje svijeta bez nacionalne drzave i kulture. Posto im nije to uspjelo preko komunizma, to pokusavaju sada preko oblika kapitalizma nazvan globalizem. jednostavno receno isto sranje drugo pakovanje.
1.Karl Marx je bio Jevrej.
2.Umro je 1883.godine, dakle, prije nego se desila prva prava socijalistička revolucija (oktobarska, 1917.).
3.Marx i Engels su bili filozofi i radili su bez nekog vlastitog interesa (Engels, konkretno, je bio sin jednog od većih njemačkih industrijalaca, pa se može reći da je radio protiv vlastitog interesa).
4.Nemaju veze sa globalizmom; niti je to isto sranje, drugo pakovanje.
urbana_extravaganca je napisao:
Идеологија Маркса и Енгелса је однела милионе људских живота широм света.Мислим да то довољно говори о њима.
Postoji li zaista neka ideologija koja nije odnijela milione žrtava?
Nabrajaću ih hronološki:
1.religija (sve, bez razlike i obzira)
2.robovlasništvo
3.feudalizam
4.liberalni kapitalizam
5.socijalizam
6.fašizam/nacizam/militarizam
7.moderni turbokapitalizam/globalizam
Pošto ni Marx ni Engels nisu doživjeli socijalizam, mislim da im se ne može prebacivati. Teoretski, na papiru, to se i dalje čini kao najbolji i najpravedniji sistem, međutim, niko nije uspio/želio da ga ostvari baš na način kako su ga tvorci zamislili. Na kraju se, kao što svi znamo, sve to izrodilo iz diktature proleterijata u diktaturu nad proletarijatom u ime proleterijata. Mislim da pisac nije baš to htio da kaže, i da bi se prevrtali u grobu da su mogli da vide šta su u njihovo ime radili Lenjin, Staljin, Mao , Pol Pot i ostala bratija. Lista bi mogla da bude mnogo duža, ali to svi znaju, pa nije ideja da ponavljam.