banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jul 2025, 09:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 73 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Nov 2011, 17:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Skoro godinu dana sam imao LG ld650 koji je nesretnim slucjem...zavrsio slomljenog displeja. TV-om sam prezadovodljan i to je drugi lg po redu. Sta mi sada preporucujete kao zamjenu a da se uklopi u navedeni buzet. Opet bih volio LG mada nije obavezujuce. Da li da idem na obicni lcd ili led. 3d i da se uklapa u sumu ne bih.
Hajte drugari pomoc .

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 17:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Plazma te ne zanima?

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 18:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Колико сам ја сконтао,LED или LCD,ствар је више маркетнишке природе него стварне разлике у квалитету слике....

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zoka imam pozitivna iskustva sa lcd tlevizorima i na tome bih ostao. pogotovo sto mi je soba jako osvijetljena pa mislim da plazma i zbog toga otpada.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 18:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Pa nije bas samo marketing, ima razlika, radi se o nacinu osvjetljenja, o nacinu "kreiranja" crne boje ili pixela, o uglovima pod kojim se slika ne degradira, itd..

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 18:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ja sebi trazim led od 37 incha, ukupno uzi od 90 cm. Meni se cini da je slika na LED televizorima nesto bolja. Cak su cijenovno su tu negdje. Cak sta vise, mislim da cijenu toliko ne odredjuje vrsta i/ili velicina ekrana, koliko teh. mogucnosti televizora.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 18:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
ferdinand je napisao:
zoka imam pozitivna iskustva sa lcd tlevizorima i na tome bih ostao. pogotovo sto mi je soba jako osvijetljena pa mislim da plazma i zbog toga otpada.

Говорим о разлици између LED и LCD,ваљда је разлика само у позадинском освјетљењу екрана и не доводи до неког битног помака у квалитету слике у корист LED-а...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 18:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
LED je LCD kod kojeg se kao pozadinsko osvjetljenje koriste stotine LED dioda, umjesto neonke kod običnog LCD-a.
Potrošnja manja i do 40%, manje zagrijavanje, skoro duplo duži vijek trajanja LED dioda od neonke, mogu se koristiti pored bijelih LED i u boji, pa kvalitet slike još više poboljšan, ... daleko od toga da je sam do marketinga.

Marketinški trik je što ih nazivaju LED TV, a iz toga bi se moglo zaključiti da je LED displej, a ne LCD.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 18:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ne primjetih nista bolji kvalitet slike izmedju LCD i LCD LED (bez obzira da li su edge ili full)
jedino sam primjetio razliku u kvaliteti na TV-u koji ima IPS panel za razliku od "obicnog" (to bi bio TN valjda, ne razumijem se puno)
inace ako ce da sluzi za gledanje TV kanala i filmova preko kompa, uvijek je bolje uzeti plazmu kao sto je MB vec preporucio

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 18:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
TN paneli se upotrebljavaju samo u monitorima, ne bi imalo smisla ugraditi ga u TV zbog mizernih uglova gledanja kao i vrlo loše reprodukcije boje (6-bitni su). IPS panel je jedan od panela koji se ugrađuju u TV-ove, tipični su za Panasonic (mada ga proizvodi i LG), ima najbolje uglove gledanja od svih panela, odličnu reproukciju boja ali i najslabiju crnu boju, pa samim tim i slabiji kontrast. PVA panel je tipičan za Samsung (i Sony) i ima najdublju crnu boju, ali i slabiju reprodukciju boja od IPS panela. Sharp proizvodi ASV panele (koristi ih i Philips) i mislim da je najizbalansiraniji (uglove gledanja, dubinu crna, boje)...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I sta ja sad da uzmem....:)

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 19:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Quadro TV u Atina Trade :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 19:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Malkice dodas i kupis Metz :lol:

http://www.metz.de/de/fernseher/tv-produktfamilien.html

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 19:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Dobro pitanje :D Najbolje da obiđeš prodavnice, suziš izbor na par modela, malo pregledaš internet (HD Televizija je odlično mjesto za početak)... i onda se obratiš ovdje :D Uglavnom, svako će ti ispričati svoju priču koja će biti drugačija od tuđe, pa tako i moje :D Kolega je kupio Philips 40PFL6606, ima odličnu sliku i mogućnosti, platio ga je oko 1300 KM (čini mi se) ali mu je meni hronično spor i konfuzan... Što se tiče plazmi, Panasonic P42S30 je OK TV (1350 KM), ali je plazma i ima sve nedostatke koje ova tehnologija nosi. Ako se možeš pomiriti s tim nedostacima, preporuka. U Staniću (Merkator) sam gledao LG 42LV5590, 1499 KM, djeluje kao dobar TV...

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 19:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:

jebi jebi :)

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 20:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
TN paneli se upotrebljavaju samo u monitorima, ne bi imalo smisla ugraditi ga u TV zbog mizernih uglova gledanja kao i vrlo loše reprodukcije boje (6-bitni su). IPS panel je jedan od panela koji se ugrađuju u TV-ove, tipični su za Panasonic (mada ga proizvodi i LG), ima najbolje uglove gledanja od svih panela, odličnu reproukciju boja ali i najslabiju crnu boju, pa samim tim i slabiji kontrast. PVA panel je tipičan za Samsung (i Sony) i ima najdublju crnu boju, ali i slabiju reprodukciju boja od IPS panela. Sharp proizvodi ASV panele (koristi ih i Philips) i mislim da je najizbalansiraniji (uglove gledanja, dubinu crna, boje)...

gledajuci po specifikacijama, uglavnom noviji i bolji modeli imaju IPS, ostali imaju neke druge panele (govorim o LG i Panasonic modelima koji su prosli kroz radnju)

<Enter_name> je napisao:
Što se tiče plazmi, Panasonic P42S30 je OK TV (1350 KM), ali je plazma i ima sve nedostatke koje ova tehnologija nosi. Ako se možeš pomiriti s tim nedostacima, preporuka.

svaka tehnologija ima svoje prednosti i nedostatke :)
ali P42S30 je bas dobar tv, pogotovo sto kosta 1149 KM i dobijas 5 godina garancije :)
a posto je ogranicenje 800 ojrica mogao bih preporuciti P42G30 koji kosta 1580 KM i isto se dobija 5 godina garancije

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 20:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To je plazma a ja necu plazmu.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2011, 22:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ferdinand je napisao:

ok
posto kazes da si vec 2 puta do sad uzimao LG LCD zasto opet ne kupis isto?
ako si sa njima bio zadovoljan, onda ne mozes pogrijesiti

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2011, 08:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
ferdinand je napisao:

ok
posto kazes da si vec 2 puta do sad uzimao LG LCD zasto opet ne kupis isto?
ako si sa njima bio zadovoljan, onda ne mozes pogrijesiti

Pa to mi i jeste favorit ali sad nemam pojma koji model da uzmem. Znam da je neko sa foruma skoro uzimao tv pa kontam da ima ljudi da me posavjetuju :)

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2011, 15:49 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
uzeo Grundig lcd vlc 4114c 32", za sada fercera..

Spoiler:
Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 73 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]