_зока je napisao:
Lakše bi bilo da si me pitao šta sam zadržao....Sve što sadrži gluten. Znači sve tjestenine, sva peciva, pite, paste. Sve što sadrži pšenično, ječmeno i raževo brašno...Skoro sve industrijske proizvode koje sam mogao. To u početku. Zadnjih mjesec dana oprobavam LCHF način ishrane, maksimalno sam smanjio ugljikohidrate,a i to što unosim gledam da je iz sezonskog povrća i nešto iz voća. Smanjio sam krompir i rižu, ne koristim Vegetu ili kakav drugi začin tog tipa ako ikako mogu, jedem meso (ne paštete, hrenovke, salame, kobasice i sl, samo domaće), mlijeko, sve mliječne proizvode, jaja, slaninu, čvarke, svinjsku mast, sezonsko povrće i voće. Kad mi se jede slatko jedem. Kad mi se jede masno jedem. Uopšte mi ne nedostaje ništa (osim pite al' i to ću riješiti kad skontam kako od bezglutenskog brašna da razvijem kore, tj moja mama) i što je najvažnije osjećam se sjajno.
I da, jutros sam se vagao. Imam 93,5 kg. 24.12. prošle godine kada sam počeo za ovim imao sam 110. Neki dan sam obukao hlače koje čuvam "kao mjeru".
Čini mi se da sam u Konzumu (bivšem Mercator hipermarketu) našao bezglutensku tjesteninu. Moraću ponovo pogledati. Jesi li UH naglo smanjio ili si postepeno izbacivao iz ishrane?