ako pazis na ishranu, onda je mozda neka bakterija u pitanju, uzjebani hormoni ili nepravilna njega. ali mozemo mi ovde nagadjati jos 10god, sto ti nece bas mnogo pomoci. znaci pravac dermatolog (eto imas tog na parikovcu, gde placas samo participaciju), neka ti uzme bris (da iskljucis postojanje bakterija) i posalje da odradis hormonsku sliku.
mrkvica je napisao:
Inače, perem lice Puzzle sapunom a kremu nikad nisam skontala koja mi paše. Kada se umijem lice mi je suho...
mrkvica je napisao:
Ozbiljno držim do higijene lica.
iskreno, mislim da si totalno isusila svoju kozhu nepravilnom njegom. molim te izbaci sapun iz upotrebe!!! to je toliko agresivno sredstvo i nenormalno isusuje (sindet dolazi u obzir). lojne zlezde kozhe onda pojacano rade da bi nadoknadile tu masnu komponentu (koja je potrebna kao i vlaga). koza se onda brzo zamasti, sto stvara osecaj necistoce, pa je obicno ponovo peremo. to je opet isushi, lojnice opet pojacano rade ... znaci zacarani krug.
i kreme, u zavisnosti od svog sastava, mogu dubinski da isushe kozhu. mnoge od njih vlaze kozhu samo povrsinski, tako da imamo osecaj nahranjenosti i mekoce, ali kozha ostaje u dubini suva.
odgovarajucu kremu za lice koju ces koristiti uvek, NIKADA neces pronaci. kozha se vremenom menja, samim tim i njene potrebe. leti zahteva drugaciju njegu nego zimi, znaci krema koja ti odgovara leti, nece zimi i obrnuto. ja sam samo jednu kremu kupila 3puta, ostale nisam ni jednu do kraja potrosila.
vichy neki hvale, drugi pljuju na sva usta. moze ti pomoci, ali ti isto tako moze i stvoriti jos vece sranje na licu. meni je par njihovih proizvoda bilo ok, nista posebno, ali ok, a dosta prilicno agresivno za lice.