banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Nov 2024, 01:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 96 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Jan 2012, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Do mene je, u svim onim postovima zakacila sam i tvoj. Izvini.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2012, 11:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ma ok, nisam uopste vidio sta se desavalo, pa kontam sta bi. Nema veze.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2012, 12:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Ajkula, mliječne proizvode ne konzumiram uopšte. Slatkiše, čokoladu pogotovo, može da bude kraj mene mjesecima, ne bih je pojela. Salamu pojedem jednom mjesečno ili nijednom.
Inače, obožavam voće i povrće, vode pijem 3l dnevno sigurno, tako da ne mislim da je problem u ishrani. Hvala na odgovoru.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2012, 12:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Mrkvice, nije svaka krema za svačiju kožu, ti si uzimala pogrešne kreme. Ja sam u pubertetu imao problema i probao sa nekim kremama ali nije pomoglo, dok nisam naletio na pravu kremu, poslije par sedmica korištenja nisam mogao vjerovati da sam godinama imao akne. Najveća greška mi je bila što nisam odmah otišao dermatologu. Ti ne čini istu grešku.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2012, 12:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Neki razlog jeste. Ako je ishrana ok onda je moguce da imas neki hormonski disbalans. Sta god da jeste zelim ti da se sto prije rijesis tog problema. ( Sjecam se toga perioda i skoro pa znam kako se osjecas).

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2012, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
naučno je dokazano da čokolada nema skoro nikakvog uticaja na pojavu akni.
Ili ih imaš, ili nemaš. Ili te prođu poslije puberteta ili u nekim slučajevima ne prođu...
Određena kozmetika može da drži situaciju donekle pod kontrolom (meni recimo odgovara krema Vichy Normadrem).
U najtežim slučajevima se poseže za Roakutanom, koji je do sada jedini dokazao uspješnost u liječenju akni sa preko 80%. Meni su ga 3 dermatologa preporučavali u pubertetu, ali sam odustao kada sam malo bolje istražio potencijalne negativne efekte.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2012, 12:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov, potpuno se lažem, sve si u pravu. Mislim da je ipak bolje da potražim stručnu pomoć. A ne da nagađam.

Hvala ajkula! Riiješiće se već nekako...

Da, Vichy kozmetiku dosta ljudi hvali. Nisam je probala.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2012, 13:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
ako pazis na ishranu, onda je mozda neka bakterija u pitanju, uzjebani hormoni ili nepravilna njega. ali mozemo mi ovde nagadjati jos 10god, sto ti nece bas mnogo pomoci. znaci pravac dermatolog (eto imas tog na parikovcu, gde placas samo participaciju), neka ti uzme bris (da iskljucis postojanje bakterija) i posalje da odradis hormonsku sliku.

mrkvica je napisao:
Inače, perem lice Puzzle sapunom a kremu nikad nisam skontala koja mi paše. Kada se umijem lice mi je suho...

mrkvica je napisao:
Ozbiljno držim do higijene lica.

iskreno, mislim da si totalno isusila svoju kozhu nepravilnom njegom. molim te izbaci sapun iz upotrebe!!! to je toliko agresivno sredstvo i nenormalno isusuje (sindet dolazi u obzir). lojne zlezde kozhe onda pojacano rade da bi nadoknadile tu masnu komponentu (koja je potrebna kao i vlaga). koza se onda brzo zamasti, sto stvara osecaj necistoce, pa je obicno ponovo peremo. to je opet isushi, lojnice opet pojacano rade ... znaci zacarani krug.
i kreme, u zavisnosti od svog sastava, mogu dubinski da isushe kozhu. mnoge od njih vlaze kozhu samo povrsinski, tako da imamo osecaj nahranjenosti i mekoce, ali kozha ostaje u dubini suva.
odgovarajucu kremu za lice koju ces koristiti uvek, NIKADA neces pronaci. kozha se vremenom menja, samim tim i njene potrebe. leti zahteva drugaciju njegu nego zimi, znaci krema koja ti odgovara leti, nece zimi i obrnuto. ja sam samo jednu kremu kupila 3puta, ostale nisam ni jednu do kraja potrosila.

vichy neki hvale, drugi pljuju na sva usta. moze ti pomoci, ali ti isto tako moze i stvoriti jos vece sranje na licu. meni je par njihovih proizvoda bilo ok, nista posebno, ali ok, a dosta prilicno agresivno za lice.

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2012, 13:38 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
mrkvica je napisao:
Napisao spavac u 5:26 :lol:

Da, ima i toga. Jer učim po noći. Danju ne mogu.

spavac se ne brine za lice..vec kako da ima dubok dzep i bmw.. :D

jesi probala kamilicom da malo lice naparis..

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2012, 13:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Izbacila sam sapun ima već duže vrijeme... Lako je moguće da su hormoni, ali ću zato otići na Paprikovac pa uraditi nalaze.

Jao spavac... :lol:

Nisam. Bože... sad ne znam koga više da slušam. Idem sledeće sedmice dermatologu!

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2012, 14:19 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
sve sto smo ti rekli poslusas...znaci napises knjigu od 60 str..vec imas dobrog materijala + tvoje iskustvo nakon razgovora sa dermatologom...i tako zaradis neki dzeparac..

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2012, 14:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hoćeš kupiti moju knjigu? :lol:
Ozbiljno, hvala vam svima na savjetima. Najvjerovatnije ću uzeti uputnicu i pravac kod doktora.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 23:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
ovo sto je stigma napisala za aven preparate sve stoji.

ja godinama imam problema sa licem.smatrama da se izuzetno zdravo hranim, ali i pusim.prije dva mjeseca sam definitivno odlucila da nadjem uzrok.
oh svih nalaza krvne slike, hormona, dermatologa, ginekologa, endokrinologa....

bolje mi je od antibiotika. stavise, fenomenalno je. ali sad je pitanje koliko ce to trajati.mjeces, dva... cini mi se da se ponovo vraca na staro.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2012, 23:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jan 2012, 13:02
Ma definitivno dermatolog,govorim iz licnog iskustva.Ko ima stalno problem sa aknama onda tretman,ko nema goristi ono sto mu dermatolog preporuci i to je to.U sustini da ne duzim one ce same nestati kad taj negativni hormon izlapi,kad ce to biti ne moze se odrediti kod nekog prije kod nekog kasnije,ko to ne moze cekati neka uradi ovo sto sam napisao nema trece opcije.P.S.Mislim da hrana skoro da nema veze sa tim aknama-bubuljicama.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 01:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
eh da se i ja nakacim,do cca 25 g nisam imala problema sa kozom,pa mi je koza odjednom pobudalila,probala milion dermatologa ,kremica,od najjeftinijih do najskupljih i nije dalo nekog rezultata,kod mene je uglavom stres problem i ljekovi s tim da imam atopicni dermatitis,jako osjetljivu kozu...
ishrana,san,sto manje stresa je nesto sto pomaze itekako,ja sam mjesecno davala cca 100 e za kremice ,sapune i puder,sad se umivam vec mjesecima obicnom dove kupkom,mazem lice balea mlijekom za tijelo sa 5% uree sa kojom se mazem od pete do glave i 1x sedmicno piling sa tom istom kupkom i sodom bikarbonom i koza mi je kakva nije bila godinama :D

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 02:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Ja sam koristio Puzzle losion za ciscenje i pomogao mi je dosta, sada nemam toliko bubuljica ali su mi zato ostale one rupice po licu mada nije toliko strasno.
Btw kod sebe sam primjecivao da mi od vremena zavisi, npr. kada je uzasno vruce i kada se mnogo znojim izlazile su mi bubuljice a dok je bilo oblacno i kisovito vrijeme lice mi je bilo sasvim smireno tako da mozda i to ima neke veze ali iskreno pojma nemam :D

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2012, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Sad sam se sjetila spomenuti, ne znam da li je već neko rekao... Pokušaj sa propolisom. Propolis kapi kupiš u apoteci, i direkt na bubuljicu pred spavanje.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2012, 21:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Jan 2012, 15:54
mrkvica je napisao:
Imam problem sa kožom lica još od puberteta. Sve sam kontala proći će, međutim... ništa. Dakle, koža lica mi je toliko sklona bubuljicama da me više počinje izluđivati. Bubuljice su tipa prvo se naprave one potkožne, zatim ja to gnjavim jer mi smetaju, kad sazriju, iscjedim ih i onda danima čekam da krastice nestanu. Inače, perem lice Puzzle sapunom a kremu nikad nisam skontala koja mi paše. Kada se umijem lice mi je suho. Probala sam sve i svašta ali ne ide... :( Možda bi bilo najbolje da odem do dermatologa. Ali prvo htjedoh vidjeti da li neko ima nekakav savjet...
Hvala!

Mrkvice, svi problemi vezani za kozu, kao i za kosu su problemi sa jetrom. Dakle potrebno je pomoći jetri da radi svoj posao i da odvaja loše od dobrog. Napisao bih ti na private kako da riješiš svoj problem jer mi se čini da nije dozvoljeno nikog reklamirati, ali ne mogu da pišem privatne poruke još jer sam odnedavno član foruma. Zato ako hoćeš, javi mi se na mail: zucho79@gmail.com

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2012, 21:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E ako je jetra, nema mi pomoći. :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2012, 21:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Jan 2012, 15:54
mrkvica je napisao:
E ako je jetra, nema mi pomoći. :lol:

Dobro, nisam naglasio da problem sa jetrom ne znači odmah da si zdravstveno ugrožena. Naravno da nisi, to je mali poremećaj u radu koji se manifestuje preko kože ili kose, ali i dalje si sasvim zdrava :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 96 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]